22. 3. 2013

Fox myslí dopředu. Do televize přichází Shogun a vrah.

Fox myslí dopředu. Do televize přichází Shogun a vrah.

Stanice FOX, to není jen sezóna 2013. Televizi aktuálně zaujaly dva projekty, které pravděpodobně vloží do sezóny 2013/14 (o realizování se tedy bude přemýšlet vzhledem k sezóně 2014/15, popřípadě na léto 2014). Jedná se o dramata Shogun a The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson.

První jmenovaný se má zakládat na knize Jamese Clavella o Johnu Blackthorneovi, britském hrdinovi ze 17. století, který se v Japonsku stane samurajem. Námět byl už dříve (v osmdesátých letech) adaptován jako minisérie v hlavní roli s Richardem Chamberlainem.

Projekt pochází od Michaela De Lucy a Nigela Williamse.

Druhý projekt pojednává o vraždách O. J. Simpsona. Pro neznalé trocha historie.

Simpson byl hráč amerického fotbalu a příležitostný herec (Bláznivá střela), který byl v roce 1994 obviněn z vraždy své bývalé ženy Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana, kteří byli nalezeni s téměř uříznutými hlavami. Proces tehdy rozdělil téměř celou Ameriku, kdy polovina lidí viděla za Simpsonem obyčejného vraha, ta druhá zase oběť rasistické konspirace. Soud ho pak osvobodil (s tím, že vše vykonstruovala rasistická policie – nemohl ani jinak, obžaloba stavěla na samých nepřímých důkazech) a samotný rozsudek tehdy v televizi sledovala plná polovina všech Američanů.
Po novém procesu (vysouzení odškodného pozůstalým) mu soud uložil pokutu (kvůli lhaní u prvního procesu), ale tu Simpson nikdy nezaplatil. V roce 2008 pak byl v jednom hotelu zatčen společně s dalším komplicem a obviněn z loupežného přepadení a únosu, a byl odsouzen na 9–33 let.

Tolik tedy ve stručnosti. Za projektem stojí Nina Jacobson a Brad Simpson a zakládá se na knize Jeffreyho Toobina, která o tomto případu pojednává. Seriál má být minisérie, takže pokud dojde k realizaci, pravděpodobně půjde ven v létě 2014.

Viceprezidentka FOXu se k tomu i vyjádřila:

Tyhle příběhy – epické příběhy – okouzlily miliony lidí po celém světě. Jsou strhující a dojemné, s jedinečnou historickou kulisou, která je povyšuje na to nejkvalitnější, co hledáme.

Projekty se tedy připojí k už dříve vybraným Wayward Pines a Blood Brothers o akademii ve West Pointu z roku 1861. Případné seriály jsou plánované na rok 2014.


Tak uvidíme. Určitě si počkáme. Náměty totiž zní sakra zajímavě!

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Morrigan

Morrigan

Na Shoguna se těším, ale bude těžké překonat ten původní s Chamberlainem. Ohledně O.J.Simpsona -...
před 11 roky
Longsword

Longsword

Souhlasim, Shogun to bude mit (alespon v mich ocich) zatracene tezke. Na druhou sranu od...
před 11 roky
Další články k tématu