9. 3. 2013

Piloty v sezóně 2013/2014 (ostatní)

Opět je tu ta část roku, kdy vám jasně, stručně, výstižně a přehledně nabízíme letošní pilotovou nadílku. Náš seriál dnes pokračuje s tím, co ještě nezaznělo. Kabelovky útočí!

Showtime

The Affair (vztahové drama)

Příběh jedné dvojice, jimž jejich aférka zničí životy. Je vyprávěn zvlášť z mužské a ženské perspektivy. Všechno začne, když se Noah, otec čtyř dětí zaplete s vdanou Allison, která zrovna přišla o dítě. Když se potkají na pláži, ještě netuší, jak to ovlivní jejich budoucí životy…


Penny Dreadful (psychosexuální horror)

Dr. Frankenstein včetně svého monstra, Dorian Gray a Dracula se všichni potkají ve Viktoriánském Londýně.

Poznámka: Projekt byl rovnou objednán jako seriál a produkce by měla v Londýně začít na jaře. Za seriálem stojí spousta významných lidí, ale o tom jsme již jednou psali – Frankenstein v bondím kabátě na stanici Showtime.


The Vatican (thriller)

Moderní thriller o víře, politické moci a různých manipulacích okolo katolické církve. Ponoříme se do spleti intrik, rivality a záhad plných zázraků, které se ukrývají za nejtajnůstkářštější institucí na světě…


Years of Living Dangerously (dokument)

Dokument o vlivu člověka na klima na zemi. Projekt byl rovnou objednán na šestidílný seriál.

Poznámka: V rolích komentátorů se objeví opravdu zvučná jména – Alec Baldwin, Edward Norton, Matt Damon.

AMC

Halt & Catch Fire (retro drama)

Přenese zpátky do osmdesátých let, do doby, kdy teprve začínala éra osobních počítačů. Překvapivě se v tomto retro drama nepodíváme do proslulého Silicon Valley, nýbrž do Texasu do „Silicon Prairie“, která odkazuje na předměstí Dallasu. Můžeme se těšit na postavu fiktivního vizionáře, jehož inovace ovlivňují celé průmyslové odvětví.


Low Winter Sun (krimi drama)

Příběh o vraždě, zradě a pomstě provázené korupcí. Vše začíná, když je zavražděn kolega detektiva Franka Agnewa. Zdánlivě dokonalý zločin, ale vybudí v detektivovi jeho nejlepší já a vyrazí do boje proti podsvětí.

Poznámka: Projekt je inspirován britskou mini-sérií a již byl objednán pro seriál.


Turn (historické drama)

Historické drama z období Americké revoluce inspirované knihou Washington’s Spi­es od Alexandera Rose. Děj začíná v létě 1778 příběhem New Yorkského farmáře Abeho Woodhulla, který spolu se skupinou přátel z dětství dá dohromady skupiny špiónů, kteří připravují americký boj o nezávislost.


Nepojmenovaný projekt od dvojice LaGravense/Goldwyn (právnický)

Okresní prokurátor objeví nové důkazy které zapříčiní znovuotevření vyšetřování ostře sledovaného případu vraždy.

FX

Chosen (animovaná komedie)

Raper, který se vyhrabe z šedi průměrnosti se s novým poselstvím a nově nabytými dovednostmi vydá na honbu za odplatou a nadvládou.


Nepojmenovaný projekt Andrewa Gurlanda (komedie)

Manželka dovolí svému manželovi pořídit si milenku, aby díky tomu mohli zachránit své manželství.


The Strain (apokaliptický upíří horror)

Drama inspirované trilogíi Guillerma del Tora a Chucka Hogana. Ef Goodweather zkoumá biologické hrozby pro CDC. Záhy se stane jedinou nadějí lidstva, když New York zachvátí virus měnící lidí na upíry…


Tyrant (akční drama)

Příběh se točí okolo klidné a nenápadné americké rodiny, která je vtažena do akcí bouřlivé středo-východní země, poté, co její diktátor zemře…

HBO

People in New Jersey (single-camera komedie)

Jde o vtipný pohled na současný životní styl, na který je nahlíženo skrz oči dospělého bratra se sestrou, kteří žijí v New Jersey. Oba se snaží přežít den za dnem, přičemž si kladou velké otázky, malé otázky, a taky vše mezi tím.


Lorimer (single-camera komedie)

Děj se točí okolo tří třicátníků, přátel, kteří žijí v San Franciscu. Ti se snaží využít všechny příležitosti, jak žít moderní život a chtějí si naplno užít vztahy se stejným pohlavím.


Silicon Valley (single-camera komedie)

Děj se odehrává v současném moderním Silicon Valley, v místě zlaté horečky, která obklopuje moderní technologie, kde lidé, kteří mají největší předpoklady k úspěchu, nejsou absolutně schopni tento úspěch zvládnout.


Togetherness (single-camera komedie)

V centru dění stojí dva páry žijící pod jednou střechou. Tato čtveřice bojuje o přežití svých vztahů, zatímco se snaží dosáhnout svých individuálních snů.


The Leftovers (skoro postapokalyptic­ké drama)

Jde o adaptaci stejnojmenné knihy Toma Perrotta, který ji publikoval v roce 2011. Děj je zasazen krátce do doby, kdy nastala zvláštní věc. Z celé planety v jeden okamžik zmizeli všichni lidi. Tedy skoro. Sledujeme hrstku těch, co zůstala a jak se s tím, že na světě zůstali sami vypořádávají…


The Missionary (špionážní retro)

Děj se odehrává v 60. letech a točí se okolo mladého amerického misionáře v Berlíně, který se zaplete s CIA.


True Detective (krimi drama)

Příběh o dvou detektivech, jejichž životy se navždy spojí během sedmnáctileté honby za sériovým vrahem ve státě Louisiana.

Poznámka: Seriál už má přiklepnuto osm epizod.

A&E

Occult (mysteriózní drama)

Agent FBI se vrací zpět do práce po vynucené dovolené. Na tu byl poslán, když se zhroutil uprostřed vyšetřování případu zmizení své manželky. Nyní je nově spárován s agentkou, která se soustředí na případy související s okultismem.

USA

Horizon (sci-fi)

Příběh odehrávající se během druhé světové války sleduje sekretářku u FBI, která zjistí, že její manžel byl možná zabit v jižním Pacifiku během bitvy s vesmírnou lodí. V okamžiku, kdy zjistí pravdu se stane jedinou osobou na zemi, která může zabránit invazi mimozemšťanů.

Poznámka: Projekt byl původně plánován na jarní produkci, ale nakonec se ho USA rozhodla posunout na léto, až se uvidí, které hvězdy ze zrušených seriálů jsou k mání.


When the Women Come Out to Dance (vztahová soapka)

Kolumbijská „manželka na inzerát“ brzy zjistí, že v novém prostředí v jižním Miami funguje jako řešitelka krizových situací a díky tomu uniká své minulosti.

TNT

King & Maxwell (krimi)

Dva agenti tajné služby se rozhodnou změnit zaměstnání a stanou se soukromými očky. Díky schopnostem nabytým během práce pro tajnou službu jsou vždy o krok napřed přes pravou rukou zákona.

Poznámka: Seriál byl již objednán.


Legends (krimi)

Hlavní postavou Legends je agent v utajení Martin Odum. Ten má jednu výbornou vlastnost – dokáže se skvěle transformovat do každé nové postavy, kterou mu práce přinese. Jeho vlastní osobnost je ale v ohrožení ve chvíli, kdy se objeví tajemný cizinec a tvrdí, že Martin není tím, kým se zdá.

Poznámka: Legends je založeno na knize romanopisce Roberta Littella.


The Last Ship (akční drama)

Seriál bude založen na příběhu stejnojmenné novely Williama Brinkleye. Příběh románu The Last Ship se soustředí na posádku bitevní lodě USS Nathan James, která se musí vypořádat s novou realitou poté, co byl díky globální katastrofě zničen celý svět tak jak ho známe. Lidé na lodi jsou jedni z mála, co událost přežili.

Poznámka: Pro TNT seriál produkuje Michael Bay, takže se snad dočkáme nějakých těch výbuchů.


Murder in the First (vražedný thriller)

Hlavními postavami jsou dva detektivové z oddělení vražd, kteří vyšetřují případy, dále chytré dítko, které je oslavovaným ředitelem technické firmy a zároveň hlavním podezřelým, a nakonec jeho obhájce a žalobce, kteří byli k tomuto důležitému případu přiděleni.

ABC Family

Continuing Fred (multi-camera komedie)

Čerstvý absolvent, lenoch, najde svůj životní smysl v tom, že učí děcka na místní základní škole.


Phys Ed (multi-camera komedie)

Hlavním hrdinou bude bývalá středoškolská sportovní hvězda, která se vrací na svou střední školu, nyní už jako učitel. Záhy zjistí, že kromě něj se tady vůbec nic nezměnilo.


Terminales (drama)

Sledujeme osudy mladé ženy, které je diagnostikována smrtelná choroba.

Poznámka: Drama je založené na úspěšném mexickém formátu od Miguel Angela Foxe.


Kabelovky toho na nás chystají spoustu. Ale dokážete si z toho kvanta něco vybrat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
La.Volpe

La.Volpe

Penny Dreadful...a hlavně historické dramata The Vatican a Turn...historických seriálů je málo, musíme být...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

vatican je ale ze současnosti. Penny Dreadful, King & Maxwell a Halt & Catch Fire bych...
před 10 roky
ragelly

ragelly

The Vatican má oficiálně červenou, seriál nevznikne.
před 10 roky
Další články k tématu