30. 4. 2013

FX vyvíjí drama o losangelském novináři/detektivovi

FX vyvíjí drama o losangelském novináři/detektivovi

Fred Otash se může titulovat různými názvy profesí. Je to informátor, podnikatel, prostředník, je tím, kdo stojí v cestě zprávě mezi sdělujícím a naslouchajícím. A také je hlavní postavou novely Shakedown, podle které teď stanice FX vyvíjí nový projekt.

Příběh je zasazen do Los Angeles padesátých let minulého století, do města, kde vedle sebe žije lesk a špína a kde jeden článek v časopise znamená víc než lidská pověst.

Fred Otash je totiž hlavně soukromý detektiv a bývalý policista, který v magazínu Confidential odhaluje hříchy bohatých a slavných lidí. A je jeden z nejlepších.

Otash je totiž reálná postava, která skutečně existovala. Byl to právě on, kdo do světa vypustil zprávu o milostném vztahu Marylin Monroe a Johna F. Kennedyho, když pro Petera Lawforda vyšetřoval její smrt. Zemřel v roce 1992.

Scénář projektu píše sám autor James Ellroy, který byl obsazen i do role výkonného producenta.

Shakedown se tedy přidal k dalšímu fxovskému projektu, který má už dokonce i pilot, Diva, Clown, Killer. Na tyto dva seriály se stanice hodlá soustředit, aby tak vytvořila konkurenci pro sílící seriál Scandal a nového Raye Donovana od stanice Showtime. Zároveň stanice oznámila, že chystá nové originální projekty a že hodlá vytvořit druhý program FXX, který se soustředí na vysílání komedií.


Zdroje: Deadline.com, Hollywood Reporter

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
orwin

orwin

Tak na tohle se hodně těším. Ráda sleduji seriály, založené alespoň trošku na pravdivých událostech.
před 10 roky
Další články k tématu