14. 2. 2013

Pilotová sezóna: Nejžádanější herci

Pilotová sezóna: Nejžádanější herci

Opět je tu ta část roku. Měsíce, kdy se stanice přetahují o známé filmové či televizní tváře, které touží obsadit do svých čerstvě objednaných pilotů.

Někteří herci jsou na ráně více, jiní méně. Nové seriály logicky touží po co nejzvučnějších jménech, které by přilákaly miliony nadšených fanoušků po celém světě. Herci dostávají nabídky ze všech stran a občas se i poštěstí, že si nějakou z nich vyberou a upíšou se jí (tak jsme si loni pískali třeba u castingu Kevina BaconaThe Following).

Ale zpátky do přítomnosti. Pojďme si nyní zrekapitulovat, kdo je populární v letošní pilotové sezóně!

Někteří mají pocit, že letošní výběr stojí za prd…

Zatím to vypadá, že nad novými projekty nejvíce ohrnují nos Rose Byrne (Damages), Jason Isaacs (Awake), Kyle Chandler (Friday Night Lights), Felicity Huffman (Desperate Housewives) a oskarový Kevin Kline (film A Fish Called Wanda).

Každý z nich dostal úctyhodný počet nabídek, k žádné se však nezavázal a zatím to nevypadá, že by tento status plánovali v brzké době změnit.

…jiní si přece jen našli svou jehlu v kupce sena

Už lépe to vypadá s herci, kteří dostali sice vícero nabídek, ale na rozdíl od výše zmíněných si jeden z projektů zvolili.

Minimálně v pilotu se tak můžeme těšit na Jamese Wolka (Lone Star), Ellie Kemper (The Office), Davida Waltona (Bent), Allison Janney (The West Wing), Joshe Hollowaye (Lost) nebo třeba Terryho Crewse (Everybody Hates Chris).

Vždycky musí být někdo nerozhodný…

Kromě toho jsou ve hře další jména, herci, kteří už na pár pilotů řekli Ne, ale pořád se rozmýšlejí nad dalšími nabídkami.

Do této třetí kategorie řadíme Jessicu Albu (Dark Angel), Johna Cusacka, Jasona Rittera (The Event), Hugha Laurieho (House MD), Williama Petersena (CSI), Chrise Meloniho (Law and Order: SVU), Justina Longa, Iana McShana (Deadwood), Dominica Purcella (Prison Break), Minnie Driver, Amandu Peet (Bent) a Mika O'Malleyho (Glee).

…někomu se naopak v seriálovém světě líbí a chce tam zůstat za každou cenu!

Další speciální skupinkou jsou lidé, kteří se v současné sezóně na obrazovkách objevili, jejich seriál byl ale letos ukončen, ať už po první sérii, nebo po několika letech.

Sem řadíme Johna Krasinskiho a Jennu Fischer (oba The Office), Kate Walsh (Private Practice), Krysten Ritter (Don't Trust the Bitch in Apt 23), Andreho Braughera (Last Resort), Justina Kirka (Animal Practice), Becki Newton (The Goodwin Games, i když není zatím zrušeno) a Echo Kelluma (Ben and Kate), který už si nyní zamluvil dva piloty – jednu hlavní roli (Happiness) a jedno hostování (The Gates).

V pátek se navíc tato kategorie rozrostla o Christinu Applegate, která opustila svůj sitcom Up All Night. Pokud jsou pravdivé zvěsti, tak i Will Arnett, který zde hraje, obdržel hrst nových nabídek na potenciální nové role.

Filmové hvězdy chtějí následovat Bacona!

Kromě Klineho, Cusacka a Alby je zájem i o další filmové herce. Seriálu se již upsala Anna Faris, která získala hlavní roli v nové komedii Chucka Lorreho (TBBT, Two and a Half Men).

Zájem je ale i o další – Marka Ruffala, Diane Keaton, Pierce Brosnana, Millu Jovovich, Meg Ryan, Annu Kendrick, Paula Giamattiho a Thomase Hadena Churche. Nikdo z nich se však k pilotům zatím neupsal.

A trocha té lidské blbosti na závěr…

Nevýhodou bohužel je, že velká část známých herců uvažuje pouze o tzv. přímých nabídkách. Jde o to, že se jim nabídne role dříve, než vůbec zkusí čtení scénáře. Producenti tak nemají možnost zjistit, jestli se herec k roli opravdu hodí nebo zda má chemii se svým partnerem/par­tnerkou. To je velmi důležité hlavně u seriálů, kde jsou dvě hlavní role. „Agenti a manažeři, kteří trvají pouze na přímých nabídkách a nenechají své klienty účastnit se zkušebních čtení, svým svěřencům vůbec neprospívají,“ řekl jeden z vedoucích castingů. „Mnohem lepší je, když hned na začátku odhalíme, že se herec pro danou roli nehodí, než ho potom vyhazovat právě z tohoto důvodu poté, co zklame u hromadného "stolového“ čtení. To přece nikomu neprospívá."

Přeobsazování rolí po prvním stolovém čtení výrazně stouplo v loňské sezóně. Nešlo přitom pouze o vedlejší postavy, často se musely přeobsadit také postavy hlavní. Letos to zatím vypadá, že se přímé nabídky rozdávají ještě více, proto se dá předpokládat, že trend rychlého nadšení a ještě rychlejšího zklamání fanoušků daného herce či herečky bude i nadále růst.


Hereckých jmen jsme tu prozradili celou řadu. Teď dáváme prostor vám. Koho byste na televizních obrazovkách chtěli na podzim vidět vy?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Thierry14

Thierry14

Nezlobil bych se, kdyby se někde objevil Zachary Levi a nebo Yvonne Strahovski.
před 11 roky
Kikina105

Kikina105

Nejsem si moc jistá, ale někdy je lepší nový začátek :) Stejně tak ale i starší herci jsou dobrý :)
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

nevadí mi ani jedna z možností zde vypsaných, ale co ano a hodně, když jeden herec hraje ve více...
před 11 roky
Další články k tématu