12. 2. 2013

Třetí Hodina nebude

Třetí Hodina nebude

Dnes odpoledne britská stanice BBC2 oznámila, že se její dobové drama The Hour už se třetí sérií nevrátí.

The Hour se odehrává v padesátých letech a ukazuje starosti a slasti jednoho fiktivního zpravodajského pořadu na BBC Television. Seriál vytvořila Abi Morgan a hlavních rolí se ujali Dominic West, Ben Whishaw a Romola Garai.

Původním plánem produkční společnosti Kudos, která se za seriál postavila, bylo produkovat minimálně tři sezóny. Jane Featherstone, výkonná šéfka Kudos Film and Television, se vyjádřila, že je „smutná a zklamaná“ rozhodnutím stanice BBC2.

Stanice se ke zrušení vyjádřila také: „Tento seriál jsme si zamilovali. Bohužel v naší branži musíme občas udělat složitá rozhodnutí a dát šanci i jiným seriálům.“

Za dva roky ve vysílání The Hour získalo čtyři nominace na Zlaté glóby, jelikož seriál vysílala také BBC America. Kromě toho se může chlubit také třemi nominacemi na ceny Bafta. V roce 2011 bylo drama jmenováno jedním z dvaceti nejlepších seriálů toho roku podle žebříčku Radio Times critics.

Nicméně druhá série, která se vysílala v listopadu a prosinci 2012, se musela potýkat s výrazným úbytkem diváků, kterých k obrazovkám usedalo méně než 1,5 milionu.


Znáte The Hour? Jste zklamaní, že seriál končí?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Franki

Franki

Nevíte nahodou, kdy se budou vysilat další řady whitechapl či Case Histories?
před 11 roky
corine

corine

Ano, jsem zklamaná, a to hodně. :(
před 11 roky
Další články k tématu