3. 7. 2022

S lupou do historie: Outcasts

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Outcasts (Vyvrženci) 1×01: Episode 1?

plakát

Základní údaje

Název Outcasts (Vyvrženci)
Žánr Drama, SciFi
Stanice BBC One
Vysílání 2011
Počet sérií 1
Premiéra 7. 2. 2011
Délka pilotu 60 minut
Prům. hodnocení 73 % (od 193 uživatelů)

O čem to je?

Píše se tok 2060 a přeitvší ze Země tvoží novou komunitu planety Carpathia. Děj začíná v okamžiku, kdy přilétá poslední transport ze Země. Všichni na jeho palubě očekávají zářnou budoucnost. Přinášejí sebou však také mnoho otázek – dokáží se oprostit od svých starých životů? Nebudou opakovat chyby, kvůli kterým byla domovská planeta zničena? Způsobí přílet nového kandidáta na budoucího vůdce křehkou rovnováhu? A především, dokáží společně vybudovat nový a lepší svět?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Mohlo by to být slušné sci-fi, ale už první díl tak strašně překombinovaný co do lákadel, že to trochu přestává táhnout. Ta snaha nalákat diváka je tu prostě až moc velká, ať už jde o osud CT-9, jak to teď vypadá na Zemi, jak to bude s dcerou Stelly, kdo je Julius Berger, co všechno tají třeba Tate, jak moc velká hrozba číhá venku, co všechno byli lidé z Forthavenu ochotní udělat a další otázky. Na pilot je toho prostě nějak moc, takže prvotní zájem docela rychle opadá. Přidejte k tomu fakt, že tu máme sice hodinové díly, ale bude jich osm bez původně plánované druhé řady, pro kterou bylo něco málo natočeno… Nemám z toho úplně ten pocit, že na konci seriálu bych si řekl, jo, to byla pecka a jsem spokojený.

Prostředí je taková klasika, neurazí, ale ani nepřináší nic nového. Svět mimo Forthaven vypadá nadějně, takže ten by v dalších dílech mohl být milý překvapením, zatím byl ale obyčejnou přírodou bez ničeho dalšího, když to mám říct hloupě. Možná mohly být některé scény z pilotu vynechány a prostor se mohl využít právě pro okolní svět, aby zaujal něčím víc než jen scénou ve stanu, kdy jsou Cass a Fleur vytaženi za nohy ven.

Herecky je to docela fajn seriál, i když se to tu dobře kosí, takže je otázkou, kdo vlastně vydrží až do osmého dílu. Přijde mi to i trochu zbytečné zbavit se jednoho záporáka, jeho ženy, nejspíš většiny lidí z CT-9, přijde mi to, jako kdybych uvařil šestichodové menu a pak ho celé vyhodil. Vypadalo to zkrátka nadějně, ale nenaplnilo to očekávání z úvodu.

  • nadějný nápad
  • potenciál přírody
  • zbavování se postav
  • překombinovaná lákadla
  • proti konkurenci nic moc nenabídn
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Nemohu ani náhodou souhlasit, ve vší úctě předpokládám, že hodnocení jesmota, které je naprosto mimo, je...
před 93 týdny
Další články k tématu