24. 5. 2022

Novinka pod lupou: Now and Then (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Now and Then (Tenkrát a teď)
Žánr thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 20. 5. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v Miami a sleduje rozdíly mezi cíli a plány mladých a krutou realitou dospělosti. Skupinka přátel z vysoké již nikdy nebude stejná. Po víkendu plném oslav totiž jeden z nich skončí mrtvý. Nyní, o dvacet let později, se zbylých pět znovu setká. Spojí je hrozba, která ohrozí jejich zdánlivě dokonalé životy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zvažuju, jakou pozitivní věc bych na tomhle tak vyzdvihla, ale asi žádnou speciální nemám. Zasazení seriálu do Miami je vedle všech těch newyorských a losangeleských seriálů příjemná změna, ale i to mohli využít lépe. Zprávové momenty byly komické, už mi tam chyběl jen podpis -A. Obdobně jako PLL mi to přišlo i laxní a nelogické, akorát pro starší publikum. Zbytečná erotika, jako kdyby hispánský seriál nemohl být natočený bez ní.

Za mě také dost nešťastný výběr herců, aspoň teda těch starších verzí. Manolo Cardona super, ten mě baví už od jeho roličky v Reign, ale zbytek obsazení mi přišel fakt bídný a velmi nesympatický, hlavně všechny ty dámy. Navíc Manolo vypadá o 10 let mladší než všichni ti jeho bývalí spolužáci. Nesedla mi ani detektivka, naopak fajn byl Zeljko Ivanek, který ale zase nedostal moc prostoru. Mladí mi byli naopak svým způsobem sympatičtí a raději bych koukala, jak se se vším vypořádávají oni ve své době.

Jestli tam měly být nějaké zvraty, tak jsem je nejspíš přešla jen s pokrčením ramen. Ani nemám potřebu kouknout dál a zjistit, jak se vše vyřeší. Ještěže aspoň flashbacky jsou moje, protože tady se to jimi jen hemží. A dobrý taky je, že jsem neměla žádná očekávání, tudíž neodcházím zklamaná, spíš jen neohromená.

  • flashbacky
  • Manolo Cardona
  • Miami
  • špatný casting
  • nudné, nelogické
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

O tomto seriálu jsem vůbec netušila až do chvíle, kdy se objevil v seznamu pro Novinky pod lupou. Apple očividně moc nepropaguje. Nebo je to možná tím, že to není ryze americký seriál, ale je natáčený ve dvou jazycích.

Míchá se tady angličtina a španělština, což mi udělalo nepořádek ve zvukové stopě na Apple TV+. Začátek se mi pustil dabovaně anglicky, ale znělo to hodně uměle, takže jsem začala pochybovat, že jde o seriál z USA. Přepnula jsem na španělskou zvukovou stopu a hned to bylo lepší, a v ní už zněly následné anglické pasáže mnohem přirozeněji.

Ale k samotnému seriálu. Máme tady typický příběh jako Vím, co jsi dělal minulé léto. Po letech temné tajemství skupinky přítel opět vyplouvá na povrch a zanechává za sebou mrtvoly. Nejde o horor, spíše thriller, ale to vůbec není na škodu. Větší problém vidím v dost nesympatických postavách, nebo možná spíše představitelích, kde mi nesedl vůbec nikdo.

Samotný příběh je však zajímavý a zábavný. Líbí se mi flashbacky do minulosti, které jsou částečně zobrazené jako video záznam z kamery. A líbí se mi policistka, která od začátku tušila, že tady něco nehraje, a teď má novou šanci to dokázat.

Pilot nabídl spoustu zajímavých prvků, které se bohužel střídaly s nezajímavými pasážemi doplněnými nezajímavými postavami. Je otázka, jestli zábavný příběh sám o sobě dokáže navnadit na další sledování.

  • zábavný thrillerový příběh
  • prolínání přítomnosti a minulosti
  • postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak o co se to tady produkce Apple+ pokusila? Že by Tajemství loňského léta v kriminálním kabátu? Hned dopředu prozradím, že jsem vydržel 2 epizody a dál nepokračuji. Nevadí, že je tu okopírované schéma party, které pojí 2 vraždy stejného charakteru z období, kdy byli mladí a po 17 letech, jenž vyšetřuje i stejná policistka. Ale co to herecké obsazení? To vypadá, že herci hrají něco a nemají ani tušení co. Když jsem se pak podíval na obsazení tak jde o Argentince, Španěla, Mexičanku atd. A také je to silně znát na dabovaném zvuku. Víc, než kriminální lince se děj věnuje převážně jedné z postav, kandidující na starostu a jejím prostřednictvím se odhalují střípky z minulosti, jenž se prolínají se současností. Přitom se řeší tak nezajímavé rodinné trable, že tohle unudí. A když pak vidíte scénu, jak si jde kandidát na starostu půjčit peníze k tchánovi, ten otevírá pořádně obrovský sejf, kde má miliony, vypíše šek a pak odchází, aniž by sejf zavřel, jen abychom viděli zajiskřit oči. No nevím, možná jde o úlitbu Apple+ zemím, kde také má své předplatitele. Budiž, ale má co vylepšovat.

  • Vražedné schéma
  • Mezinárodní obsazení
  • Rutinně zrežírované
  • Slabé herectví
  • Děj se věnuje více volbám na starostu
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu