8. 6. 2022

S lupou do historie: Bloodline

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Bloodline 1×01: Part 1?

plakát

Základní údaje

Název Bloodline
Žánr Drama, Thriller
Stanice Netflix
Vysílání 2015–2017
Počet sérií 3
Premiéra 20. 3. 2015
Délka pilotu 60 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 103 uživatelů)

O čem to je?

Drama o rodině, která skrývá velká tajemství. Ta se začnou pomalu odhalovat poté, co se jeden z bratrů – černá ovce rodiny – vrátí po letech domů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

První asi čtvrt hodinu jsem přemýšlel, odkud já toho Chandlera vlastně znám. Kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak je to . Ten mi do role starostlivého bratra hezky pasuje a věřil jsem mu tu obětavost. O to větší překvapení přišlo v závěru epizody. Bylo to fakt dobře udělané, dlouho jsem nevěřil, že by ještě mohl žít, pak mě scénář zviklal a nakonec bum. Doslova. Pecka, rozhodně plusové body. Když už jsem si vyřešil, odkud koho znám, a rozhodl se, že mě tu všechny postavy baví a užívám si obsazení, byl tu už jen Ben Mendelsohn a ten příšerný přízvuk. Rozumět mu bylo dobře, ale byla to tak otravná angličtina, že Danny si to u mě rozhodně vyžehlit nemohl.

Zkrátím to, seriál si mě pilotem získal, takže mít víc času, jedu ho hned teď bez odkladů maratonem. Vtáhlo mě to do děje, rodina si mě omotala kolem prstu, navíc strašně chci vědět, co se stalo. Rozhodně seriálu sedí prostředí, které je takové jiné, z něčeho jsem měl podobné pocity jako při pilotu The Affair (ne že by tyto dva piloty něco spojovalo), a bylo tu i zasazení k pobřeží, které mě vrátilo k epizodě Time After Time. Ale jako celkem jsem měl pocit něčeho nového.

Je to tu rozehráno hezky, o nejstarším synovi nic nevíme, je ale jasné, kamto s jeho problémy směřuje, k záhubě. O dalších postavách toho víme víc, ale taky ne zase tolik, přesto mi to nějak nevadí. Už jen rozjet seriál smrtí jedné z postav, ke které teprve dojde a kterou se bude snažit zahladit vlastní bratr – šerif. Má to co do sebe. Pilot rozhodně nenudí, i když má hodinu.

  • postavy hercům sedí
  • omotá si diváka okolo prstu
  • zajímavé prostředí
  • chci víc
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
LuciaG

LuciaG

Mňa tento seriál dostal dejom, spracovaním a dokonalým obsadením. Ťahákom boli Kyle Chandler a Linda...
před 97 týdny
Další články k tématu