28. 3. 2013

Spin-offový boom pokračuje!

Spin-offový boom pokračuje!

Je to tak. V posledních týdnech se kolem nás vynořilo spin-offů oblíbených seriálů, že je pomalu přestáváme počítat. Nyní se k nim přidává další.

Chicago Fire, novinka stanice NBC, prostě válí. Seriál loni na podzim začal svůj běh velmi nejistě a vypadalo to s ním bledě. Jako světlá výjimka si však dokázal s přibývajícími díly budovat větší a větší fanouškovskou základnu a sledovanostní čísla se nakonec ustálila na velmi uspokojující úrovni.

V důsledku toho NBC objednalo celou sérii, která byla později rozšířena na čtyřiadvacet epizod. S obnovením pro druhou sérii se všeobecně počítá.

Nyní to vypadá, že toto hasičské drama dostane svůj vlastní spin-off. Zatím není k dispozici příliš detailů, nicméně zdroj uvádí, že seriál by se taktéž odehrával v Chicagu, v hlavní roli by se však tentokrát objevili strážci zákona, kteří pracují na chicagském policejním okrsku.

Tvůrci a producenti Chicago Fire, Derek Haas a Michael Brands, v rámci produkční společnosti Wolf Films, pod kterou spadá také původní seriál, pracují na tomto novém projektu. Je docela možné, že by nová show odstartovala epizodou, která by se objevila jako finálový díl první série Chicago Fire.

Zatím se stále řeší, kteří (a zda vůbec nějací) herci by přesídlili do druhého seriálu. Nicméně jednou z vedlejších postav je také policejní detektiv Antonio Dawson (Jon Seda), takže tato možnost se nabízí jako první.

Stanice většinou čekají minimálně dvě série, než využijí svůj úspěšný seriál a dají mu spin-off. Nicméně když si vezmeme stanici NBC a její současnou situaci, tento uspěchaný postup se dá pochopit. Chicago Fire je jedním z nejúspěšnějších současných seriálů stanice, NBC takových potřebuje mnohem více.

Ve prospěch spin-offu svědčí také zapojení producenta Wolfa, který je zkušený veterán, co se procedurálních dramat týče. Wolf je tvůrcem Law and Order (Zákon a pořádek), ze kterého posléze vznikly celkem čtyři spin-offy – Law and Order: SVU (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti), Law and Order: Criminal Intent (Zákon a pořádek: Zločinné úmysly), Law and Order: Trial by Jury (Zákon a pořádek: Porota) a Law and Order: Los Angeles (Zákon a pořádek: Los Angeles). Za neoficiální spin-offy jsou pak považovány seriály Deadline, Conviction (Usvědčeni) a New York Undercover, které se odehrávají ve stejném „vesmíru“ a vystupují v nich i některé postavy z původních seriálů.

Jenže tím sláva této franšízy nekončí – známá je i za hranicemi USA v podobě dalších „Law and Order“ seriálů. Inspirovali se jimi třeba v Británii (Law and Order: UK), v Rusku (Law and Order: Criminal Intent: Russia a Law and Order: Special Victims Unit: Russia), ve Francii (Paris enquêtes criminelles) a jeden čas se dokonce uvažovalo o natočení jihoafrického spin-offu s názvem Law and Order: Cape Town.


Už se vám z toho začíná točit hlava? :) Co takhle malá tipovačka? Který seriál podle vás dostane spin-off jako další v pořadí?

(Zdroj: Deadline)

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Jaju

Jaju

Já se snad na Chicago Fire budu muset znovu podívat, viděla jsem pouze první díl a moc mě to...
před 11 roky
Pajky

Pajky

Chicago Fire jsem si oblíbil, "zatim" jedna ze dvou novinek, které mě nezklamaly a zařadily se na...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

prosím žádný.
před 11 roky
Další články k tématu