23. 5. 2013

Trailery na novinky FOX 2013/2014

Po včerejším odpočinku u CW pro vás dnes máme pořádnou nálož trailerů od FOXu. Bohužel i tady se nám zdá nabídka velice slabá a většině novinek jsme řekli ne.

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako minulý rok, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se loni zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Vyhodnocení se nám trochu zaseklo, protože ještě není úplně znám osud všech seriálů, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudu těch nových.

Tipněte si kdo přežije

Loni tipovalo téměř 400 lidí. Nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Letos s námi, nebo spíš proti nám, budou opět tipovat kolegové z Gorilla.cz. Ale to není všechno. Do souboje jsme přizvali i dva další týmy. Takže letos se navíc zúčastní tým z CWzone.cz a tým z Nextweek.cz. Doufejme, že tímto velkým kláním opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako minulý rok, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

V dnešním článku najdete tipy k novinkám stanice FOX. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme stejně jako vy párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…

Almost Human

ragelly

ragelly: Jeden z mála trailerů, který mě opravdu dokázal nalákat. Plno akce, zajímavých momentů i příjemných herců. Tomuhle určitě šanci dám, jen doufám, že můj názor bude sdílet i podstatná část americké populace.

Tip: Fringe skončil, přesunem Bones na pátek chce FOX určitě taky něco naznačit. Myslím, že stanice bude hledat nová dramata a že tomuhle dá šanci. Tipuju obnovení.

Fruiko

Fruiko: Jo, jo a tisíckrát jo. Ani by tam nemuselo být tolik robotů. Stačilo by mi to prostředí. Všechno vypadá, tak jak v budoucnosti má. Dokonce mi to přijde, že si pár policajtů celkem sedl a mohli by to být takový nevšední Bad Boys.

Tip: Prosím nezrušit. Vím, je to bude drahý, ale nesmí to zrušit. Fakt toho chci vidět víc, jak jednu řadu.

Seraphine313

Seraphine313: Líbí. Mně se to líbí. je to takové Continuum, akorát se sympatickými herci a mírně větší dávkou vtipu. Veřejně projevuji svou slabost pro Karla Urbana a přeji mu dvacet sezón mastně zaplacenýho seroše.

No ale co jinak. Na tento seriál jsem se zas tak netěšil. Téma á la Robocop mě kdovíjak nenadchlo, a to, že tu J. J. kolaboruje s jinou stanicí mi bylo celkem ukradený. Jenže po traileru jsem obrátil. I kdyby tohle byl jen film, šel bych na něj.

Tip: Pro FOX to je jasný tahoun jara, jako loni The Following. Tohle má reálnou šanci se druhé řady dočkat.

Brooklyn Nine-Nine

ragelly

ragelly: Charles je úžasnej! Jinak nuda na entou. Kontrast mezi ušlápnutým velitelem a dětinským detektivem, který je samozřejmě nejlepším v okrsku (jak smutné), se objevuje téměř všude. Spousta scén je až za hranicí dobrého vkusu, i když co já vím, třeba Američani chtějí vidět Samberga v barevných slipech…

Tip: Zruší. Doufám. I když o The Neighbors jsem si to myslela taky a jak to dopadlo.

Fruiko

Fruiko: Je to hrůza, ale ne zas taková. Pamatuje loni „Sousedy“. Tak přesně na ně jsem si vzpomněl, když jsem tohle sledoval. Komedie z tohoto prostředí chybí (a o kousek níž jsem přesvědčen o tom, že se jí nestane Enlisted). Tak musím věřit Brooklynu.

Tip: Prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Přežil jsem 3 minuty a 47 sekund traileru. Tohle číslo nezapomenu do konce života, protože jsem se na něj v průběhu sledování podíval snad milionkrát. Ach jo. Skoro to vypadá, jako by se Sacred Heart přestěhovala na policejní stanici. Ten se Zuckerbergovým ksichtem až moc připomíná JDho, ten s vyblitým tričkem zase Teda (dokonce mají i stejný hlas a intonaci), policajtka se chová jako Elliot… už tam vážně chybí jen ultrasarkastik Cox a o zábavu bude postaráno.

Celkově jsem se párkrát i psychopaticky zasmál, ale na sitcom je to moc dramatické a na drama moc ulítlé.

Tip: Hahaha. Původně jsem chtěl tipovat zrušení, ale oni to prodlouží. Víte proč? Protože zruší The Mindy Project a tím se uvolní místo pro jednu komedii.

Dads

ragelly

ragelly: Tak tohle ne. Prostě ne.

Tip: Pryč s tím. Hned.

Fruiko

Fruiko: Bože. Za co? To letos nestačili Guys with kids, teď budeme mít Guys with Dads? Tohle je špatný po tolika stránkách, že snad nemá ani smysl opotřebovávat si klávesnici, abych vám to vysvětlil.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Co napsat ke komedii, u které se nebavíte? Nejdřív na vás vyvalí typický americký humor, kterému se vážně smějí asi jen Američané, pak přijde ten odpadní se spadnutým ručníkem, celé je to zabalené jako dokument vs. Simpsonovi (what?). Co se stane, když osmažíte lentilky, bude vám to chutnat? Asi ne.

Brooklyn byl aspoň vtipný a měl jakous takous budoucnost, tohle mi přijde jen jako vyplnění programu, aby se nemusel vysílat bílý šum.

Tip: Ukažte mi jediný projekt Setha Greena, který byl úspěšný, a já změním názor a budu prorokovat prodloužení.

Enlisted

ragelly

ragelly: Pobavilo. Enlisted si rozhodně najde místo v mém programu. Vůbec nic jsem od toho nečekala, jelikož vojenská tematika není můj šálek čaje, nicméně jsem se opravdu smála.

Tip: Jelikož má FOX jen tři vracející se komedie (a Mindy si nevede nic moc), musí stanice najít něco, co nezruší hned. Bohužel páteční slot mu nedává moc šancí. Tipuju zrušení, i když nezaručuju, že během léta tip nezměním.

Fruiko

Fruiko: Příšerný, trapný a debilní. Bohužel to vypadá jako policejní akademie v armádě, tak budeme muset sledovat tlusté Američany zdolávající překážky. Ještě, že u FOXu dělá někdo soudný a hodil to do smrtícího pátku v midseason. I když se trochu bojím, že i tak by to mohlo přežít.

Tip: Zrušit. A běda jestli ne.

Seraphine313

Seraphine313: Mám asi nějakou moc poťouchlou náladu, ale přijde mi, že tohle vůbec nebylo špatné. Sitcom z prostředí armády = tři tuny vtípků. S konceptem lidové jednotky sice o něco víc trapných a o něco míň těch dobrých, ale i tak to jde, já jsem se smál.

Jenže je tu mnoho jenže. Prvním z nich je timeslot. Pátek 21:30. Druhým jenže se stává kombinace midseason a fakt, že to je komedie. Tohle není vražda, to je genocida.

Tip: Neznám moc seriálů, co by přežily pátek. A už vůbec neznám moc komedií, co by přežily páteční noční timeslot v midseason. Tohle bude jednorázová záležitost.

Gang Related

ragelly

ragelly: Pamatujete si Detroit 1–8–7? Ne? To proto že seriál nepřežil ani celou jednu sezónu. Tohle je to samé v bledě modrém jen se zářivějším obsazením. Myslím, že lidi se na drsný život policistů bojujících proti gangům nechytnou.

Tip: Zrušení. Moc čistého drsňáctví, málo emocí. Navíc seriál ještě ani není v programu.

Fruiko

Fruiko: Au. Podle popisku jsem se docela těšil, že by to mohlo být jako film Skrytá identita a ono to zatím vypadá jak Mob Doctor. Asi tomu chybí Leonardo DiCaprio. I když těžko říct jestli by tohle zachránil…

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Takhle nějak jsem si Locka představoval. Jak je někde velí policistům nebo vojákům (připomněly jen mně scény z velitelství záběry z Black Hawk Down?) a je vůbec ten charismatický tvrdý vůdce. Tahle role mu sedne, i když v jistých chvílích jde vidět, že je pro něj víceméně nová.

Nechci znít jako rasista, ale myslím, že seriálu uškodí výrazné španělské obsazení. My sice víme, že produkce Fast&Furious tyhle národnostní míšeniny ráda, jejich styl je tam hodně vidět, ale televize je trochu jiný svět než film. Navíc tak trochu přemýšlím, co by FOX musela zrušit, aby se tohle dostalo další rok do programu, no a jako hlavní konkurent mi vychází Almost Human nebo Sleepy Hollow… a to je trochu jiná liga.

Tip: Letos bude v dramatech přetlak. Teoreticky by to mohl odnést komediální blok, ale spíš si myslím, že obětním beránkem bude Gang Related.

Rake

ragelly

ragelly: Nuda. Tohle mě vůbec nezaujalo. Drzé postavy mám sice ráda, ale tady je hlavní hrdina opravdu nesympatický. Seriál naštěstí startuje až v midseason, takže doufám, že si rychle odbude svoje a už ho nikdy neuvidíme.

Tip: Tohle zruší. Na chlapa v županu s divnými brýlemi není nikdo zvědavý.

Fruiko

Fruiko: V Austrálii měl tenhle nekonvenční právní neuvěřitelný úspěch. Tak by se američanům ase mohl jednou nějaký ten import povést. Sice podle traileru šedý průměr, ale myslím že ve skutečnosti to bude mnohem lepší.

Tip: S odřenýma ušima, ale druhé sezóny se dočká.

Seraphine313

Seraphine313: Pochopil tam někdo, o co tam vlastně šlo? Já se přiznám, že první dvě minuty jsem jen nevěřícně koukal a přemýšlel, jestli si ze mě někdo nestřílí. OK, takže právnická komedie. Hlavní hrdina je nevýrazný, nosí hnusný brýle a nebýt poslední minuty, tak se za celý trailer usmál jen třikrát. Jediné, co by mě na tomhle lákalo to zhlédnout, je dějová linka s tématem lásky k… ehm, společnici. Takhle se mi ale nezdá, že by seriál měl kdovíjak vystoupit z řady.

Tip: Tipuju zrušení. Midseason + nesympatický hlavní hrdina udělají své.

Sleepy Hollow

ragelly

ragelly: Od 3:05 to začalo být zajímavé. Do té doby jsem nemohla přestat myslet na to, že to vypadá jako Beauty and the Beast. Těšila jsem se, ale trailer mě nezaujal. Skákání mezi minulostí a přítomností se mi moc nelíbí, hlavní hrdina mi není sympatický. Doufám, že alespoň bezhlavému záporákovi se zde bude moct dát fandit.

Tip: Těžko říct. Teoreticky jde o seriál, který přiláká mladší publikum, stejně jako fanoušky filmu. FOX navíc chce, aby seriál uspěl, když mu dává i opakování v páteční večery. Nakonec ale asi zůstanu u názoru, že na vyvražďovačky má stanice The Following a přikloním se ke zrušení.

Fruiko

Fruiko: Wow. Už podle popisku jsem tušil, že to bude šílené, ale že až takhle to snad ani ne. Rozhodně než to zruší, tak by to mohlo být zábavné guilty pleasure. A oni to zruší, protože už na první pohled to připomíná letošní konspiračku Zero Hour je v trochu jiném kabátku.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Přiznám se, že neznám filmovou předlohu, nikdy jsem ji neviděl. Proto se moje hodnocení možná některým nebude líbit.

Tato show bude asi hodně srovnávána s Once Upon a Time, hlavně proto (nepočítám spin-off a CW věci), že jsou jediné svého druhu na velkých televizích. Jenže tohle je narozdíl od OUaTu záležitost na 10 epizod.

Ve svém timeslotu v pondělí bojuje proti Dancing With the Stars, The Voice a 2 Broke Girls. Hodně těžká úloha. Víc o to, že je to jeden z vražedných slotů této stanice. Jediný, kdo v posledních třech letech dokázal tomuto slotu vzdorovat, byl loni The Following, na který ale všichni čekali už od začátku podzimu. V tomhle světle se opakovačka Sleepy Hollow v pátek jeví spíš jen jako hodně špatná sázka na jednu kartu.

Tip: Třináct epizod se může zdát málo, ale konkurence seriálu zajistí brzký konec. I když kdoví, FOX je v rušení tak trochu slepý střelec.

Us & Them

ragelly

ragelly: Přála bych si, aby byla Rory v něčem… lepším. Protože se docela obávám, že tento návrat na televizní obrazovky nebude vůbec úspěšný. Trailer je milý, ale nepřínáší nic nového, než co jsme letos viděli u všech zrušených komedií.

Tip: Tohle zruší. Na podobné hovadiny mají už New Girl.

Fruiko

Fruiko: Kdyby tohle byl film, tak byste za něj nedali ani deset korun u stánku s DVDčky v papírových obalech. Natož na to tu hodinu a půl koukat. A teď si to představte jako seriál 13×20 minut. Děsná představa.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Stačila půlka traileru a mně bylo jasné, že téhle předělávce Gavina & Stacey nevěřím ani nos mezi ušima. V Británii seriál vydržel tři sezóny (20 epizod, čekají snad Amíci, že u nich to vydrží dýl? Odpověď: Nečekají, proto to hodili na midseason či jen tak do zásoby.

Tip: Zruší. Tohle by plnou sezónou neprošlo nikde. Ps. To je letos nějaká móda, že se v každé nové komedii objeví 200kilová… osoba?

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
Almost Human
Brooklyn Nine-Nine
Dads
Enlisted
Gang Related
Rake
Sleepy Hollow
Us & Them
Celkem
2 prošly
6 neprošlo

Pokračujeme v našem přehnaném pesimismu. Opět jsme drtivou většinu novinek zavrhli. A to jsme se i celkem shodli. Trochu to kazil optimistický Fruiko a přespříliš pesimistická Ragelly. Ale i tak jsme byli v naprostém souladu u 6 seriálů. Loni jsme byli mírnější jen s jedním odpisem. Tak uvidíme jestli opačná strategie bude letos úspěšnější.

Jít na tipovačku →

Gorilla své tipy už také zveřejnila. Koukněte co zatím tipují.


Jak se vám líbí trailery? A taky jste v případě FOXu takový pesimisti?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Sparkles

Sparkles

Mě se líbí kupodivu Almost Human a to přesto, že takové seriály vůbec nesleduji. Vypadá to jako trailer na...
před 10 roky
Katschaba

Katschaba

Tak rozhodně se podívám na Almost human, to mě zaujalo hned od začátku :-) Nejspíše vyzkouším i Sleepy...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

almost human - vypadá, že by mohl dostat šanci i příště. brookly nine-nine - podivné, ale zase...
před 10 roky
Další články k tématu