12. 8. 2009

Na co se můžeme těšit v možná ne poslední 5. řadě Supernaturalu

Na co se můžeme těšit v možná ne poslední 5. řadě Supernaturalu

Rozhovor s Ericem Kripkem na Comic-Conu (26.7. 2009)

Tvůrce seriálu Eric Kripke odhaluje, na co se můžeme těšit. A rozhodně to stojí za to.

Nejprve začněme s informací, která mnoho fanoušků potěší. Kripke sdělil, že jelikož si seriál vede opravdu dobře a neustále si získává další fanoušky, je možné, že nakonec bude natočeno více řad, než plánovaných pět.

Dobrou zprávou je také to, že Jared Padalecki a Jensen Ackles mají smlouvy na další, tedy 6. rok (Což ale podepisovali již na začátku seriálu, kdy nebylo jisté, jestli seriál bude mít víc jak 1 řadu. Smlouva tedy není nijak závazná, jak sami sdělili, ale pokud do toho půjde i Kripke a bude to kvalitní, tak nemají problém natočit další řadu).

“*Měl jsem celkem nízké sebevědomí, nikdy jsem si nepomyslel, že by snad někdy seriál mohl dosáhnout sté epizody (520 by měl být 100. díl)*.”, říká Kripke. “*Měl jsem sice 5-tiletý plán, ale myslel jsem, že z toho uděláme šarádu, kterou zkrátíme a zabalíme (směje se). Sledovanost je čím dál lepší, ale stále chci dokončit, co jsem začal. Nechci to nějak prodlužovat, prostě chci 5-tiletý příběh slušně ukončit a pak se uvidí. Tento rok budou Sam s Deanem čelit Luciferovi, ale není důvod, proč by nová kapitola nemohla začít.*“

Kripke zároveň sděluje, že má v plánu dokončit záležitosti z předešlých sezón – především Croatian virus a Meg, kterou však bude nově hrát Rachel Miner.. Navíc v 5. řadě bude epizoda, ve které se Dean dostane o 5 let do budoucnosti (Sam, jak se zdá, zase ostrouhá, jelikož Dean už byl sám i v minulosti a viděl jejich rodiče) a uvidí apokalyptický svět zpustošený válkou s Luciferem, v čemž bude hrát velkou roli již zmíněný Croatian virus (viz stejnojmenná epizoda).

“*Je to naše verze 28 dní poté.*”, říká Kripke.

A co dalšího uvidíme v Supernaturalu? Pro začátek například 4 jezdce Apokalypsy, více mytologických stvoření i z Bible a duchy celebrit. Ano, je to tak, budeme mít šanci vidět duchy celebrit, jako třeba vraždícího Abrahama Lincolna nebo Gándhího. Oba prý budou v páté epizodě nové řady.

Kripke žertuje “*4 jezdci nebudou jezdit na koních, ale v barevných nablýskaných autech. Proč jezdit na koni, když se můžeš vozit v Mustangu?*”

Další, doposud známé spoilery:

Ale to není vše! Vrátí se také Ellen a Jo Harvelle, Jessica Moore (znovu ji bude hrát Adrianne Palicki), Rufus, anděl Anna a prorok Chuck. Zároveň i Zachariah, Uriel a samozřejmě Bobby s Castielem, který má být v této řadě dokonce ve více epizodách. Bylo potvrzeno, že samotného Lucifera si zahraje Mark Pellegrino, který se poprvé objeví v epizodě 501 a poté v 503. Dokonce se prý dočkáme i Johna Winchestera a to minimálně na 1 epizodu!

Údajně také budeme mít možnost vidět v určitém slova smyslu Boha, alespoň podle vyjádření producentky Sery Gamble.

“*Pomalu se k tomu blížíme,*” říká Gamble. “*Ale je to obestřeno mnoha pochybnostmi, jelikož mnoho postav je na Boha naštvaných za to, že nezasáhl do toho, co se děje.*”

Více prostoru bude mít Bobby Singer, kterého hraje Jim Beaver. Beaver řekl, že jeho postava bude mít hodně prostoru v prvních třech epizodách a že to, v čem bude jeho účinkování hrát roli, bude mít vliv na celou 5.řadu. Prý se s ním něco stane, což ovlivní jeho vztah k bratrům.

“*Tento rok se budu objevovat častěji než v minulosti*“ říká Beaver. “*Když jsem si přečetl první scénář pro pátou řadu, spadla mi čelist z toho, co je pro Bobbyho přichystáno. Rozhodně to nebylo něco, co bych čekal.*”

Zapomenout nesmíme ani na Castiela. Misha Collins řekl, že se připojí k Samovi a Deanovi a budou loveni jak démony, tak anděly. Castiel ale bude méně mocný než ve 4.řadě, protože byl jako anděl vyhozen.

S největší pravděpodobností se Sam bude snažit zbavit své závislosti na sání démonské krve, což je zřejmé z typů postav, na které byly vypsány castingy.

Vysílání dílu 5×01 je zatím stanoveno na 10.9.2009, ale pravděpodobně dojde ještě ke změně.

Pro nedočkavce tu máme 5-ti minutovou ochutnávku z prvního dílu 5.řady

Video je v mizerné kvalitě a záznam je často rušen výkřiky fanoušků (resp fanynek :) ), překlad uvádíme níže:

Chuck: (poté co uhodí Sammyho) Same! Same, seš v pořádku? Sam: No, bolí mě hlava. Chuck: No víš v mý poslední vizi jsi vypadal jako Vader. Tvoje teplota vyšplhala na 150 stupňů a tvoje srdce bilo 200 úderů za minutu. Navíc tvoje oči zčernaly! Dean: Tvoje oči zčernaly? Sam: O tom nic nevím. Dean: Kde je Cas? Chuck: Je pryč, mrtvý, Archanděl ho zabil. Je mi líto. Dean: Jseš si jistej? Možná se vrátil za světlem nebo tak něco. (Tady není Deanovi moc rozumět.) Chuck: Ne, to ne … on … on jakoby explodoval … jako vodní balónek s kouskama polívky. Sam: (snaží se Chuckovi říct, že má něco ve vlasech) Máš tady … Chuck: Přímo tady? Sam: (ukazuje na druhou stranu) Ne ne, na druhé… Chuck: (vytáhne zub) Panebože.. to je snad stolička? Já mám stoličku ve vlasech! … Tohle byl opravdu děsnej den. Dean: (ohledně Casovy smrti) Bože**** ty pitomče Sam: Pitomec? On se nám snažil pomoct. Dean: Přesně tak … Sam: Tak a co teď? Dean: To nevím. Chuck: Doprdele. Dean: Co? Chuck: Už je cítím! Sam: Koho?! Zachariah: Mysleli jsme si, že vás tu najdeme. (Není slyšet, co potom Zachariáš říká.) Dean: Měl by sis držet odstup hajzle! (Zase není slyšet) Dean: Jo, trochu! Vy zkurvysynové a vochechuláci jste začali (znovu není rozumět) Zachariah: Dobře, možná, že jsme dopustili, aby se to stalo, ale nic jsme nezačli … že jo, Sammy? (říká mu Sammy a navíc má tu drzost na něj mrknout!). Ty taky, měls šanci svého bratra zastavit, ale selhal jsi. Takže nechme toho slovíčkaření ohledně toho, kdo co začal a shodněme se na tom, že to byla naše chyba a posuňme se dál. Protože ať se vám to líbí nebo ne … nastala Apokalypsa … kopáme zas za ten samý tým … Dean: To jako fakt… Zachariah: Vy chcete zabít ďábla, my chceme zabít ďábla, je to… shoda Dean: A to ti jako mám věřit?! Polib si šos strašáku! Zachariah: Lucifer je tak mocný, že se to vymyká všemu známému, musíme udeřit teď! Tvrdě a rychle! … předtím než si najde schránku. Sam: Schránku? Lucifer potřebuje hmotnou bytost Zachariah: Je to anděl, taková jsou pravidla … a když se jí dotkne mluvíme tu o … čtyřech jezdcích, červených oceánech, ohnivě rudém nebi, prostě to nej. Můžete to zastavit Deane, můžete … ale potřebujete k tomu naši pomoc. Dean: Poslouchej mě ty na obě strany hrající blboune, potom co jsi udělal, od tebe ty nulo nic nechci! Zachariah: Ty mě budeš poslouchat chlapečku! Myslíš, že můžeš jít proti nám? Tak, jak to udělal Lucifer?!… (podívá se na ruku Deana) ty krvácíš… Dean: Jo, taková pojistka, kdybyste se vy prevíti objevili. Zachariah: Neee!! Dean: To jsem se naučil od Case vy zkurvysyni! (Chuck ještě něco na konci říká, ale není slyšet.)

Rozhovor s Mishou Collinsem

Měli jsme možnost popovídat si s Mishou Collinsem o jeho postavě Castielovi, co je pro něj připraveno v nové sezóně, o žertících na place a o jeho nedávné nehodě na kole.

Jak se máš? Misha Collins: No byl jsem v nemocnici, jelikož jsem v rychlosti 55 mil v hodině (cca 88km/h) havaroval na kole. Už jsem si samozřejmě několikrát vyslechl větu: „Jsi hloupák.“

A měls na sobě helmu? Misha Collins: Ano, to ano.

Pak tedy nejsi hlupák. Misha Collins: No havarovat v rychlosti 55 mil je podle mě hloupé.

No jenom kdybys to udělal naschvál. Misha Collins: Tak to jsem neudělal.

A nabančil sis trochu? Misha Collins: Jo, ale naštěstí jsem si nic nezlomil. Jen jsem si pohmoždil svaly a chybí mi dost kůže. Navíc se mi tričko lepí k mým strupům.

Tak proč ho nosíš? Misha Collins: (směje se)

Koukám, že jsi důsledný herec, asi když byl Castiel na konci 4.řady v podstatě zničen a ty se takhle tady ukážeš… Misha Collins: Přesně tak, chtěl jsem si to na vlastní kůži ozkoušet.

Můžeš to pak v práci využít. Misha Collins: A to taky udělám, pokusím si tak vyjednat lepší plat.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Pouli

Pouli

Mě povídej.. Už aby bylo září! Článek vynikající, konečně přesně vím, co se děje v prvních pěti...
před 14 roky
Mirak

Mirak

To není chorvatský (croatian) virus, ale virus croatoan.
před 14 roky
fero

fero

Ja sa tak isto velmi tesim na 5 seriu . Dakujem za preklad clanku .
před 14 roky
Další články k tématu