29. 3. 2013

Seriálové Gangy v New Yorku? Pod taktovkou Scorseseho!

Seriálové Gangy v New Yorku? Pod taktovkou Scorseseho!

Studio Miramax a slavný filmový režisér Martin Scorsese se opět dávají dohromady, aby společně vytvořili televizní seriál založený na Scorseseho filmu Gangs of New York (Gangy New Yorku) z roku 2002, který vydalo právě Miramax.

Film v hlavních rolích s Leonardem DiCapriem, Danielem Day-Lewisem a Cameron Diaz byl zaměřen na počátky sporů mezi znepřátelenými gangy v New Yorku a odehrával se mezi polovinou a koncem devatenáctého století.

Seriál by měl čerpat z událostí, které organizované gangy obklopovaly na konci století a léta poté. Děj nebude zasazen pouze do New Yorku, ale bude se odehrávat i v jiných městech, například v Chicagu nebo New Orleans. Zde nastíní zrod amerického organizovaného zločinu.

„Tato éra americké historie a její dědictví je velmi bohaté na významné postavy a příběhy, které jsme ve dvouhodinovém filmu nemohli plně rozvinout,“ řekl Scorsese. „Seriál nám umožní využít čas a kreativní svobodu, abychom přivedli k životu barevný svět a všechny jeho implikace, které měl tenkrát a které přetrvávají i do současné společnosti, do našeho života.“

Scorsese stojí již za jedním dobovým dramatem, za úspěšným Boardwalk Empire, které mu vysloužilo sošku Emmy za režii pilotní epizody.

Nový Miramax se nyní snaží obnovit si jméno v televizním světě, které si vytvořil před lety pod vedením Harveyho a Boba Weinsteina s reality show Project Runway.


Viděli jste film Gangy New Yorku? Patří mezi vaše oblíbené? Chtěli byste jej vidět v seriálové podobě?

(Zdroj: Deadline)

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
roselaflore

roselaflore

Film se mi hodně líbil a vím, že Scorsese si dal hodně záležet na studiu dobových materiálů, takže tomu, že...
před 11 roky
ragelly

ragelly

Devatenácté století opraveno, pardon :)
před 11 roky
Ajam

Ajam

a jako seriál by mohl být fajn, ale chtělo by to dobrý obsazení. Na takový projekt to chce pořádně...
před 11 roky
Další články k tématu