21. 8. 2013

FOX odmítl přetočit rasistické scény v Dads

Nová komedie Dads od FOXu se ještě nedostala na obrazovky a už se o ní mluví. A ne zrovna v dobrém. Organizace The Media Action Network for Asian Americans požadovala po stanici, aby přetočila úvodní epizodu nového sitcomu z dílny Setha MacFarlana, který měl vždycky s korektností, tak trochu problém.

Jde jim především o to, že role herečky Brendy Songové je prý moc stereotypní (v úvodní epizodě se bude muset převléknout za sexy asijskou dívku). Další co organizaci vadí je označení všech Asiatů jako orientálců, což pronese na její adresu Martin Mull, jako jeden ústřední dvojice otců.

FOX žádost odmítl dopisem ředitelům organizace s tím, že mají nechat postavám čas na rozvinutí, že nakonec Brenda bude velmi osobitou postavou se silným charakterem a vysokou inteligencí na níž na konec bude stát celá firma.

Dads mají premiéru 17. září (což je pro nás ráno 18.) na FOXu.


Vadí vám podobné stereotypní fórky? Nebo je vám to jedno, hlavně že je to vtipné?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Idrial

Idrial

Co je na tom rasistického? Z blondýn, taky dělají v seriálech dost často totální bl.ky a nikomu to...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

taky nechápu. jako kdyby se běloška převlékla za sexy bílou holku, tak by nikdo neřekl ani popel. je...
před 10 roky
Další články k tématu