22. 6. 2022

S lupou do historie: Felicity

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Felicity 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Felicity
Žánr Drama
Stanice The WB
Vysílání 1998–2022
Počet sérií 4
Premiéra 29. 9. 1998
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 54 % (od 79 uživatelů)

O čem to je?

Mírně nesmělá, ale krásná Felicity Porter se rozhodne pouze na základě krásného věnování do středoškolské ročenky následovat svojí tajnou středoškolskou lásku Bena Covingtona na newyorskou univerzitu místo studia na medicíně, kterou jí vybrali rodiče. Přestože se její vztah s Benem nevyvíjí příznivě, především protože Ben pokukuje spíš po Felicityně kamarádce Julii, Felicity se i přes protesty rodičů rozhodne v New Yorku zůstat, poznat nové přátele a žít svůj vlastní život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Mladá Keri, Russell, mladý Scott Foley a vlastně všichni mladí. To byla dobrá rána je takto vidět. Typově mi to připadalo jako seriál, který by seděl ragelly. Popravdě já jsem z pilotu trochu rozpačitý.

Přijde mi, že se toho v pilotu dělo až moc a současně nic. Byla tu Felicity a Ben, Ben a někdo jiný, Ben a Julie, Felicity a Noel, všechno se tak nnějak rozjelo hned v pilotu, takže mám takový pocit, že už teď vím všechno a půjde jen dokola o to stejné. Každopádně nápad na příběh oceňuju, protože spousta filmů a seriálů končí přesně v bodě, kde pilot Felicity začíná.

Asi je tu velký prostor pro rozvedení dalších linek, které by se zaměřili i na další věci mimo vztahy, když už se to tu tak v náznacích rozjíždí, třeba ta umělecká sféra (nebo rozhovory na kazetách, to by třeba taky mohlo stát za to). Nějak ale nemám potřeabu sledovat dál, přijde mi to takové trochu utahané bez většího napětí, ani mezi postavami nic necítím.

  • herci ve svých mladých letech
  • nápad
  • moc a zároveň nic
  • jede jen po milostných linkách
  • nenaláká
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento pilot jsem těšil (což byla chyba, jak se potom ukázalo). První seriál scenáristy J.J. Abramse. Tento seriál se hodně vymyká jeho dalším seriálům a filmům, ale každý někde začínal.

Z herců to nejvíc táhla Keri Russell, ostatní herci hráli prazvláštně nebo hodně přehrávali a Keri to sama neutáhne.

Scenář se poměrně vlekl a byl hodně ukecaný. Logika postav byla postavena snad na způsob ruské rulety – postavy se v průběhu svých rozhodnutí jedenkrát zachovají logicky a asi pětkrát na to se chovají jako někde z ústavu.

  • počátky J.J. Abramse
  • Keri Rusell
  • přehrávání herců
  • nelogičnost postav
  • pomalý a ukecaný scénář
50 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Petyer

Petyer

Tak to ste mi urobili velku radost, lebo Felicity som kedysi hrozne davno pozeraval, ako to rychlo ten cas...
před 95 týdny
ragelly

ragelly

Jj já myslím, že by se mi to líbilo. Nikdy jsem ale neviděla ani jeden díl a trošku se bojím, že už je to...
před 95 týdny
Petyer

Petyer

Ano, davam ti za pravdu, v mojom pripade zohrava velku rolu, ze som to uz videl a nedam na to...
před 95 týdny
Další články k tématu