27. 3. 2013

Autoři Matrixu se předvedou se sci-fi seriálem na Netflixu

Autoři Matrixu se předvedou se sci-fi seriálem na Netflixu

O tom, že autoři kultovního sci-fi filmu The Matrix, sourozenci Wachowští, pokukují po seriálovém světě, se už nějakou chvíli ví. Teď už to jejich pokukování ale dostává výrazně konkrétnější obrysy. Netflix jim totiž odklepl 10 dílů s plánovaným odvysíláním v roce 2014.

A o co jde? Jedná se o sci-fi seriál Sense8, který vyvíjí ve spolupráci s další hvězdou sci-fi a to s Michaelem Straczynskim, tvůrcem seriálu Babylon 5, který bude u seriálu fungovat jako showrunner. Příběh je zatím popisován velmi neurčitě jako „Globální propojení myslí, lovících duše.“

Neptejte se mě, netuším, co tím chtěl autor říct, při troše fantazie by se takhle dal popsat i Matrix. Však i všichni okolo projektu říkají, že příběh bude vyprávěn klasickým „Wachowski“ stylem. Napovědět trochu může i to, jakým způsobem je námět napadl.

Před pár lety jsme měli noční diskuzi nad tím, kam se ubírají technologie a kam se díky tomu vyvíjíme my lidi a tak vznikl námět Sense8.


Těšíte se na první setkání bývalých bratrů Wachowských s televizní obrazovkou?

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Hurvi

Hurvi

"Veľký tvorca" sa vracia s novým seriálom? Tak to sa teším čo to bude zač
před 11 roky
Morrigan

Morrigan

Wachowští a Straczynski? WOW! Z toho by mohlo být něco opravdu velkého. Těším se a umírám zvědavostí!
před 11 roky
kacka.irena

kacka.irena

"Bývalých bratrů Wachowských". Ale no tak. To bylo hnusný. Ale na seriál jsem zvědavá
před 8 roky
Další články k tématu