18. 3. 2013

Bude Bible kontroverzní? Satan až příliš připomíná Obamu!

Bude Bible kontroverzní? Satan až příliš připomíná Obamu!

V neděli v noci stanice History vysílala třetí dvoudíl své historické minisérie The Bible. Na seriál už dříve dopadaly dotazy týkající se výběru „krásných“ herců do klíčových rolí. Celkově se tato minisérie zdá být velice multikulturní; anděly zde ztvárňují černoch a Asiat.

Nyní toto téma opět ožívá díky hereckému výběru pro roli Satana. Maročan Mehdi Ouazanni se totiž výrazně podobá na amerického prezidenta Baracka Obamu.

Na internetu se doslova strhla bouře, Twitter zahltily příspěvky o této nápadné podobě seriálového Ďábla s čtyřiačtyřicátým americkým prezidentem. Noviny Daily Mail neváhaly a na své stránky přidaly rovnou také porovnávající fotografie. Očekává se, že se k tématu stanice History brzy vyjádří.

Bible, která trhá kabelové rekordy, je třetí minisérií této stanice. První byli The Kennedys (Kennedyovi), které také obklopovala kontroverze, jelikož od série stanice upustila pouze pár dní před premiérou. Mluvilo se o tom, že tak učinila po nátlaku rodinných příslušníků prezidenta Johna F. Kennedyho. Následovali Hatfields and McCoys (Hatfieldovi a McCoyovi), kteří neměli žádné zádrhely. Minisérii doprovázely obří ratingy a spousta ocenění.

EDIT: Producenti seriálu, Mark Burnett a Roma Downey, v oficiálním prohlášení tyto spekulace vyvrátili:

„To je naprostý nesmysl. Herec ztvárňující Satana, Mehdi Ouazanni, je velice uznávaný herec. Již dříve hrál v mnoha biblických příbězích a má za sebou také několik démonických postav. To vše stihnul předtím, než byl Barack Obama zvolen našim prezidentem.“

Downey k tomu dodala:

„Já i Mark chováme k našemu prezidentovi pouze respekt a lásku. Je také křesťan, stejně jako my. Tato lživá obvinění jsou pouze nesmyslným odvedením pozornosti, snažící se jen pošpinit krásu příběhu Bible.“

Prohlášení vydala také stanice History:

„Kanál History chová k prezidentu Obamovi pouze hluboký respekt. Seriál je produkován mezinárodně, s tím souvisí také výběr herců. Je smutné, že někdo vůbec přišel s touto falešnou souvislostí. Bible má lidi povznášet svými bohatými příběhy a hlubokou historií.“


Viděli jste poslední dvoudíl? Trkla vás také tato podezřelá podoba do očí? Myslíte, že to byl zájem stanice o to, aby na seriál strhla novou vlnu pozornosti?

(Zdroj: Deadline)

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
lillygrace

lillygrace

Jestli něco dětem vymývá mozky, tak je to Stmívání a Fifty Shades Of Grey. To zase nenechá chladnou...
před 11 roky
Lelouch

Lelouch

Podľa mňa väčšina ľudí, čo kresťanstvo a biblia nezaujímajú, si ten seriál nepozrú..
před 11 roky
spike

spike

Podle mě je Stmívání a Bible ve vymývání mozků relativně na stejné úrovni. Náboženské bludy a...
před 11 roky
Další články k tématu