4. 9. 2013

Kdo přežije - zábava začíná

Tak a teď máme na 9 měsíců o zábavu postaráno. Skončila nám totiž první část z letošní tipovačky „Kdo přežije“. Všichni, kdo se chtěli zúčastnit, mají odtipováno a teď už jen s napětím vyčkávají, který ten seriál se bude z obrazovek poroučet nejrychleji. Z loňska víme, že na první zrušenou novinku se nečeká příliš dlouho. Made in Jersey, který vyhrál tuto nelichotivou cenu loni, byl zrušeno po pouhých dvou epizodách.

1119
Tolik lidí se odhodlalo podívat do své křišťálové koule a vyzkoušet si tipnout osud letošních novinek.

Podle vašich/našich tipů moc nevěříme komedii The Goldbergs na ABC. Tu z obrazovek smetlo 583 z vás (71 % těch co hlasovali pro zrušení či prodloužení) a všechny 4 redakční týmy. To skoro vypadá, že jediný, kdo jí věří jsem já. Tak uvidíme, jestli se vám na konci budu smát. Dalším velkým favoritem na zrušení je Super Fun Night (na procenta je na tom dokonce hůř jak Goldbergovi – 72 % z vás si myslí, že se druhého roku nedožije). Překvapením je, že Gorilla této komedii věří.

Nahnuté to má ale i spousta dalších novinek. Minimálně z letmého pohledu do přehledové tabulky, kde rušení predikují všechny redakce a i většina z vás. Společně jsme si zasedli na 17 seriálů, většinou pak na komedie – Betrayal, již zmíněné The Goldbergs, Lucky 7, Trophy Wife, Bad Teacher, Friends With Benefits, The Millers, Reckless, Dads, Enlisted, Gang Related, Surviving Jack, About a Boy, Crisis, The Family Guide, The Night Shift a Undateable.

Ostatně proti loňskému roku jsme byli všichni takoví krutější. I když na naši redakci pořád nikdo nemá. Asi jsme moc zmlsaní kvalitními seriály, že nám už všechno přijde jako odpad.

  Obnovení Zrušení
SerialZone 12 37
Gorilla 19 30
NextWeek 18 31
CWzone 18 31
Hlas lidu 18 31

A které že seriály se dostaly do toho přeúzkého výběru k obnovení? Asi nebude překvapení, že absolutním vítězem je spin-off od The Vampire Diaries novinka The Originals. 939 lidí si myslí, že se dočká další řady. Vyhrává i na procenta – 94 % lidí je pro prodloužení. Na záda jí z dálky kouká teoreticky nejočekávanější novinka roku Agents of S.H.I.E.L.D. s 91 % hlasů pro prodloužení. Co se týče jednomyslné shody, tak tady už to bylo složitější, ale přeci jen sedmi novinkám všichni kolektivně věříme. Jsou jimi právě Agents of S.H.I.E.L.D. a The Originals, ale do výběru se dostali i Once Upon a Time in Wonderland, Intelligence, The Tomorrow People, The Blacklist a The Michael J. Fox Show.

Zajímavostí je, že vy, jako hlas lidu, jste se téměř vždy shodli alespoň s jedním redakčním týmem. Jedinou výjimkou potvrzující pravidlo se stalo drama Believe, kterému věří 55 % z vás, ale žádná z redakcí. Ostatně o globální shodě či neshodě mezi týmy vypovídá více tato tabulka s počtem rozdílných tipů mezi týmy. Je vidět, že nejblíže k hlasu lidu má tým překladatelů z NextWeeku.

  SerialZone CWzone Gorilla NextWeek Hlas lidu
SerialZone 12 13 10 8
CWzone 12 11 16 12
Gorilla 13 11 17 15
NextWeek 10 16 17 6
Hlas lidu 8 12 15 6

Co se týče nerozhodnosti, tak my v redakcích to měli jednoduché. Všichni museli hlasovat pro všechno, ale ostatní se mohli vzdát hlasu. Nejvíce jste tak učinili u novinky Crisis, kde vás nerozhodných bylo 431. Zbytek hlasujících pak rozhodl většinou 62 % hlasů pro zrušení. Naopak téměř na jistotu prošlo již zmíněné The Originals. Nerozhodných bylo jen 115 lidí. Když už jsme u té nerozhodnosti, tak nejvíce vyrovnané hlasování bylo u Mind Games. Nakonec těsně byla většina pro, rozdíl byl pouhých 21 hlasů.

Kompletní tabulka tipů s průběžným skóre


Tak co, jste v porovnání s ostatními spokojeni se svými tipy?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
LittleLexi

LittleLexi

Má tam být Friends with Better Lives, Friends with Benefits je už dávno zrušené. :)
před 10 roky
Idrial

Idrial

otipovala jsem to více méně od boku :-D já se málo kdy shodnu s širokou veřejností
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tenhle článek musím opravdu pochválit. už ten nápad s tipovačkou se vám povedl, další krok je jen...
před 10 roky
Další články k tématu