12. 4. 2023

Harry Potter, Game of Thrones, Big Bang Theory a další novinky z (HBO) Max

Harry Potter, Game of Thrones, Big Bang Theory a další novinky z (HBO) Max

Společnost Warner Bros Discovery pořádala tiskovku, kde sdělila spoustu (nejen) seriálových informací a novinek. Pojďme se podívat, co všechno bylo zmíněno.

Bylo potvrzeno, že HBO Max skutečně končí, streamovací služba se dočká rebrandingu a od 23. května ponese kratší název Max. Asi není tajemstvím, že mnoho diváků nenese spojení s Discovery moc dobře, Warneři se proto snaží nalákat předplatitele celou řadou projektů, které by si mohly jejich pozornost udržet.

Harry Potter

O vývoji seriálového Harryho Pottera už jsme psali. Nyní bylo oficiálně potvrzeno, že projekt dostává seriálovou objednávku. A to ne ledajakou! Max mu totiž dává desetiletou péči, tzv. by tu s námi nový Harry mohl opravdu nějaký ten pátek pobýt, aby se fanoušci dočkali skutečně důkladné, rozsáhlé a podle vyjádření i věrné adaptace původních knih. J.K. Rowling se chopí role výkonné producentky. Seriál nyní začne hledat scenáristu a showrunnera.

→ profil seriálu: Untitled Harry Potter Series

Game of Thrones

Další velká značka, která se na Maxu dočká pokračování (nebo spíše prequelu), je Game of Thrones (Hra o trůny). Projekt A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight už je ve vývoji přes dva roky, nyní se dočkal seriálové objednávky. Jde o adaptaci fantasy povídek od George R.R. Martina o Dunkovi (Ser Duncan the Tall) a Eggovi (Aegon V. Targaryen). Příběh se odehrává zhruba století před romány ze série Píseň ledu a ohně, která se stala základem pro Game of Thrones.

Zároveň včera začalo natáčení druhé série House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka).

The Big Bang Theory

Aby těch zvučných názvů nebylo málo, Max přidává další. Chuck Lorre pro streamera vyvíjí nový seriál z univerza megahitu The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). Prozatím nevíme žádné další detaily. Projekt je v prvotních fázích vývoje a zatím se ani neví, které postavy by se v něm mohly vrátit.

A proč má Max zájem právě o TBBT? Důvod není nijak komplikovaný. Seriál na HBO Max můžete aktuálně sledovat, což diváci očividně hodně dělají, protože čísla sledování patří mezi ty nejlepší (nejvyšší) od HBO Max, a to i přesto, že se jedná o pouhé reprízy.

The Conjuring

Peter Safran pro Max vyvíjí dramatický seriál, který naváže na filmovou sérii The Conjuring. James Wan, který režíroval první i druhý filmový díl, aktuálně jedná o produkování seriálu. Aktuálně je dostupných sedm filmů z tohoto univerza, které dohromady vydělaly více než dvě miliardy dolarů. Patří mezi ně The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, Annabelle Comes Home a The Conjuring: The Devil Made Me Do It, a v září se k nim přidá The Nun 2.

Podle vyjádření bude seriál pokračovat v příběhu, který byl vytvořen ve filmech.

foto a video z nadcházejících seriálů a sérií

The Penguin

plakát

True Detective (Temný případ)


The Regime (dříve The Palace)


The Sympathizer

plakát

představení nové streamovací služby Max:

.

Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Kolombo

Kolombo

ZWarnerBrosovali to 😉
před 53 týdny
_karel_

_karel_

V kapitalismu si každý vlatník může přivést svou firmu ke krachu. :D
před 53 týdny
Anetka888

Anetka888

Ach jo, nejsem vůbec nadšená, takhle mi to vyhovovalo. Jinak na HP a Conjuring se těším.
před 53 týdny
Další články k tématu