29. 4. 2013

The Following končí. Budete koukat?

The Following končí. Budete koukat?

Jsou to sotva tři měsíce, kdy jsme vám představili jednu z nejočekávanějších novinek této sezóny, drama The Following. Seriál hned od začátku strhl obrovskou vlnu pozornosti nejen v USA, ale po celém světě včetně České a Slovenské republiky, o čemž svědčí všechna vaše hodnocení a každý vámi napsaný názor, ať už chválící, či zatracující.

Dnes večer stanice FOX odvysílá finále první série, které bude (prozatímní) závěrečnou kapitolou v knize sériového vraha Joea Carrolla (James Purefoy). Znamená to ovšem, že tímto dílem skončí celá ta hra kočky s myší aka Joea s bývalým FBI agentem Ryanem Hardym (Kevin Bacon)? Kdo z klaďasů se mu připlete do cesty v jeho vraždícím tažení?

Rozhodně se nedá říct, že má FBI na skladě zásoby hráčů. V posledním díle SPOILER byla agentka Parkerová (Annie Parisse) unesena skupinkou následovníků a zaživa pohřbena, kdy její těžké dýchání strašidelně znělo ještě v závěrečných titulcích. Joe pak odtáhnul Clare do přístavu, kde plánuje dokončit svůj a Ryanův příběh. „Joe je rozhodně pomatený,“ řekl Bacon.

Na otázku, zda agent Weston povede tým hledající SPOILER Parkerovou a Ryan tak bude pronásledovat Joea na vlastní pěst, herec odpověděl: „Takhle přesně to nebude. Nicméně můžu říct, že pokud to bude nutné, Ryan se nebude bát jednat sám za sebe. Musí se přece setkat tváří v tvář, což divákům zprostředkujeme.“

„Co se týče psychologických her mezi ním a mnou, tedy jestli se mu dostanu pod kůži a on mně, tak je tu jedna scéna, kde mám šanci si opravdu pohrát s jeho psychikou,“ láká Bacon na střetnutí hlavního klaďase a záporáka.

Na koho tedy ještě čeká smrt? Výše zmíněný vývoj posledních událostí naznačuje, že je pro diváky připravená minimálně jedna další oběť. Bacon fanouškům radí: „Držte si klobouky! Něco totiž přijde. Myslím tím, že nikdo z nás nemá jistotu, včetně mě. To je prostě cesta, kterou se ubíráme.“

Podle herce je dnešní finále plné tragických elementů, spousty šokujících momentů a nabídne velmi explozivní konec. Kromě toho se prý můžeme těšit na velmi emotivní závěrečnou hodinu, která zakončí první sérii tohoto temného dramatu.

„Vždycky mě zajímá, kam až emotivně můžeme zajít, protože právě to jsou věci, které fanoušky nejvíce přitahují. Už čtení scénáře mě dojalo, a to nemluvím o natáčení těchto scén a následném sledování epizody. Je to tak trošku epické, epické a gotické, a ve stejnou chvíli zároveň osobní,“ řekl herec.

Otázkou zůstává, zda finále otevře přímou bránu ději druhé série, nebo jestli pouze vyvolá otázky ohledně toho, kudy se seriál příští rok bude ubírat. „Řekněme to takhle… Myslím, že konec bude šokující, ale všechny cliffhangery budou dobré, ve vzduchu zbyde pár otazníků.“

Abychom vás navnadili ještě více, přinášíme trailer k epizodě:


Finále je za dveřmi. Těšíte se, co závěr série přinese? Jak celkově hodnotíte první řadu? Budete koukat dál? Kdo myslíte, že bude v centru dění příští rok?

(Zdroj: TV Line)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
trebor

trebor

Tak toto si nenechám ujsť. Skvelý seriál a verím že zo skvelím ukončeným prvej série.
před 10 roky
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Konec první série byl prostě a jednoduše: ,,Wow!" Myslím, že to dlouhé čekání na druhou sérii bude...
před 10 roky
zaprtek

zaprtek

v poslední epizodě udělali to samé, co dělali ve všech epizodách... ty cliffhangery jsou jediná věc co mě na...
před 10 roky
Další články k tématu