9. 2. 2013

Christina Applegate opouští Up All Night!

Christina Applegate opouští Up All Night!

Plán tvůrců seriálu Up All Night o úspěšné přeměně formátu této komedie jde pomalu do kytek. Hlavní hvězda, herečka Christina Applegate se totiž rozhodla opustit tento projekt od producenta Lorneho Michaelse. Up All Night je přitom stále plně v „rekonstrukci“, kdy se z single-kamerového sitcomu tvůrci pokouší udělat multi-kamerový. Stále nebyla natočena ani jedna ze zbývajících pěti epizod, které se mají hrát/natáčet před živým publikem. Tyto díly si NBC objednalo na podzim.

„Pracovat na Up All Night byla skvělá zkušenost, ale seriál se začal ubírat jiným kreativním směrem. Proto jsem se rozhodla, že pro mě bude nejlepší, když se přesunu k dalším projektům,“ řekla v oficiálním vyjádření Applegate. „Práce s Lornem Michaelsem byla doslova snem. Jsem mu neskutečně vděčná, že mě přivedl ke své televizní rodině. Všichni mi budou scházet, herci, producenti i štáb, přeju jim jen to nejlepší.“

NBC nyní zvažuje, jak by se dalo se seriálem pokračovat. Jednou z možností je například nahradit Applegate herečkou Lisou Kudrow (Friends). Christina se nyní chystá zopakovat si roli v pokračování filmu The Anchorman.

Začíná to vypadat, že se u Up All Night objevil trend. Nedávno seriál opustila také jeho tvůrkyně a zároveň výkonná producentka, Emily Spivey. Celkově se to za kamerou pěkně točilo, loni v květnu odešel například také showrunner Jon Pollack, kterého nahradil Tucker Cawley, kterého nahradila Linda Wallem… A tak dále. Za Lindiny „vlády“ NBC přišlo s rozhodnutím o změně formátu. Do té doby stihl seriál odvysílat jedenáct bídně sledovaných epizod druhé série. Kromě změny formátu je v plánu také kreativní překopání příběhu, který se nyní bude mimo jiné více soustředit na balancování mezi rodinou a prací.

Na panelu NBC během TCA prezidentka NBC, Jennifer Salke, naznačila, že síla zdejšího hereckého obsazení (Applegate, Will Arnett a Maya Rudolph) byla hlavním důvodem pro to, aby seriál stanice neodepsala. „Víme, že tento seriál má talentované herce, kteří rozhodně nerostou na stromech,“ řekla a dodala, že změna formátu je do jisté míry experimentem, který ovšem podle ní stojí za to podstoupit.

Původně bylo Up All Night komedií o rodičích (Applegate a Arnett), která se inspirovala životními zkušenostmi Spiveyové o tom, jaké to je, když se rodiče po porodu brzy po porodu vrátí do práce. Christinu projekt zaujal hlavně proto, že sama byla čerstvá máma, když se seriálu upsala. Postupně se více rozvíjelo právě pracovní prostředí, děj se přesunul od PR agentury k talkshow; do role šéfky Applegatové byla obsazena právě Maya Rudolph. Podle náznaků a spekulací to vypadá, že by se po změně na multi-kameru příběh ještě více zabýval právě touto talkshow.

Up All Night se nedá upřít snaha. Seriál nabídnul zajímavý pohled na rodičovství, který obohatil o prvotřídní herecké osazenstvo. Po startu na podzim 2011 sklidil převážně pozitivní ohlasy ze strany kritiků. Bohužel si seriál nesedl s diváky a poté, co prodělal tolik změn… no prostě stojí za zvážení, zda není nejvyšší čas ho nechat jít.

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu