29. 3. 2023

Budoucnost seriálu Hra o trůny: Rod draka

Budoucnost seriálu Hra o trůny: Rod draka

To, že House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka) má jistou druhou sérii není žádná novinka. Druhá série byla objednána již loni v srpnu. Co ovšem novinka je, že druhá série bude o chlup kratší. Původně se počítalo s tím, že druhá série bude mít stejný počet epizod, jako ta první, tedy deset. Jenže nejspíše došlo k nějakým úpravám scénářů a tak druhá série bude mít jen osm epizod. Produkce ale zatím ještě nezačala a i když se natáčení již blíží, tak premiéry se nedočkáme dříve než v létě 2024.

Počet epizod v Game of Thrones

1.-6. série: 10 epizod
7. série: 7 epizod
8. série: 6 epizod

Celkem 73 epizod

To jsou sice smutné zprávy, ale přichází s nimi i nějaké ty dobré. Třetí série je totiž už předschválená a HBO začíná plánovat trochu více dopředu než jen jednu sérii. Hlavouni z HBO si prý nechali nastínit koncept seriálu a prý je v plánu dokonce nechat psát scénáře i dál než jen pro 3. sérii.

A vzhledem k tomu, že část děje původně zamýšleného pro druhou sérii, včetně jedné velké bitvy, se přesunula do třetí série, je prý nyní pravděpodobnější, že seriál bude mít nejméně čtyři série. Zatím nic není zatím oficiálně rozhodnuto, protože tvůrce seriálu Condal a Martin se podle zdrojů stále dohadují o počtu sezón (tři nebo čtyři), které by byly optimální pro odvyprávění celého příběhu.


Kolik byste si přáli sérií? Více jak čtyři nebo uspokojivý konec a šmitec?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nevada

Nevada

Tak ono bude záležet, jak moc budou válku popisovat, a pak kde v příběhu budou chtít skončit. Jestli...
před 55 týdny
CrazyGeek

CrazyGeek

Já sázím na to, že to udělají jako kapitoly v knize. Osm epizod je na to ideální. Otázka je, jak se...
před 55 týdny
Nevada

Nevada

»SPOILER« Navíc nepochybuji, že složení rady pozmění, aby byli divákům známí.
před 55 týdny
Další články k tématu