20. 2. 2013

SARS: Americans začali slušně, Zero Hour a Deception dole

Zbrusu nový seriál stanice FX, The Americans, zabodoval. Pilot si odnesl slušnou sledovanost 3,22 milionu diváků (což je téměř srovnatelné se startem jiného seriálu této stanice – American Horror Story. Narozdíl od tohoto seriálu si ale bohužel v druhém (1,97 mil. diváků) a následně třetím dílu (1,65 mil. diváků) pohoršil a dostal se přibližně na tu úroveň, kde byl svým druhým a třetím dílem Wilfred (myšleno také ze stanice FX). Tento vývoj nemusí nic znamenat, ale může být vztyčeným prstem do budoucna, protože si všichni dobře pamatujeme, jak dlouho trvalo vyjednat Wilfredovu třetí sérii, když se jeho druhá řada potácela na hranici 1 milionu diváků.

Opačné problémy má ale seriál Downton Abbey. Třetí sezóna sice v Británii skončila už loni, její americká premiéra běží teprve až teď – nicméně se povedla a zbořila statistiky sezóny druhé. Finále sledovalo 8,2 milionu diváků, což je velice dramatický nárůst oproti finále sezóny druhé (5,4 milionu diváků).

Seriál Zero Hour, který premiéroval minulý čtvrtek je zralý na zrušení. Pilotní díl totiž vidělo pouhých 6,38 milionu diváků (rating 1.4), což s očekávaným poklesem u dílu druhého nedává vůbec pěkná čísla. 666 Park Ave začínal o půl milionu výš a jak to s ním dopadlo. ABC letos vůbec nevychází sázka na tajemné a konspirační seriály. Pro příští rok bude muset najít opravdovou pecku, která jí teď povážlivě chybí.

A co ostatní seriály? Carrie Diaries se propadla v ratingu na 0.4. Číslo, při kterém tak tak funguje Nikita a 90210 nedává seriálu příliš mnoho nadějí (nutno ale podotknout, že naděje tu pořád ještě jsou – konce sezóny bychom se dočkat mohli).

The Following se opět vyšvihl mírně nahoru, když v páté epizodě inkasoval rating 2.8 (což je nárůst o 4 desetiny oproti minulému týdnu), v divácích si polepšil na 8,31 milionu. Přesto ve svém timeslotu nevyhrává, poráží ho jak 2 Broke Girls (10,11 milionu diváků, rating 3.4), tak o půl hodiny později Mike And Molly (sledovanost 10,33 milionu, rating 3.1). Nutno ale podotknout, že 90210 se krčí vzadu, tento týden získal 0,53 milionu diváků s ratingem 0.2. Takový výsledek odpovídá stavu seriálové klinické smrti a pomalu by se nehodil ani na kabelovku – tady visí na velké pětce. Mám dojem, že sledovanější by už byla i samotná reklama. Jestli po této sezóně 90210 nezruší, tak… se přestanu sázet.

Málem bychom zapomněli na ještě jeden seriál. Tím je Deception. NBC totiž po přehnaně bombastickém začátku sezóny lemovaném skvělými čísly u Revolution spadla zpátky do propasti loňské sezóny a přestává se jí dařit na více frontách. Posledním zásahem mimo je soap opera s vražedným timeslotem v deset hodin, kterou tím vlastně NBC odepsalo ještě dřív, než se seriál začal vysílat. Po šesti epizodách je jasné, že seriál dřív nebo později půjde do pekel, protože se ustálil na sledovanosti kolem 3 milionů diváků a ratingu těsně nad hranicí jednoho procentického bodu. S takovým výsledkem se prostě v amerických seriálových vodách přežít nedá.


Tak co? Už vám zrušili vaše oblíbené seriály? Nebo si jste ohledně svých miláčků jistí? Napište nám do diskuse, na které seriály se máme zaměřit příště!

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

Amricans jsou projekt kabelovky FX. Kabelovky to berou různě, když se podíváš na její (FXsovské)...
před 11 roky
David Šlachta

David Šlachta

I see. Díky za vysvětlení! V tom případě je ovšem zmiňování čísel v článku nepodstatné když není...
před 11 roky
ragelly

ragelly

Já nevím, ale já tam ty stanice vidím...
před 11 roky
Další články k tématu