11. 9. 2013

Článkaři tvrdí: CWčkovský Reign půjde první z kola ven!

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Sezóna 2013/2014 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den vám přineseme odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

U CWčka toho není moc na výběr. Z pěti novinek tři nastupují na podzim a dvě si stanice schovává na midseason. Dnes jsme rozděleni víceméně na dvě skupinky, a to jak u toho, na co se těšíme, tak u názorů, co je podle nás nejhorší. Zato první zrušenou novinkou bude dle většiny Reign i přesto, že je nasazen za The Vampire Diaries (Upíří deníky).

Jaká je podle tebe nejlepší novinka na stanici CW?

Fruiko
The Tomorrow People. Znáte to. Jednooký mezi slepými králem. I když je jasný, že největším hitem budou nagelovaní upíři, tak mně jsou nejsympatičtější superschopnosti.
ragelly
Tak tady se nemusím dvakrát rozmýšlet. The Tomorrow People. Stanice odvádí skvělou práci v propagování amellovských středečních večerů, tito noví sexy krasavci se schopnostmi v mém watchlistu prostě musí být.
Furiant
The Tomorrow People – Tohle mě ze všech CW seriálů zaujalo nejvíce. Scifi, zajímavý námět, pár známějších herců… jen kdyby za tím nestála Plecka a kdyby to bylo jinde než na CWčku…šlo by z toho totiž vytřískat víc.
megawir
Hodně lidí čeká, že jednoznačným hitem budou The Originals. Mě každopádně z novinek zajímá The 100, kde vidím slušný potenciál. Atmosférou a pojetím by to mohlo zabrat na fanoušky The Hunger Games. Zkusím…
Zdeněk Král
The 100 — Ne, atomovkami zničená planeta nebude po 100 letech připravená na kolonizaci, ale na reáliích ani tolik nesejde. Postapokalyptická zápletka zní zajímavě, trailer zaujal už prvními sekundami, celé to vypadá na první pohled vysokorozpočtově… Těším se na pilota.
allyska
The Tomorrow People má zajímavý námět, navíc neuškodí vidět ve středu dalšího svalovce Amellovce a taky zlouna Marka Pellegrina není nikdy dost!
Seraphine313
Pro mě jednoznačně vedou The Tomorrow People a The 100, ale víc asi druhý jmenovaný. Trochu mě ale mrzí, že se CW drží svého puncu teen stanice a nesnažila se stáří hlavních představitelů těchto dvou seriálů posunout víc dospělejším směrem. Pokud by se tak stalo, neměl bych seriálům co vytknout. Pro mě je CW v originalitě novinek na 1. místě této sezóny.

Jaká je podle tebe nejhorší novinka na stanici CW?

Fruiko
Reign. Tohle bylo od CW šlápnutí vedle. Mládež není připravená na historické drama. A to ani když se tam bude drbat víc jak v Gossip Girl.
ragelly
Reign. Neříkám, že jsem z letošních CW novinek kdovíjak nadšená, ale jediné Reign mě vyloženě zklamalo. Nelíbí se mi propojení teen romantiky, sexy herců v upnutých kostýmkách a doby o pár století dřív. Reign by mohlo být skvělé drama, kdyby ho vysílala stanice, která by ho brala trošku vážně. Tady nepůjde o žádnou historickou výpověď, ale pouze o další milostné trable a spoustu zápletek. Nuda.
Furiant
Reign — Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli je trapnější pokus CWčka o historické drama nebo ten stokrát ukázaný milostný příběh dívky a někoho „jiného“, v tomto případě mimozemšťana ze Star-Crossed. Jenže Reign je fakt hrůza.
megawir
Největší propadák se odhaduje těžko, podle mě nedopadne dobře Star-Crossed. Mimozemští středoškoláci fakt nezabírají, alespoň tedy ne u mě.
Zdeněk Král
The Originals — Naběhl jsem si, určitě to bude seriál roku s miliardou fanoušků, ale osobně mi to přijde jako kolosální překomplikovaná slátanina, kde bude nadpřirozenost spočívat v odhalených vypracovaných hrudích a tupých, přímočarých dialozích. Trailer mi taky přišel dost ujetý, ale holt nejsem spravedlivý — tohle prostě není můj styl.
allyska
Star-Crossed, to je tak kýčovitý a sladký až to bolí.
Seraphine313
Váhám mezi Reign a Star-Crossed. Letošní sezóna je kvalitní, ale po trailerech jsem musel změnit názor na historické drama, které (jak to zatím vypadá) stanice nepříliš zvládla. Horším hráčem je pro mne ale Star-Crossed, které mi přijde jen jako okopírované B&B, a to si mohla stanice opravdu odpustit.

Co podle tebe zruší CW zruší jako první?

Fruiko
Reign. Ale i tak si myslím, že to oznámí až těsně před upfronts. A ve stejný den se Star-crossed.
ragelly
Nemyslím si, že CW bude v nejbližší době rušit. Podzimní schéma je silné, Reign se určitě nevzdají tak brzy. Takže volím až seriál z midseason, konkrétně Star-Crossed. Nemyslím si, že je nejhorší, ale obecně asi tento nový Roswell osloví nejmenší publikum. Nejde moc říct jiný důvod, všechny CW seriály jsou si hodně podobné. Musím zůstat pouze u osobního tušení.
Furiant
Reign — Když na podzim startují jenom tři novinky, z toho Tomorrow People a The Originals celkem dost věřím, tak tuhle hroznou nudu zruší stanice nejdříve…
megawir
Co půjde první? Tady je to těžké, nemám jednoznačný tip, dal bych asi Reign.
Zdeněk Král
Reign — Mě to docela zaujalo a určitě se podívám, ale neočekávám, že se stanici vyplatí živit historické drama. Třeba budu příjemně překvapený, ale myslím, že Reign si na sebe prostě nevydělá. Nudnější, ale obávám se, že sledovanější podle mě bude Star-Crossed, proto volba nepadla na něj. Jinak bych ho kvůli Reign klidně obětoval.
allyska
Historické Reign diváky nezaujme.
Seraphine313
Těžko říct, program je poměrně nabitý. Navíc na podzim ani jedna novinka nemá příliš silnou konkurenci; Originals jsou jasná volba, The Tomorrow People a Reign budou těžit ze svých předchůdců. Mohli bychom se lehce dočkat toho, že první zrušená novinka bude až v midseason.

A co vy? Podělíte se o své odpovědi v komentářích?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Nikuska181

Nikuska181

Tak Tomorrow People myslím, že sa určite uchytia, a takisto aj Originals. The 100, takéto...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

já si teď nejsem jistá, jak jsem u reign tipovala, ale teď si nějak říkám, že bychom ho neměli...
před 10 roky
Iveta Kovářová

Iveta Kovářová

The Tomorrow People vypadá nadějně docela mě to chytlo. Kluci Amellovic to prostě uměj oba :D. Reign...
před 10 roky
Další články k tématu