17. 4. 2022

Novinka pod lupou: Outer Range (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Outer Range
Žánr mystery, drama
Stanice Prime Video
Premiéra 15. 4. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Brian Watkins
Hrají Josh Brolin

O čem to je?

Royal Abbott je majitel ranče z Wyomingu, který se zoufale snaží držet letitého způsobu žití, který se v jeho rodině traduje. Hrdina však bude mít co do činění s velkým neznámým, když na svém pozemku odhalí nepochopitelnou záhadu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Vypadá to, že tady máme takový nový Yellowstone s twistem. Viděla jsem poměrně nadšené reakce ze všech stran, tak jsem byla zvědavá, co se z toho vyklube. Každopádně první díl byl jen zdlouhavé natahování předmluvy, zatímco všichni netrpělivě čekají na hlavní děj. Asi by to chtělo vidět více dílů současně, protože po pilotu zatím vůbec nevím, která bije.

Máme tady rodinu, která zamrzla sto let zpátky, ze všech sil se snaží udržet ranč a typický způsob života a obživy, jaký se přenášel z generace na generaci. To ale půjde docela těžko, když máte na pozemku tajemnou kaluž, která působí jako bezedná studna, do které můžete házet hlínu, zvířata, mrtvoly, auta… a tak.

Otázka je, co se skrývá na druhé straně. To bychom se mohli dozvědět už ve druhém díle, ten první nás ale nechává v mlze. Z toho, co jsme viděli, je to především hlavní rodinka, která zdaleka není bezproblémová. Táta bručoun a paličák, synkové v těžkých depresích, zmizelá manželka. No není toho málo, ale zároveň nic z toho není extra zábavné.

Přesto mě ten stín tajemství donutí pustit si další díl(y), minimálně abych věděla, jak se příběh bude vyvíjet dál. Pro mě osobně je potenciálně nadpřirozená dějová linka rozhodně tisíckrát zajímavější než typický western, který pilot celou dobu budoval. Velký potenciál vidím také v tajemné poetce, je sehraná fantasticky, navíc v kombinaci se hrou kamery, kdy se často hodně přibližujeme do detailu na její creepy úsměv. Na první pohled je jasné, že to není žádná nevinná holčička. No uvidíme, co se z toho vyvine.

  • nadpřirozená dějová linka
  • poetka
  • závěr epizody
  • rodinka rančerů
  • život na ranči mě moc nebavil
  • pilot ani nenaznačil, o co vlastně půjde
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Josh Brolin aka Thanos jako hlavní postava seriálu? To si nemůžu nechat ujít. Ale přistupoval jsem k tomu rezervovaně, protože spojení westernu a scifi v rámci americké tvorby nikdy nedopadlo dobře. Navíc neznámý Brian Watkins jako tvůrce seriálu. A jaký je můj názor po dvou epizodách? Není to špatné, ale něco tomu chybí. Děj proti sobě staví dvě rodiny, které náhle soupeří o půdu, přičemž na pozemku Abottových se zničehonic objeví hluboká jáma. Ta má vazbu na záhadné jevy, související s časem a bohem Kronosem. Po stránce mystiky seriál funguje velmi dobře, ale navazující scény působí kostrbatě, postava tulačky jakoby z jiného příběhu a dějově je až příliš poznat určitá snaha,kdy režie „maskuje“ problémy se scénářem. Ani doprovodná hudba s pár hity moc nefunguje, naštěstí je tu plejáda skvělých herců, kteří drží seriál nad mírným průměrem. Vyvolalo to ve mně dojem, že to je rychlá reakce na seriály typu Dark,nebo Stranger Things jen děti tu jsou, až na jednu výjimku, dospělé. Na konci druhé epizody dojde k zásadnímu zvratu, který děj překlápí více na scifi stranu a přirozeně jsem zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet. Jak už jsem psal výše, špatné to není.

  • Herci
  • Filmový look
  • Zápletka s časem
  • Nelineární děj s pár neduhy
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu