16. 2. 2013

FOX chystá na léto revoluční Short-Com Comedy Hour

V letošní sezóně si stanice FOX nevybrala pro seriál ani jednu tradiční multi-camera komedii. Skoro to už vypadalo, že na tento formát zanevřela. Opak je ale pravdou.

Zprávy o tom, že FOX objednal na léto 2013 novou komedii, zůstaly nezaznamenány někde hluboko pod tíhou výraznějších novinek. Každopádně léto se nám rychle blíží a není od věci se na tento projekt podívat blíže.

Stanice FOX plánuje návrat k tradičnímu sitcomovému formátu multi-camera. Kromě toho se chystá vrátit v čase ještě víc, až k dobám, kdy televizi vládli standup komici jako Bill Cosby nebo Jerry Seinfeld. ¨

Zelenou dostal seriál The Short-Com Comedy Hour, nová show, ve které se budou v průběhu šesti až devíti epizod představovat nové krátké komedie (kratší, než klasický sitcom), tzv. „short-comy“. FOX na tuto objednávku nahlíží jako na moderní zvrat ve světě současných multi-camerových komedií a zároveň jako na příležitost, jak objevit a předvést komediální talent herců, kteří by se tak v budoucnu mohli stát tvářemi klasických komediálních seriálů.

„V podstatě jde o to, že zcela rušíme tradiční skriptový proces vývoje komedií,“ řekl prezident FOXu, Kevin Reilly. „Našim cílem je představit komediální hlasy na světové platformě, dát jim možnost experimentovat, růst a zdokonalovat jejich nápady.“

Každý hodinový díl divákům nabídne čtyři short-comy. Ty si vymyslí, natočí a budou produkovat standup komici, jejichž záměrem je vytvořit pro sebe nějakou postavu, která se předvede v jedné scéně. „Tyto postavy budou vytvořeny z aspektů soukromých životů těvchto komiků,“ řekla šéfka oddělení komedií FOXu, Suzanna Makkos.

Sama Makkos vyrostla na multi-camerových sitcomech a začala svou kariéru v komedii, když tyto sitcomy dominovaly programu. Podle ní právě multi-cam zůstalo pro FOX prioritou. „Nikdy jsme se neodvrátili od multi-camerové komedie. V minulém tvůrčím cyklu jsme ji mírně odložili do pozadí, jelikož jsme chtěli posílit i úterní single-camerovou odnož stanice.“

Lidé ve FOXu přemýšleli, jak se postavit k tomuto žánru, když si vzpomněli na začátky seriálů The Honeymooners a The Simpsons, které byly také velmi netradiční. Z toho pak vzešel nápad na The Short-Com Comedy Hour.

Během měsíců bylo vybráno pět komiků, kteří své nápady na jednoscénní short-com předvedou. Jsou to Kevin Smith, Dov Davidoff, Ali Wong, Neal Brennan a Michael Kosta. Komedií bude provázet moderátor Craig Robinson a bude jim živě hrát kapela The Nasty Delicious.

Natáčení scének probíhalo tento týden, diváci měli možnost se zdarma dostavit a podívat se.

„Nejvíce“ informací, i když jde stále jen o malý zlomek, je k dispozici o Kevinu Smithovi, který se svými filmy proslavil po celém světě. V jeho scénce budou vystupovat kromě něho i Shannen Doherty a Ralph Garman.


Co na tento nápad říkáte? Nebude matoucí vidět za hodinu čtyři komedie? Nebude to nuda? Máte rádi standup komiky?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
koczi.ok

koczi.ok

Tomu říkám rychlá mobilizace, díky ;)
před 11 roky
ragelly

ragelly

Snad jsem vystihla podstatu, není zač :D A to jsem ten příspěvek na FB viděla jen náhodou :D
před 11 roky
Další články k tématu