2. 1. 2022

S lupou do historie: Seinfeld

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Seinfeld (Show Jerryho Seinfelda) 1×01: The Seinfeld Chronicles?

plakát

Základní údaje

Název Seinfeld (Show Jerryho Seinfelda)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice NBC
Vysílání 1989–1998
Počet sérií 9
Premiéra 5. 7. 1989
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 70 % (od 198 uživatelů)

O čem to je?

Skutečný Jerry Seinfeld v seriálu hraje vlastně karikaturu sebe samého. Seinfeld je často označován jako „seriál o ničem“. To proto, že často pohlíží na běžné situace, jako třeba čekání ve frontě nebo problematiku milostného života, zpovzdálí a tím dává vzniknout nevídanému stylu humoru. To vše je okořeněno výbornými Jerryho stand-up výstupy, kterými jsou epizody prokládány.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Když jsem v minulém roce sledoval Curb Your Enthusiasm, byl jsem hodně zklamaný. Díky dnešní lupě ale vidím, že Larry David mě dokáže i rozesmát (byť z pozice tvůrce). Myslím, že popis seriálu je naprosto výstižný – „seriál o ničem“ ale není míněno zle, ono to tak skutečně působí, přesto Seinfeld dokáže pobavit.

Tento kousek je něčím nevšední, na první pohled je sice jasné, kdy vznikl (to rozhodně není na škodu), ale myslím, že by měl takovýto formát šanci na úspěch i dnes. Nic hlubokomyslného tu hledat nemusíte, je to zkrátka taková oddechovka, která přináší řadu vtipů a nějakou tu hlášku nebo poznámku, které můžete použít i mezi svými přáteli.

Docela mě tu baví i obsazení. O postavách ani nemůže být řeč, to je taková podivná trojka, až to není možné. Člověk se diví, že spolu dokáží fungovat.

Řekl bych, že seriálu do jisté míry pomáhají vkládané stand-upy, které děj příjemně narušují. Hezky to rozvíjí téma a je to takový jiný prvek, který se sem příjemně hodí.

  • pobavíte se a ani nevíte na čem
  • vložené stand-upy
  • hlavní trojka
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Pajky

Pajky

Škoda, že jsem o tom nevěděl, býval bych přispěl :) Shodou okolností jsem Seinfelda začal...
před 2 roky
frozennort11

frozennort11

skoda ze tento clanok nevysiel minuly rok som hladal ci nahodou nie je do vyzvy
před 2 roky
Další články k tématu