10. 1. 2013

Defiance: Nové promo k nové sci-fi řežbě

Defiance: Nové promo k nové sci-fi řežbě

Klasikou žánru se nestane každý seriál. Přesto má každý šanci, záleží jen na tom, jak ji pojme. Pokud přijde s něčím novým a zaujme, lidé to ocení a nezapomenou na něj. Pokud jen čerpá ze standardních zásad žánru, zapadne do seriálové šedi.

Defiance tuto šanci má. Může zaujmout, a může prorazit. Minulý týden na něj vyšlo druhé promo video, které dává tušit, čím se asi seriál bude zabývat a jakou cestou se bude ubírat. Zatím spíš vypadá jen jako klon seriálu V, smíchaný s filmem Starship Troopers a počítačové hry Halo, ale může se stát druhým Fireflyem (ve smyslu obsahu, ne počtu epizod). Na spekulace je možná brzo, jedno se ale seriálu vytknout nedá – že je velice ambiciózní.

Na Zemi aktuálně probíhá bitva mezi lidmi a Votany – mimozemskou rasou, která se chtěla mírumilovně usídlit na Zemi, protože jejich hvězdný systém byl zničen. Šest let čekali na oběžné dráze a vyjednávali možnosti osídlení, ale bezvýsledně. Jak jim docházely zásoby, začali být zoufalí a pustili se s lidmi do války. Lidé ale sestřelili několik votanských terraformovacích lodí, které po pádu na zem zapříčinily nekontrolovatelnou geologickou činnost. Planeta se tak stala nebezpečnou jak pro lidi, tak pro mimozemšťany.

A po desetiletích svět opravdu není jako ze škatulky. Všude prach, zničená města – a konec konfliktu nikde. Válka je znát na každém kroku – ať už z poletujících trosek lodí po obloze, průrv vytvářejících se na povrchu Země, nebo totálně rozpadlé společnosti, kterou vede několik polovlád. Obě strany jsou válkou vyčerpané a nacházejí se v bodě, kdy pozorují nepřítele a čekají na jeho další kroky. Na některých místech se dokonce militantní skupiny začínají spojovat bez ohledu na to, k jaké rase patří…

Nechci po promo videu říkat, že půjde o nový Firefly. Byl bych rád, kdyby šlo. Zatím tomu nasvědčuje akorát prostředí, ve kterém mezi high-tech zbraněmi cítíte vůni Divokého západu.
Nechci se ale těšit moc, abych nebyl zklamaný. SyFy totiž není Fox a Grant Bowler není Nathan Fillion. Fanoušci Fireflye by si totiž měli uvědomit, že stejná show už nepřijde. Zato může přijít jiná, stejně dobrá, z jiného světa, s jinými postavami a jinými příběhy. Tou show může být právě Defiance.

O seriálu jsme vás informovali v rámci Comic-Conu 2012, ale není od věci si některé věci zopakovat ;) Zvlášť, když se datum premiéry seriálu, 15. dubna, rychle blíží ;)

Teď si už ale vychutnejte obě proma, jak to starší, tak to nové. Já osobně jsem nadšený, co vy?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Helo

Helo

Jediné v čem se se Seraphinem neshodnu je ta poznámka že SyFy není Fox. Říká Vám něco Battlestar...
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

Seriál je provázaný s MMORPG, které bude prý přímo seriál ovlivňovat... má to být něco v tom...
před 11 roky
Shppen

Shppen

Ha sem si rikal proc ta hra neni u Revolution...a ono to ma byt az u tohohle :-P
před 11 roky
Další články k tématu