11. 2. 2022

Novinka pod lupou: Pam & Tommy (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pam & Tommy
Žánr minisérie, drama, životopisný
Stanice Hulu
Premiéra 2. 2. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Lily James, Sebastian Stan, Seth Rogen

O čem to je?

Minisérie o slavném hollywoodském páru Pamele Anderson a Tommym Lee a skandálu, který showbusinessem od základu otřásl. Bouřlivý vztah slavné herečky a rockové hvězdy roky plnil přední stránky bulvárních časopisů. Na veřejnost se dostalo i soukromé sexuální video, které dvojice natočila.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na minisérii jsme se hodně těšila a těším se dál. Protože první díl vlastně nic moc neukázal, rozhodně ne nic z Pam a Tommyho a jejich vztahu.

Hlavním hrdinou, minimálně tedy v pilotu, byl totiž Bořek stavitel, který měl v Tommym šíleného bosse. Rozhodl se proto pomstít a ukradl mu osobní věci, mezi kterými našel i slavnou sex pásku. A to je všechno, co jsme viděli.

Doufám, že se další díly více zaměří na ústřední dvojici, jejich dynamiku, problémy a tak podobně. Ale mám strach, že to všechno bude jen o zlodějíčkovi, který se bude snažit záznam prodat médiím za co nejvyšší cenu.

Herecky nemám co vytknout, všichni do svých rolí perfektně zapadli. Rozhodně si zaslouží pochvalu především vizážisté a kostyméři, protože herce byste si z fleku spletli se skutečnou Pamelou a Tommym. Jen kdyby je v pilotu bylo víc vidět…

  • žhavé téma podle skutečné události
  • makeup, kostýmy
  • herecké výkony
  • pilot je jen zdlouhavý a ne až tolik zajímavý úvod do celého příběhu
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Pam & Tommy je jeden z těch nejočekávanějších seriálů, které začátek roku 2022 nabídl. Obzvláště pak pro nás, kteří jsme v devadesátkách vyrůstali a Pamelu v jejích rudých plavkách si dobře pamatujeme. Navíc se zaměřuje na kontroverzní aféru Pamely a Tommyho Lee, což je podle mě zajímavé téma.

Seriál je skvěle obsazený a když jsem viděl první fotky z natáčení, tak jsem nemohl věřit proměně Lily James a Sebastiana Stana do hlavních rolí. Obzvláště pak Lily, která je k nepoznání. V první epizodě však dostává většinu prostoru dělník Rand v podání Setha Rogena. Toho obyčejně moc nemusím, ale do téhle role mi sedí tak, že si v ní nedovedu představit nikoho jiného. U obsazení mě pak obzvláště potěšila také role pro Nicka Offermana.

Jsem rád, že jde o uzavřenou minisérii a tím pádem vím, že dostanu celý příběh hned. Překvapilo mě, že začátek je zaměřen hlavně na Randa, ale předpokládám, že se to postupem času změní a pozornost se přesune na Pamelu a Tommyho. Takže se docela těším na zbytek série. Ty účesy, hudba a celkově ta atmosféra, i tohle byly devadesátky a dýchlo to na mě tou správnou nostalgií.

  • Obsazení
  • Hudba
  • Nostalgie
  • Uzavřená minisérie
  • Zatím zaměřeno hlavně na Randa
  • Tím pádem málo prostoru pro hlavní postavy
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Pilot je postavený na postavách Setha Rogena a Sebastiana Stana a je to skvělá podívaná, tím myslím na Sebastiana, kterého miluju, i když s ním udělají něco podobného, jako s ním udělali tady. Je neskutečný herecký chameleon a úplně z něj cítím, jak si hraní tohohle užíval. Seth naopak mile překvapil, protože ten člověk není můj šálek čaje, a přesto mě v tomhle bavil.

Jsem vlastně ráda, že v první epizodě bylo tak málo Lily James, protože její osobnost mi vadí, čímž ale nezpochybňuju její herecké kvality. Jako Pamela bude hádám dobrá, až se víc ukáže. Hlavně smekám maskérům, protože ti odvedli neskutečný kus práce.

Děj mě zaujal na první dobrou, přestože jsem o tomto skandálu až do seriálu v životě neslyšela. Výjimečně jsem taky k něčemu viděla i trailer (protože Sebastian), který byl extra boží, a tak jsem od pilotu čekala ještě trochu víc. Díl má takové pozvolné tempo a je to de facto jen poznávačka postav. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž, ale ve finále jsem si to užila. Akorát si nejsem jistá, na čí mám být straně, komu fandit. Myslím, že o tom si udělám obrázek až ve zbytku série, kterou určitě dokoukám, protože teprve teď se to rozjede.

  • Sebastian Stan kdykoliv a v čemkoliv
  • kupodivu taky Seth Rogen
  • klobouček před maskéry
  • rozhodně nalákalo na sledování dál
  • aféru reálně neznám, tak nemůžu srovnávat
  • pilot měl pomalejší tempo
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu