3. 3. 2022

Novinka pod lupou: Finding Anamika (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Finding Anamika (Hra na slávu)
Žánr drama
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 25. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Světová superstar, manželka a matka náhle beze stopy zmizí. Zatímco policie a její blízcí pátrají po odpovědích za jejím zmizením, její dokonale vytvořená fasáda se stírá a odhaluje skryté pravdy a bolestné lži o životě ikonické herečky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po indickém a egyptském nezdaru od Netflixu naposledy (konkrétně seriály Decoupled a Finding Ola), jsem se do The Fame Game pouštěla s notnou dávkou skepticismu. Musím však říct, že ze všech tří zmíněných bylo tohle zdaleka nejkoukatelnější, a co víc, docela zvažuju, že se podívám i dál.

Rozhodně se nejedná o žádný geniální mystery seriál, nicméně jsem očekávala mnohem větší propadák. Přišlo mi to docela zajímavě pojato a sestříháno, flashbacky šly hezky rozeznat a jelikož je hlavní postava, totiž ona populární herečka, která ze dne na den zmizí, hvězda Bollywoodu, i to z toho šlo hodně cítit. Já osobně na ty jejich indické outfity koukám moc ráda, a do toho si ráda poslechnu tamní hudbu, takže mi to vůbec nevadilo, spíš naopak.

Horší už bylo to, že se to strašně táhlo a ta děsná postava policistky/vy­šetřovatelky (fakt netuším, jaký je její post). Taky vůbec nevím, co si myslet o těch dětech, k tomu bude třeba asi koukat dál a poznat celý příběh hlouběji. Naproti tomu postava bývalého hereckého partnera hlavní hrdinky (jména po mně ani za boha nemůžete chtít :D) mě zaujala, a jak řekl její manžel, ti tam to jiskření aspoň náznakem měli, takže k okořenění děje by to určitě bylo fajn rozvinout.

Pilot toho sám o sobě moc neprozradí, spíš vyvolává hromadu otázek a vábí ke sledování dál. Fakt překvapení, že to nebyla úplná katastrofa, ale nakonec zajímavá podívaná, jen od toho nesmíte moc čekat.

  • indický vibe
  • flashbacky
  • docela úspěšně se snaží nalákat na sledování dál
  • policistka/vy­šetřovatelka
  • přehršel otázek a téměř žádné odpovědi
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Čekala jsem to trošku lepší. Příběh sám o sobě se mi líbí, ale moc mi nesedlo zpracování. Možná je to tím, že indická tvorba není úplně moje gusto. Ale nedokázala jsem si k postavám najít cestu.

Příběh musíte sledovat pořádně, protože se zde střídají časové roviny bez předchozího upozornění. Na chvilku jsem se ztratila, ale na konci už mi bylo jasné, o co tady půjde. Konec určitě navnadil na další epizody, ale pořád nejsem přesvědčená kvůli tomu, že mi nesedí herci a postavy, takže vlastně nevím, jestli mě zajímá, co s nimi bude dál.

Nicméně prostředí je fajn. Máme tady velkou celebritu, její na první pohled pohádkový život plný luxusu, ale za oponou se skrývají běžné i méně časté problémy, které na sociální síti lidé nesdílí. Seriál ukazuje, že i bohaté celebrity jsou jen lidé a musí řešit věci, které řešíme i my. Tip na vývoj příběhu zatím vůbec nemám, oceňuju tu nepředvídatelnost.

  • prostředí
  • příběh
  • postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

No vida, další seriál z Indie, na který se dobře dívá. Nedávno jsem psal recenzi na povedené Hluboké černé oči, na které jsem se dodíval a druhou sérii si nenechám ujít. Podobnou kvalitu přináší i Hra na slávu, která odkrývá pozlátkový svět Bollywoodu. Dělá tak sice opatrně, situace moc nedramatizuje, ale je v tom vcelku přesvědčivý. V rámci sledování populární herečky nahlížíme do jejího soukromí a její rodiny v momentě, kdy se ztratí, důvod zmizení však není jasný. V retrospektivě dostáváme trochu pomaleji dávkované informace o dění kolem hlavní postavy, které se poté prolíná s policejním vyšetřováním a reakcemi rodinných příslušníků na tuto situaci. Je velká škoda, že se řízná policejní důstojnice záhy ztratí z děje a ten se soustředí více na vztahy. I vazba na prvního podezřelého mizí během chvilky. Pravděpodobně se to v dalších dílech začne propojovat. Vznikající nostalgická linka s bývalým kolegou (hercem, který se podílel na úspěších Anamiky) dramatičnost prozatím také nepřináší, ale uvidíme, co se za ní skrývá. Velmi musím pochválit herecké výkony, nikdo nic nepřehrává, emoce jsou přesně podány. Šanci tomu dám, jen aby se děj neloudal.

  • Výborně vykreslené vztahy
  • Herci
  • Indická kultura
  • Pomalejší tempo
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu