14. 3. 2022

Novinka pod lupou: The Last Days Of Ptolemy Grey (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Last Days Of Ptolemy Grey
Žánr drama, minisérie
Stanice Apple TV+
Premiéra 11. 3. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Ptolemy Grey je jednadevadesátiletý stařík, na kterého zapomněla rodina, přátelé i on sám. Než ho osamělá demence naprosto pohltí, hrdina zažije neuvěřitelný obrat – dostane možnost na čas znovu získat zpět své vzpomínky. Tento úžasný, leč dočasný dar se rozhodne využít k tomu, aby vyřešil smrt svého synovce a smířil se s vlastní minulostí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tenhle pilot mi zlomil moje křehké srdíčko. Neuvěřitelná dávka emocí se na vás valí z obrazovky hned během první epizody. Ani se mi nechce přemýšlet nad tím, jak náročný bude maraton, protože tohle je opravdu intenzivní seriál, který vás emočně naprosto vyždímá.

Samuel je v hlavní roli naprosto výborný. Úplně jsem cítila tu úzkost, když už neměl žádné plechovky s fazolemi a nahlas promlouval ke svému synovci, jako by ho tím měl zázračně přivolat. Už v tu chvíli mi bylo jasné, že něco není v pořádku a hrdinův život se razantně změní. Dopadlo to tak, jak jsem čekala, a příchod dalšího příbuzného mě pořádně rozzuřil.

Jak říkám, prožívala jsem s hrdinou každý okamžik – jeho strach, zdrženlivost, zmatenost, zoufalství, smutek i odhodlání. Závěr epizody potěšil, ukázal, že i v pokročilém věku může člověk najít nový smysl života, i když ho zde vyprovokovala velmi nemilá událost.

  • herecký výkon Jacksona
  • dokáže vyvolat všechny existující emoce
  • nekouká se na to snadno, když si představíte, kolik lidí je takto samotných a nemá nikoho, kdo by s nimi trávil čas
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Samuel L.Jackson v hlavní roli a téma, které by mu mělo sedět. Zvědavost byla slušná i když jedno slovo v popisku mně trochu brzdilo. Nakonec oprávněně, protože to, co jsem dostal v rámci 2 epizod je nuda. Zřejmě si chtěl S.L.J postavit pomníček slávy díky rolí, která je „dementní“, nakonec je i jedním z producentů. To, že v první epizodě se představí hlavní postava se svými aktuálními problémy a nastíní se další průběh , je OK. A konec , kde slibuje, že zjistí, co se stalo se synovcem, který se jako jediný o něj staral a byl zabit, navnadil na další díl. Jenže rozjezd se nekoná, opět se i v druhém dílu díváme na totéž (jaké problémy nastávají, když zapomínáte) a k posunu dochází velmi pomalu. Nakonec se dočkáme i toho, že Ptolemy dostává injekci, kdy se mu vrací paměť, ale dostaví se komplikace. Má cenu se dívat dál? Už nevěřím tomu, že se něco výrazně zlepší i když do děje vstupuje ještě jedna temná věc z minulosti. A výkon samotného Samuela L.Jacksona? Herec je to kvalitní, ale na seriálovou cenu to nevypadá. I když právě na ni celý seriál míří.

  • Poukázání na těžký život v demenci
  • Samuel L.Jackson
  • Utahaný děj
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu