13. 5. 2013

Potvrzeno, Jack Bauer a jeho 24 se vrací!

Potvrzeno, Jack Bauer a jeho 24 se vrací!

Ne, nešálí vás zrak, vidíte správně. Vy všichni, co jste si přáli ještě jednou vidět Kiefera Sutherlanda v roli Jacka Bauera prožívat jeho 24 hodin, se dočkáte. A to dřív, než byste si mohli myslet. Konkrétně na jaře roku 2014.

Prostě a jednoduše: Jack Bauer je oficiálně zpět! Kiefer Sutherland se s představiteli stanice FOX dohodl na nové sezóně ukončeného megahitu 24 hodin. Zřejmě to bude mít co dělat s tím, že na úspěch 24 se stanici dosud nepodařilo naplno navázat (čestná výjimka je samozřejmě The Following) a navíc Kieferovi neprodloužili jeho (před)loňskou novinku Touch. Jelikož se podle mnoha fanoušků i tvůrců podařilo seriál původně zakončit důstojně, dlouho zde převládal názor, že by byla škoda tento fakt jakkoliv ohrozit. Jenže nyní se zdá, že byl FOXu představen opravdu velmi zajímavý scénář a rozhodli se zariskovat.

Šéfové stanice si tedy s Kieferem sedli a dohodli se společně na omezené sérii, která se bude odehrávat během 12 epizod. Není jisté, zda bude jedna epizoda popisovat dvě hodiny nebo se děj bude odehrávat během kratšího časového úseku. Nová série bude mít zároveň podtitul a celé jméno tak bude znít 24: LIVE ANOTHER DAY. K hlavnímu hrdinovi Jacku Bauerovi se vrátíme několik let po událostech z poslední odvysílané řady. Projektu se bude vedle Sutherlanda účastnit i dlouhodobý showrunner 24, Howard Gordon, který se momentálně věnuje produkování hitu Homeland pro Showtime a jenž původně s nápadem na zkrácenou novou sezónu 24 přišel. Na postu výkonného producenta se pak vrátí Brian Grazer.

Pro připomínku, tvůrcem 24 byli Joel Surnow a Bob Cochran. Na postu výkonných producentů jste mohli pak najít Howarda Gordona, Briana Grazera, Kiefera Sutherlanda, Evana Katze a Tonyho Krantze. Seriálu se v roce 2006 podařilo získat celkem 5 cen Emmy, včetně té za nejlepší dramatický seriál a nejlepšího herce v hlavní roli dramatu pro Sutherlanda. Celkově seriál získal luxusních 73 nominací na Emmy v různých kategoriích, z nichž mnoho proměnil ve vítězství.

Zdroj: TVline, HollywoodReporter a další

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Trifi

Trifi

konečně je někdo ochotný si nasypat popel na hlavu za to, jak se poslední dobou zbrkle a často neférově...
před 10 roky
Agent.24

Agent.24

A to jako vážně? Není to vtip? Jestli ne tak to je super. Už se těšim na titulky od megawira!!! To půjde...
před 10 roky
nadya

nadya

Tak to je bombová zpráva!!!!Čekala jsem kdy bude ten film, ale seriál to zní ještě líp! Už se těším!
před 10 roky
Další články k tématu