3. 8. 2013

Podzim 2013 na Primě

Prima group představila ve čtvrtek program pro nadcházející podzim. Nechybí ani pár premiérových řad oblíbených seriálů. Uvnitř najdete kompletní přehled.

Podzim 2013 na Primě

Opět je tu ta část roku, kdy české televizní stanice svolávají novináře, usadí je do pohodlných křesílek, bohatě je pohostí, dopřejí jim zástup hereckých hvězdiček a vykládají o tom, co chystají na podzimové vysílání. Prvního srpna svá primetime schémata představila jak Prima, tak Nova. Abyste v tom ale neměli guláš, představíme si každou stanici zvlášť. Dnes začínáme se společností Prima group.

Začátek srpna je zároveň koncem „family“. Prima opustila tento přídomek a vrátila se ke svému původnímu jednoduchému názvu, na který jsou fanoušci stejně dávno zvyklí. I když je tu přece jen nový doplněk – písmenka HD alias high definition, ve které od nynějška vysílají dva primácké kanály – hlavní Prima a Prima COOL.

„Hvězdy jdou mezi vás!“ je nový slogan stanice pro letošní podzim. Upoutávky se hereckými hvězdičkami jen hýřily, věřte, že na svých obrazovkách uvidíte samé povědomé tváře. Dost už ale obecného úvodu, pojďme se podívat, co si Prima pro nás, seriálové fanoušky, připravila.

Prima

Bezkonkurenčně největším (a nejvíce propagovaným) projektem podzimu je nová série populární reality show VyVolení. Vrací se Tereza Pergnerová, v moderování jí pak doplní ještě Libor Bouček, Pavel Cejnar a Agáta Prachařová. Prima tuto oblíbenou realitku nasadí na smrtící čas – úterky a čtvrtky od osmi hodin večer. VyVolení tak budou muset čelit konkurenci v podobě novácké Ordinace, která i stále po letech dosud všechnu konkurenci rozdrtila. Podaří se VyVoleným tuto kletbu překonat? Uvidíme.
Perlička na závěr: Pokud si myslíte, že účinkování v takové realitce je ztráta času, tak si to možná ještě jednou zvažte. Na letošního vítěze totiž čeká velmi příjemná odměna pěti milionů korun.

Mezi další novinky řadíme nový pořad Leoše Mareše s názvem QI (quite interesting – velmi zajímavé), ve kterém nebude chybět ani jeho dlouholetý parťák z Ranní show, Patrik Hezucký. Hvězdní hosté zde budou odpovídat na otázky, na které existují velmi zajímavé odpovědi. Leoš si hosty poprvé pozve již 13. srpna. Další novinkou je dokument Křižovatky života, který nastíní rodinné příběhy, které lehce můžou postihnout kohokoliv z nás.

Na obrazovky se na podzim s novými epizodami vrátí populární seriál Cesty domů s podtitulem Nová sága začíná. Fanoušci se můžou těšit na nové postavy, které příběhem pořádně zamávají. Podzim si snad již ani nelze představit bez reality show Česko Slovensko má talent, která je druhou primáckou prací Leoše. Ten usedne pro změnu v porotcovském křesle. I přes fámy o zrušení se v nové sezóně vrátí také Jan Kraus s jeho oblíbenou talkshow. Fanoušci kulinářského Prostřeno se můžou těšit na pár novinek. Zvýší se počet povinných chodů (4) a zkvalitní se zábava – zakázány jsou společenské hry a videohry! Kulinářskou novinkou nadcházející sezóny je show Vaří celé Česko, které se ujme opět Zdeněk Pohlreich. Hvězdní hosté se tu budou dvojnásob potit, když jim budou během vařícího úkolu kladeny záludné osobní otázky.

A co nás, seriálové fanoušky, beztak zajímá nejvíc? Přece zahraniční seriály. I na podzim si budete moct užívat epizody kriminálek Criminal Minds (Myšlenky zločince), Hawaii Five-0 a Rizzoli and Isles (Vraždy na pitevně).

Prima COOL

Nebojte, hlavní kanál máme za sebou, zbytek vezmeme hopem. COOL si pro fanoušky připravil pár příjemných novinek. První z nich je přesun Partičky! Ta se na COOL stěhuje z Primy, ale nebojte, datum i čas zůstávají tak, jak jste zvyklí. Partička se s novými díly vrátí již 19. srpna.

COOL se se zahraničními seriály rozhodně nebude krotit. Na podzim chystá sedmičku Dextera, seriál z Discovery, Mythbusters (Bořiči mýtů), závěrečnou sérii Spartaca, třetí řadu The Walking Dead (Živí mrtví).

Na své si zde přijdou také fanoušci NCIS: LA (Námořní vyšetřovací služba Los Angeles), Simpsonů, Lost (Ztraceni), Top Gear, Warehouse 13 (Skladiště 13), My Name Is Earl (Jmenuji se Earl) a Suits (Kravaťáci). Všechny zmíněné seriály si najdou v podzimním programu místečko.

Prima LOVE

LOVE se ponese ve stylu kriminálek! Z Primy se sem přesouvají zaběhnutí veteráni Bones (Sběratelé kostí) a Castle (Castle na zabití). Do trojky je doplní letošní úspěšná novinka Elementary. Pokud jste si již zvykli na překlad AXN – Jak prosté, tak pro vás máme poněkud horší zprávy. Na primě totiž Elementary pojede pod českým názvem Sherlock Holmes: Jak prosté.

Největší změnou u LOVE je nová, fialová barva loga televize. Fialová je prý více unisex, což ladí se současnou orientací na zmíněný žánr krimi.

Prima ZOOM

U bleskově stoupající dokumentární stanice Prima ZOOM se můžeme těšit na pokračování zaběhnutého čtyřiadvaceti­hodinového vysílání s obměnami programů. V září se na obrazovkách objeví dokumenty Co se děje v trávě (o říši hmyzu) a 1000 míst, která musíte vidět, než zemřete (název snad mluví za vše).


Primu group máme za sebou. Zaujala vás podzimní nabídka? Myslíte si, že má Prima našlápnuto k úspěšné sezóně? Za co chválíte? Co stanici naopak chybí/přebývá?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
PitrsM

PitrsM

Jenom doufám, že co se týče Castlea, tak se jedná o 5. řadu a ne o opakování...!?
před 10 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jojo, bude to 5... Ještě opakování, to by mě asi zabilo :D
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

na primě mě zajímají akorát kriminálky, na které jsem si zvykla dívat se před spaním, a ty se většinově...
před 10 roky
Další články k tématu