4. 6. 2023

Novinka pod lupou: Little Bird (Crave)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Little Bird
Žánr drama, minisérie
Stanice Crave (Kanada)
Premiéra 26. 5. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut

Kdo?

O čem to je?

Bezhig Little Bird pochází z Prvních národů, ale během tzv. Sixties Scoop (odebírání dětí z Prvních národů a jejich umisťování do bílých rodin) byla adoptovaná židovskou rodinou. Nyní hledá svou biologickou rodinu a snaží se spojit se svou rodnou kulturou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot mi trošku připomněl loňskou českou novinku Jitřní záře. Tam byli hippies, tady jsou domorodí Američané. Je to těžké hodnotit. Na jednu stranu je jasně vidět, jak rodiče mají své děti rádi, jak se o ně snaží v rámci své kultury pečovat – to mnoho dnešních dětí je na tom v tomto ohledu mnohem hůře, protože rodiče si jich vůbec nevšímají.

Na druhou stranu ale chápu pracovnice OSPODu, když tam vyjmenovávala všechny věci, které jim doma chybí – matka je sama na milion dětí, nemá možnost na ně neustále dohlížet, nemají tam elektřinu, telefon, v podstatě skoro ani čistou vodu. Vždyť ta matka schovala své malé dítě před policií někam do tajné díry v zemi, kde ta holčička pomalu ani nemohla dýchat. Tak co se pak diví, že jim je vzali?

Zatím vůbec nerozumím, jak mají být dvě naprosto oddělené dějové linky spojené, ale určitě mě to zajímá. Myslím, že nepůjde o seriál, který bych si zamilovala, ale pilot rozhodně navnadil na další sledování, už jen proto, že chci vidět, co bude dál.

  • naláká na další sledování
  • sympatické postavy
  • minimálně částečně musíte sympatizovat i se „záporáky“
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu