25. 1. 2022

Novinka pod lupou: Single Drunk Female (Freeform)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Single Drunk Female
Žánr komedie, drama
Stanice Freeform
Premiéra 20. 1. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Po velmi trapném veřejném výstupu se neuctivá alkoholička Samantha Fink musí vrátit zpátky domů ke své matce, aby se vyhnula vězení. Když jí její nejlepší kamarádka z dětství sdělí velké překvapivé novinky, Samantha si začne uvědomovat, že existuje tenká hranice mezi pařmenkou a chodící katastrofou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

V první řadě: ten název je příšerný. Co mi přišlo naopak docela zajímavé, nebo spíš ojedinělé, je to, že moc často v televizi nevídám takovou kočku se skvělým šatníkem, která je tak mladá, ani nevypadá, že by byla nějak extra chudá, a do toho je alkoholička, jakože skutečně diagnostikovaná s docházením na srazy AA – přičemž to ale pořád není extrém jako třeba v Euforii. Problém je ten, že já se s tímhle problémem nedokážu ztotožnit, takže mě hlavní hrdinka bohužel spíš iritovala, i když za to může asi ten alkoholismus.

Pokud hledáte komedii k pobavení, tak tady ji podle mě nenajdete. Jo, je to pojaté takovým lehce komediálním odlehčením, ale zábavné to není (aspoň pro mě). Spíš bych to viděla jako takový smutný humor, který ale na mě prostě nefungoval tak, jako třeba v Mámě. Neumím si představit, že bych se měla každý týden těšit na novou epizodu, na druhou stranu kdybyste mě někdo posadil před televizi a pustil mi celou sérii maratonem, v pohodě bych to zvládla a dokonce bych se možná i nakonec trochu bavila.

Fakt těžko říct. Ze začátku jsem byla až zděšená, jaká to bude tragédie, ale postupně jsem se do toho nějak dostávala nebo co, až nakonec pilot utekl rychle a bez problémů. Bylo to takové pomalejší a zvláštní, ale věřím, že svoje diváky si to najde. Sama se do dalších dílů nejspíš nepustím, přestože se na tu holku koukalo dobře a nebyl to celkově takový průser, jaký být mohl.

  • nevím proč, ale nakonec to nebylo nejhorší
  • hlavní hrdinka
  • komedie?
  • nenavnadilo na sledování dál
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na první dobrou potěšila stopáž, od Freeformu jsem čekala klasickou čtyřicetiminutovku. Jinak ale spíše zklamání. Freeform už má pár let po své zlaté éře, to, co aktuálně produkuje, se těm dřívějším seriálům ani zdaleka nevyrovná.

Single Drunk Female je přesně takové, jak to zní již podle názvu. Hlavní hrdinka je drzá, sebestředná, sobecká a nesympatická. Je jí úplně jedno, co se děje s ostatními, záleží jí pouze na ní samotné. I ta motivace ke zlepšení sebe sama nepochází ze snahy vést lepší život, ale jen ze strachu, že by mohla jít do vězení.

Ostatní postavy nejsou o nic lepší. Hrdinka má opravdu skvělý podpůrný systém – nejlepší kamarádka ji v podstatě donutí znovu se opít po měsíci střízlivosti a vlastní matka si před ní provokativně každý večer dává skleničku vína.

Nevím, moc mě pilot na další sledování nenamotivoval. Příběhově se nemám s kým ztotožnit a všechny postavy mě spíše štvou. Uvidíme, počkám si, jaké bude obecné hodnocení seriálu a jak rychle ho zaříznou.

  • krátká stopáž
  • nesympatické postavy
  • nenalákalo mě na další sledování
  • rychle se vypaří z paměti
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Totální minus = Lily Mae Harrington...
před 2 roky
Další články k tématu