8. 4. 2013

Mad Men: Herci odhalují své oblíbené epizody!

Včera v noci měla v USA premiéru šestá série kritiky i fanoušky oceňovaného dobového dramatu Mad Men.

K této příležitosti EW vydalo fotočlánek, ve kterém se herci zpovídají o tom, jaká epizoda je dosud jejich nejoblíbenější a proč.

Takže, pokud jste nedočkavě čekali na šestou řadu, stejně jako zbytek světa, tak čtěte a pak nám dejte vědět, zda s někým souhlasíte, nebo máte zcela odlišné oblíbené díly z minulých pěti sérií.

Jon Hamm (Don Draper)

Mou nejoblíbenější epizodou je The Suitcase (4×07). Nejen, že jsme se u ní během natáčení skvěle bavili, ale zároveň jsem měl možnost ve velké míře pracovat s jedním z mých nejoblíbenějších lidí, s Elisabeth Moss. Bylo to vtipné, nechyběla myš a Sterling's Gold a odhalení Anniny smrti… Prostě to byl speciální moment, který jsem si velmi užil.

Jessica Paré (Megan Draper)

První díl páté série byl pro Megan důležitý. Její představení bylo tak dramatické, protože jsme o ní do té doby nic nevěděli. Najednou ale máme spoustu překvapujících informací, nejen že pracuje v SCDP, ale taky že je v tom dobrá. A nejen že dobře spolupracuje s Peggy, ale dokonce jsou přítelkyně. A nejen že je vdaná za Dona, ale dokonce jsou šťastní. A ví o Dickovi Whitmanovi a nezajímá ji to. A po tom všem tam je „Zou Bisou“ scéna, kde nám řekne, že je otevřená a hravá a extrovertní. A trošičku trapná.

John Slattery (Roger Sterlin)

Scéna s LSD v šesté epizodě páté série byla na natáčení zábavná, i když to není zas taková sranda, jak to vypadá. Natáčelo se totiž už od dvou hodin ráno a museli jsme točit všechny ty speciální efekty, kdy se koukám do zrcadla, ale vidím něco jiného, než co vidíte vy. Ve výsledku se to sestříhalo na výbornou, ale bylo to hodně obtížné dát dohromady.

Christina Hendricks (Joan Holloway)

Můj oblíbený díl je v první sérii, jde o epizodu Babylon (1×06). Většina lidí si díl pamatuje jako ten, kde si holky zkouší rtěnku a kde má Joan aférku. Bylo to poprvé, kdy jsem měla velkou epizodu, a díky tomu jsem objevila, jaká Joan doopravdy je. Tenkrát jsem si pomyslela, že tohle je ta nejlepší práce v mém životě. Když se na ni zpětně dívám, vždy si pomyslím, jak je skvělá. Don jde do klubu Beatnik a fanoušci tak odhalí další kousek šedesátých let. Podle mě tento díl seriál otevřel světu a díky němu se Mad Men stalo to, čím je nyní.

January Jones (Betty Draper)

Mám tolik oblíbených epizod s Betty. Miluju The Fog (3×05), ve které má dítě. Dále mám ráda epizodu se střílením ptáků (Long Weekend, 1×10) a Shoot (1×09), kde se snaží být modelkou v kampani na Coca-Colu. To odmítnutí, vztek a vývoj.. byla to zábava. A zahrát to byla taky zábava. Opravdu ale miluju The Gypsy and the Hobo (3×11). Ta byla pro mě i Jona hodně emotivní. Emotivní a také intimní. Myslím, že jsme se oba hodně vyvinuli a tudíž byli schopni se více otevřít, protože jsme si věřili. Byl to opravdu nádherný díl.

Elisabeth Moss (Peggy Olson)

Bezkonkurenčně The Suitcase (4×07). Rozhodně. Myslím, že to byla perfektní kombinace čtyřleté práce a čtyřletého vztahu mezi Donem a Peggy. Samozřejmě že bylo super, že jsem měla tolik prostoru. Jon je nejlepší osoba, se kterou spolupracuju, takže když jsme měli tolik společného prostoru, to bylo báječné. A i fanouškům se díl hodně líbil!

Matthew Weiner (tvůrce seriálu)

Miluju je všechny. Jsou to moje děti! Všechny je mám rád ve stejné míře. Líbí se mi ty díly, o kterých si myslím, že by se nedaly vytvořit v jiném seriálu. Pravděpodobně můj nejoblíbenější je díl Maidenform (2×06). Těsně druhý je pak Signal 30 (5×05), který jsme natáčeli loni. Nejlepší ale je, když si během tvoření neuvědomujete, že vzniká něco speciálního. Víte jen, jak se cítíte. Spolupráce, kterou vkládáme do těchto věcí, jen protože víme, že musíme, takže pokračujeme. Když slyším, že je některá epizoda pro někoho nejlepší, to mě dělá šťastným.


A kterou epizodu máte nejraději vy?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu