16. 11. 2022

Novinka pod lupou: Dangerous Liaisons (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dangerous Liaisons
Žánr historický, romantický
Stanice Starz
Premiéra 6. 11. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Alice Englert, Nicholas Denton

O čem to je?

Seriál vypráví příběh markýzy de Merteuil a vikomta de Valmonta, kteří se setkají jako vášniví mladí milenci v Paříži na pozadí revoluce. Snaží se napravit křivdy vlastní minulosti, zatímco stoupají po schůdcích pařížského aristokratického žebříčku. Po cestě svádějí a manipulují se šlechtou i sami sebou ve snaze přežít. Seriál je adaptací románu Nebezpečné známosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli sleduju správný seriál, resp. správný příběh. Ale postupně jsem si zvykla na jiný styl vyprávění, než jsem očekávala, a nakonec jsem si sledování užila.

Hlavní hrdinka mi přijde hodně nevýrazná. Doufám, že seriál bude trošku rychleji skákat v čase, abychom ji viděli stárnout a dozrávat, protože zatím toho moc nenabízí. To samé platí i o Valmontovi, neskutečné ucho. Vůbec netuším, jak si k sobě tito dva dokážou zase najít cestu. Možná bych si měla zopakovat knihu, četla jsem ji už před mnoha lety a očividně si vůbec nepamatuju, o čem to vlastně bylo. A Velmi nebezpečné známosti s ikonickým obsazením asi nejsou úplně doslovnou adaptací, která by mi měla o vývoji příběhu něco napovědět :'D

Určitě dám šanci dalším dílům. Pilot měl u mě vzestupnou tendenci, takže věřím, že další díly budou čím dál zábavnější.

  • můj oblíbený román v dopisech (i když už si z něj nic nepamatuju)
  • zlepšující se zábavnost pilotu
  • nevýrazné postavy (zatím)
  • z první poloviny dílu jsem měla spíš rozpačité pocity
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Úvodem je žádoucí si vysvětlit, že tahle verze není doslovnou adaptací předlohy, nýbrž pouze seriál vytvořený podle námětu. Vzali si v podstatě jen postavy a dali jim svůj origin. Pakliže je to však původním dílem pouze inspirováno, jak jsem teda usoudila a internet mi potvrdil, měli si sakra vymyslet originální název. V tomto případě pouze nepokrytě rejžují prachy na zavedené značce, což nesnáším, navíc se to ani nepovedlo, čímž všechny naštvali o to víc.

Radím vám, prvních 45 minut úplně v klidu přeskočte. Jakkoliv miluju historická dramata, palácové intriky a dobové romance, tenhle díl byl z většiny (jakože ty tři čtvrtě hodiny) založený na fyzické stránce hlavních postav, což jim dost výrazně kazila nulová chemie. Byli jsme hozeni do nějakého děje, který Nebezpečné známosti neviděl ani z vlaku, a do postav, které měly být zamilované, což jsem jim nevěřila. Nezáživná dvojice bez jiskry. Ani herecky, ani charakterově se u nich netrefili.

Naopak posledních 10 minut bylo to jediné slušné, co pilot tohoto seriálu nabízel. Tam už se náznak toho, co byste v tomhle počinu čekali (nějaké ty aristokratické motanice, vydírání, zrady a dobový makeover), objevil. Největší překvapení ale stejně přišlo až v závěrečných titulcích, protože tam byla z 90 % česká jména. Jsem nevěděla, že se to točilo v Česku s českou produkcí. Jestli ani vy ne, tak teď už vás tam nenadchne vůbec nic.

Pokud máte rádi původní příběh, buď se tomuhle úplně vyhněte, případně k tomu přistupte s tím, že to není adaptace a že to nejdete srovnávat. V každém případě je prodloužení ještě před premiérou krok, který mi nedává smysl. To tomu tolik věřili jenom proto, že tomu dali slavné jméno? Kéž zalitují.

  • závěrečných 10 minut
  • obsazení úplně mimo
  • většina dílu nestojí dějově vůbec za nic
  • pouze dojí zavedenou značku
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu