28. 5. 2022

Novinka pod lupou: Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Obi-Wan Kenobi
Žánr sci-fi, akční, dobrodružný
Stanice Disney+
Premiéra 27. 5. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Hayden Christensen, Ewan McGregor

O čem to je?

Tatooine – drsný pouštní svět, kde se farmáři trápí v žáru dvou sluncí a snaží se chránit sebe a své blízké před nájezdy Tuskenů. Zapadákov na okraji civilizovaného vesmíru. A nepravděpodobné místo, kde by se našel ukrytý mistr Jedi, nebo osiřelý chlapeček, na jehož maličkých ramenou spočívá budoucnost galaxie…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Co k tomu říct. Tohle jsou ty pravé a jedinečné Star Wars, které fanoušci tolik milují. U Mandaloriana šlo o příjemné překvapení, ale u Obi-Wana všichni očekávali, že to bude přesně takové, jaké to je. Seriál nezklamal, první díl splnil očekávání a ukázal, že Disney umí stejně dobře Marvel i Star Wars.

Hodně jsem ocenila tu rekapitulaci na začátku dílu, jelikož už je to nějaký ten pátek (asi tak 15 let), kdy jsem původní filmy viděla. Několikaminutová rekapitulace mě hned hodila do obrazu, takže jsem v samotném příběhu seriálu vůbec neplavala a hned se bez problémů orientovala.

Seriál provází ikonická starwarsovská hudba, která dodává příběhu ten správný šmrnc. Co se samotného děje týče, tak se příběh zatím tolik nerozjel. Nicméně potenciál je tu veliký, až hlavní hrdina opráší svůj talent a ukáže, co se v něm skrývá. Rozhodně to bude chtít přidat na akci, zatím tady bylo jen hodně drsných řečí, ale ikonických bojů jsme se ještě nedočkali.

McGregor je v hlavní roli výborný, ale tam asi nikdo nepředpokládal nic jiného. Trošku mi přijde, že záporačka až moc tlačí na pilu, až přehrává. Ale postavy vypadají zábavně a jsem zvědavá, co všechno předvedou. Jsem si jistá, že se dočkáme opravdu parádní podívané, kdy maraton celé série fanoušci slupnou jako malinu.

  • ryzí Star Wars
  • hudba
  • grafika
  • Ewan
  • v pilotu je trošku míň akce
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak máme za sebou 2 epizody s oblíbenou postavou vesmírné ságy Star Wars. Obi-Wan Kenobi je po porážce a následném útěku schovaný, zlomený a po deseti letech se z něho stává „člověk“. Když ho před inkvizitory prchající Jedi požádá o pomoc, tak jej ze strachu odmítne. Věc nevídaná, nakonec jeho lightsaber je zakopaný někde v poušti. Vlivem osudu ale bude muset nakonec svůj světelný meč vyhrabat a postavit se nepřízni osudu čelem. Je jasné, že vlna diváckého nadšení bude obrovská, ani Mandalorian, ani Boba Fett nejsou tak významné postavy, jako Obi-Wan. A vidět opět Ewana McGregora, to je čiročirá radost. V rámci příběhu si tvůrci dali záležet na vykreslení jeho duševního stavu, takže nechybí záběry z normální práce, kdy po odchodu a cestě domů z něj trudnomyslnost přímo číší. Jenže nakonec dojde k události, která ho donutí jednat a svůj meč vyhrabat. Tady palec nahoru. Následný děj, odehrávající se více v potemnělých kulisách města na planetě Daiyu, je pak spíše standardní, ale s jedním inkvizitorským překvapením. Vizuálně opět dostáváme patřičnou kvalitu. Před námi jsou další 4 epizody a i když v těch úvodních pár režijních nedostatků najdeme (únos princezny je až pro smích), tak si říkám, proč jen čtyři?

  • Obi-Wan Kenobi aka Ben
  • Filmový úvod
  • Vizuál
  • Standardní akce
  • Pár režijních drobností
  • Únos princezny
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
max.heyoka

max.heyoka

po 2 dieloch za mna sklamanie. uvidime po konci serie
před 99 týdny
Další články k tématu