31. 10. 2022

S lupou do historie: Mr. & Mrs. Smith

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Mr. & Mrs. Smith (Pan a paní Smithovi) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Mr. & Mrs. Smith (Pan a paní Smithovi)
Žánr Akční, Dobrodružný, Drama, Komedie, Krimi, Thriller
Stanice CBS
Vysílání 1996
Počet sérií 1
Premiéra 20. 9. 1996
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 66 % (od 118 uživatelů)

Kdo?

Tvůrci Kerry Lenhart, John J. Sakmar
Hrají Scott Bakula, Maria Bello, Roy Dotrice

O čem to je?

13-ti dílný akční seriál o dvou agentech – špionech, kteří se vydávají za manžele při plnění svěřených úkolů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Brada Pitta a Angelinu Jolie nechme stranou, ty všichni znají. Ale kolik z vás zná seriálové pana a paní Smithovi? Pro mě to byla taky novinka.

Scott Bakula a Maria Bello v příběhu skvěle fungují, doplňují se, ale ještě spolu neměli úplně moc scén, ve kterých by mohli předvést společnou chemii v akčních scénách. Naopak těch pár, kde to mezi nimi jiskřilo, bylo příjemných. Tato vražedná dvojka je zajímavou podívanou.

Díl hezky utíká, pořád se něco děje, jen se možná trochu hůř proniká do toho, kdo, proč, jak a o co tu vlastně jde. Teď neberu všechny tajnosti, ty jsou fajn, spíš to tápání okolo úkolu, který dvojka má. Proti tomu ale zase bylo super, že díl začal prakticky okamžitě akcí. Smithovi to pořádně rozjeli a byla radost se na pilot dívat.

Hodně oceňuju, jak se pilot žánrově doplňuje. Je tu akce, drama, člověk s zasměje a hlavně se za celou dobu nenudí. Prostě pilot je koncentrovanou jízdou a super seriálovým zážitkem. Takže asi takto, těším se, že se jednou snad podívám na zbytek série, i když poslední čtyři díly třeba v USA nikdy vysílány nebyly.

  • hlavní dvojka
  • žánrově vyvážené
  • akce od začátku
  • málo společných scén
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriál z 90. let a k tomu všemu ze špionážního žánru. Neuměla jsem si zcela představit, o čem to tak může být. Hlavně mě zajímalo, jaká byla špionáž v těch letech a jaká je dnes. Bylo i lákavé se na tento pilot podívat, a to už kvůli samotnému herci Bakulovi. A po zhlédnutí pilotu mám takové rozpolcené pocity.

Námět není špatný, ba je dost zajímavý. Přesto tak trochu předvídatelné. Žádné překvapení se za mě nekonalo, jak se dalo hezky všechno předurčit, jak to bude. Až na hlavní dvojici, která mi zatím jako jediná přijde zajímavá, i s tou chemii, který mezi nimi je, mi ostatní přišli takoví nudní.

Celkově jsem si po celou dobu říkala, kdy bude konec. Jisté prvky komedie tu taky jsou, ale neměla jsem touhu se zasmát. Myšlenky se mi honily, ale ne o pilotu, ale zcela jinam, že jsem měla co dělat se na onen pilot i soustředit. Ale uznávám, že na rok, kdy vše vzniklo, je to takový lehký průměr, který nezaujme, ale ani neurazí.

  • Scott Bakula a Mario Bello a chemie mezi nimi
  • hudba
  • pouze 13 dílů, taková jednohubka na maraton
  • není to zcela pro každého
  • předvídatelný děj
  • nezáživné, takže nuda
50 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu