14. 9. 2013

Článkaři tvrdí: Suma sumárum, Super Fun Night zkazí mládež!

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Sezóna 2013/2014 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den jsme vám přinesli odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

V dnešním závěrečném článku se podíváme na novou sezónu z globálního hlediska. Většina z nás se asi shodne v tom, že každá stanice má nějaké to svoje želízko v ohni, které na první pohled vypadá jako jasný hit. Přesto pro nás některé vyčuhují trošku více, než jiné.

Každopádně stejně jako v předchozích letech se většina novinek řadí k opačnému spektru, tedy k těm, které pro nás nevypadají vůbec lákavě a které bychom nejraději z programu ihned smazali.

Co bude nejvíce creepy novinka? Který seriál zkazí dobrou výchovu mládeže? A která stanice má celkově nejvíce nabušené podzimní schéma? Všechny tyto a další otázky zodpovíme v dnešním článku.

Co bude za pár let z letošního výběru megahitem a proč?

Fruiko
No co si budeme povídat. Za pár let asi všichni pořád budou učůrávat do plínek u Shieldu. Protože Whedonvesre fanové s fanama Marvelu to prostě naboostují i kdyby to stálo za prd. I když já bych se raději chlámal u robotů, ale bojím se, že mi FOX moje Almost Human zařízne určitě dřív, než Japonci naučí roboty hrát fotbal pořádně.
ragelly
Musím uznat, že všech pět stanic si pro sezónu 2013/2014 přichystalo pár novinek, které mě velmi zaujaly a z reakcí na našem webu i na zahraničních stránkách vím, že určitě nejsem jediná. Mezi adepty na letošní hity určitě řadím Agents of Shield (ABC), OUaTiW (ABC), Intelligence (CBS), The Tomorrow People (CW), Almost Human (FOX) a Blacklist (NBC). Myslím si, že z těchto seriálů má největší šanci na úspěch Agenti a Tomorrow People. Tipuju, že o těchto dvou seriálech budeme psát ještě za pět let a budeme je řadit mezi zářivé stálice daných televizních stanic. A proč? Agenti dokonale pasují na ABC. Zpočátku je bude hnát úspěch Avengers, ale brzy se osamostatní a budou pyšně stát jako jeden z pilířů ABC. Tomorrow People bude těžit ze zájmu mladého publika, které na CW superhrdiny žere. Kromě toho pomůže i Amell v hlavní roli. Tento seriál bude stejně úspěšný, jako Smallville nebo Supernatural.
Furiant
Agents of S.H.I.E.L.D. – Filmy ze světa Avengers jsou dost úspěšné a když se k tomu přidá i seriál od Whedona, myslím si, že úspěch je zaručen. Věřím tomu, že nás čeká několik sérií a že se Agents of S.H.I.E.L.D. stanou hitem letošní sezóny. No, snad se nebudu mýlit a Whedon dokáže fanoušky udržet u televizních obrazovek.
megawir
Při občas chaotickém rozhodování stanic je tohle spíš věštění z křišťálové koule. Přál bych si, aby se hitem stal Almost Human, protože to je něco, na co bych se sám díval několik sezón opravdu moc rád. Připojil bych pak ještě jeden tip. Hodně cool by bylo, kdyby se chytil Crossbones. To bych si lebedil.
Zdeněk Král
S.H.I.E.L.D. není nějaký můj vysněný seriál, komiksům až tak neholduju. Vypadá to ale atraktivně a zásoba misí je nevyčerpatelná… Netvrdím, že z toho bude Star Trek, a komiksoidní je to moc málo na to, aby to mělo obří komunitu zažraných fanoušků. Ale megahitovost tomu věštím…
allyska
Blacklist, hlavní hrdina je tajemný, působí nadmíru inteligentně a vypadá to, že si bude hrát s policisty jako kočka s myší. Trailer je plný akce, takže pokud si to udrží kvalitu, mohlo by si to své diváky najít.
Seraphine313
Asi bych měl co říct ke každé stanici, takhle snad stačí to, že pro letošní sezónu každá stanice přesně určila, co jsou její hity a co je výplň programu. Z těch větších hitů to jsou pak tři, které se podle mě zapíšou do dějin – Agents of S.H.I.E.L.D., Almost Human a The Blacklist. První dva jsou jasné, třetí se zařadí po bok seriálů jako jsou Castle, Bones a Elementary.

A po jakém očekávaném seriálu neštěkne ani pes?

Fruiko
No když si odmyslíme všechny komedie (především ty od FOXu), tak se jako očekávaný hit tváří Sleepy Hollow. Jenže mezi tvářit se jako hit a být hitem je v tomhle případě díra velikosti Atlantského oceánu.
ragelly
Na tuto otázku odpovídám z hlediska seriálů, na které se teď půlka zeměkoule těší, ale mám takový pocit, že to nadšení opadne rychlostí blesku. Myslím si, že tento „titul“ získá NBC s Draculou a Crossbones. Oba seriály jsou ve fanouškovských kruzích poměrně omílané, lidi se na ně těší. Ale trailery neukázaly nic, čím by mohly zaujmout na delší dobu. Jejich piloty možná budou mít velkou sledovanost, ale téma diváky rychle omrzí a tyto seriály zažijí takový propad, že po pár týdnech po nich opravdu ten pes štěkat nebude.
Furiant
Sleepy Hollow – Tady se mnou možná někteří budou nesouhlasit, ale mě to prostě neoslovilo. Na to, že FOX tenhle seriálový kousek prezentuje jako něco „spešl“, mi to přijde nezajímavé, nezáživné a nudné. Takže nejenom že si myslím, že to FOX brzy utne, ale Sleepy Hollow se podle mě vůbec nezapíše do seriálových dějin.
megawir
Obávám se, že v propadlišti dějin skončí Believe, které pojetím lehce může připomínat Touch. Ten námět není špatný, ale podle mě si to diváky nezíská.
Zdeněk Král
Budu zlej, a řeknu Mixology. Opravdu tomu projektu nevěřím, a i když se možná udrží dvě sezóny, zapadne jako marná a laciná snaha nahradit Matku, Přátele a spol.
allyska
Po komediích především stanice NBC a po divně vytvořených remacích jako je Rake a Us & Them.
Seraphine313
Osobně se bojím, že Sleepy Hollow nebude až takový nářez jak možná všichni čekají. A hlavně bude mít ve svém timeslotu těžkou konkurenci, takže jistotu prodloužení vůbec nemá.

Absolutně nejhorší chystaná novinka? Co prostě nikdy nemělo dostat ani pilot.

Fruiko
No není žádným tajemstvím, že nemůžu vystát Super Fun Night. Takže má volba je jasná.
ragelly
Těsný souboj mezi Goldbergama a Dads. U traileru k Dads jsem se ale jednou zasmála, takže vítězem kategorie jsou The Goldbergs. Tohle je stejně velký pytel [bleep], jako The Neighbors (a nikdo mi to nevymluví, i když dostali druhou řadu). Retro beru, ale alespoň s kapkou důstojnosti, děkuji.
Furiant
Super Fun Night – Většina komedií, které se v letošní sezóně budou vysílat, neměla ani dostat objednávku na pilot. Bohužel nás však chtějí americké televizní stanice otrávit… a SFN bude patřit mezi to nejhorší, co se letos vyprodukovalo. Takže díky, ale jako super zábavný večer si představuju něco jiného než tohle…
megawir
K tomu nemám moc co dodat, přestože tam má tvrdou konkurenci v Super Fun Night a dalších lahůdkách. Z mého pohledu neměli dostat zelenou The Goldbergs.
Zdeněk Král
Musím zůstat u Super Fun Night. Vidím to fakt na nejotřesnější počin ze všech chystaných seriálů, a to je co říct, slabot je tam víc. Popis, plakát i trailer – fuj, fuj, fuj.
allyska
Seraphine313
Těžko odhadovat, když o midseason novinkách není moc informací. Abych ale vypíchl aspoň jeden – Super Fun Night. Zkoušel jsem se na trailer podívat třikrát, ani jednou jsem ho nedodíval do konce. Z příští sezóny si pak asi ještě odpustím Dads, Rake, Us & Them a Welcome to the Family.

Nejvíce creepy novinka, která zkazí dobré mravní vychování mládeže? A čím?

Fruiko
Nemůžu si pomoct, ale zůstanu u Super Fun Night. Protože blikací podprsenka…
ragelly
Super Fun Night, protože prostě svítící podprsenka. Reign, protože historie by neměla být jen o sexu a milostných trablech. Dads, protože takhle zkažený seriál už jsme tu dlouho neviděli. Morální klystýr.
Furiant
Super Fun Night – Tady jsem měl těžší rozhodování, protože těch creepy novinek je víc… ale tohle je děs, běs a opravdu creepy. A čím? Prostě vším. Od samotného námětu, přes herecké obsazení, až k nevtipným a trapným scénám. Raději dalších pět řad HIMYM než tohle.
megawir
Creepy? Bože, tak to vážně nevím… Dobré mravní vychování dnešní mládeže už nic víc pokazit nemůže :) každopádně počítám, že mladá rebelská srdce si získají novinky od The CW.
Zdeněk Král
Pominu, že nevěřím, že seriál kazí mravní vychování (a film a videohra apod.) Největší morální zrůdností bude Bad Teacher – tak trapně nemravná, až to bude „uncool“. Brzo to zruší, ale ratolestem zůstanou její pokřivené vzory chování v hlavě několik generací…
allyska
Nevím, jestli zkazí, ale mně osobně by asi přineslo psychickou újmu zhlédnutí celého dílu Super Fun Night.
Seraphine313
Nemusíme chodit daleko. Super Fun Night si toto ocenění vybral už trailerem. I když Goldbergovi mu docela šlapou na paty.

Která ze stanic má podle tebe nejnabušenější podzimní schéma?

Fruiko
Rozhodně CBS. K dlouholetým masově provařeným komediím přibývají další, které vypadají i vtipně. Mezi dramatickými seriály už několik let nemá CBS ve velké pětce konkurenci a letos se to asi z ničeho nic nezmění.
ragelly
Každá stanice se od své konkurence něčím liší. Chválím ABC, která riskuje a celé úterý staví pouze na novinkách. Ovšem nejvíce se mi líbí podzimní schéma stanice CBS. Ta příliš neměnila, lidé najdou své oblíbené stálice většinou tam, kde na ně byli zvyklí z uplynulých let. Program navíc není přesycený tuctem novinek, ale těch pár, které se tam vyskytují, je chytře propleteno mezi hity, takže mají potenciálně nejvyšší šanci úspěchu, jelikož mají silné předskokany. Líbí se mi taky CWčko, ale mají tam tak málo seriálů, že nemůžu říct, že by jejich program byl nejvíc nabušený :)
Furiant
ABC – Myslím si, že ABC má letos dobrá želízka v ohni – novinky Agents of S.H.I.E.L.D. a Once Upon a Time in Wonderland budou podle mě úspěšné a když vezmeme i stálice (Castle, OUaT, Revenge, Modern Family, Grey's Anatomy), má ABC našlápnuto k dobré sezóně. Až na ten středeční komediální blok…
megawir
Samozřejmě to beru podle osobních preferencí, každopádně to je pro mě hodně těžká otázka. Zdá se mi, že každá stanice tam má předpokládaný hit (otázkou je, jak to dopadne) a nikdo extra silnou celkovou sestavu. Možná nejzajímavější náměty a potenciálně zajímavé projekty má pro mě překvapivě The CW.
Zdeněk Král
NBC. Je tam sice dost špatných námětů, abych měl problém vybrat nejhorší, ale taky rovnou asi čtyři seriály, co mě vyloženě lákají. A spousta dalších zdánlivě koukatelných.
allyska
Pro mě rozhodně ABC, jelikož na ní sleduju nejvíce seriálů a i ty nové, až na pár výjimek, vypadají slibně. Je ale fakt, že nejvíc novinek má zoufalá NBC, která se snaží dostat ze dna, kde se právě nachází, nalezením nějakého hitu.
Seraphine313
V konkurenci větších stanic se zaskvěla CW, která vypadá, že ji po loňském úspěchu čeká další dobrý rok. Naopak mírně zklamala CBS (zbývající stanice toho krom svých jistot také moc nepředvedly), ale vše se ukáže až po pilotech.

Co vám letos přijde jako nejodvážnější počin roku?

Fruiko
Almost Human. Po poslední řadě Fringe je docela odvaha pustit se do něčeho s tak podobným lookem.
ragelly
Řekla bych Crossbones, ale to by loni nesměla Starz oznámit, že chystá své vlastní piráty. Takže tuto kategorii u mě vyhrává Mixology. Bude hodně zajímavé sledovat, jak si tvůrci poradí s tím, že musí jedinou noc roztáhnout na nejméně třináct epizod. Hlavních postav je tuším šest nebo osm, každá epizoda má být vyprávěná z pohledu jednoho z nich… pořád mi ty počty tak nějak nevycházejí. Bojím se, ale zvědavá určitě jsem.
Furiant
Crossbones – Jako nejodvážnější počin roku, který vybočuje z každoročního stereotypu, bych označil pirátské Crossbones. Už jenom John Malkovich v roli Černovouse je velká událost! Uvidíme, jak si tohle pirátské drama na NBC a v midseason povede, ale stoprocentně si najde místo na mém watchlistu. Tohle prostě bude pořádná jízda!
megawir
Za odvážné kroky považuju především to, že si někdo troufl jít do zpracování marvelovského světa. To je opravdu pořádná sázka do loterie, fanoušci jsou zhýčkaní vynikajícími Avengers a je otázka, jak budou reagovat na seriál s nutně daleko menším rozpočtem a více rozmělněným dějem. Druhý odvážný krok vidím u Crossbones, protože hype vytvořený prvními Piráty z Karibiku je dávno pryč a zbývá spíš jen pachuť. Je odvaha pustit se do souboje s otrávenou náladou publika.
Zdeněk Král
Remaky, policejná dramata, rodinné komedie, sci-fi, „reálná“ historická dramata… Spousta z toho zní zajímavě, ale máloco praští do očí jako zajímavé téma. Pirátům nějak neholduju, nikdy jsem se o ně nezajímal, ale začínají být módní (třeba i ve světě videoher), a Crossbones zní tematicky a zasazením hodně zajímavě. A hraje tam Malkovich, ten si většinou taky pečlivě vybírá.
allyska
Brooklyn Nine-Nine, všude samé kriminálky většinou zuby nehty držící se průměrnosti, tak proč nezkusit si z toho udělat srandu? Jde o to, zda se to bude lidem líbit, nebo to bude úplný propadák s pochybným humorem.
Seraphine313
Letos mě v tomto ohledu nejvíc upoutaly seriály Crossbones a Dracula, škoda, že zvlášť na prvního jmenovaného si budeme muset počkat. Zajímavý pak bude i Resurrection, uvidíme, jestli natolik, aby se dostal do mého watchlistu.

Máš mezi letošními novinkami vyhlédlé nějaké guilty pleasure?

Fruiko
Nevím jestli vydržím víc jak pilot, ale kvůli prvním pár vteřinám traileru se tak nějak zvráceně těším na Killer Women.
ragelly
Moje guilty pleasure bude jednoznačně Sean Saves the world. Heyese miluju už od dob Willa a Grace a i když tento seriál bude mít do originality hodně daleko a s největší pravděpodobností ho po první sérii zruší, těším se, až si ho pustím. Trailer se mi líbil moc, především ta část, kde kloubí gay humor s citovou slaďárnou.
Furiant
The Crazy Ones – Tahle ztřeštěná komedie nebude bůhví jaký zázrak a tím pádem od tohoto seriálu nic výjimečného ani neočekávám. Jenže se mi celkem zamlouvá ústřední herecké obsazení – pro Sarah Michelle Gellar mám slabost a Robin Williams je vtipálek už od pohledu. Tak by to nakonec nemuselo být až tak špatné, ne? No, uvidí se po pár epizodách, ale prozatím určitě budou Crazy Ones na mém watchlistu jako moje nové letošní guilty pleasure…
megawir
No tak přesně na tuhle kategorii se u mě asi hodí The 100 :) Mrknu na to a uvidíme…
Zdeněk Král
Upřímně se obávám se, že by mě mohlo chytnout Reign. Už to kýčovité logo vypadá, jako by přišlo z mexické telenovely, ale já mám holt historická dramata rád. Úroveň Downton Abbey to asi nebude, ale dokud to bude koukatelné, asi se toho nevzdám.
allyska
To pro mě asi bude Tomorrow People, sice doufám, že to bude napínavé se skvělým dějem, ale bude mi stačit průměr, kde budou hezcí chlapi a nějaké ty akční souboje.
Seraphine313
Neskutečně se těším na The Blacklist. Sice si James Spadera pamatuju naposledy jako Daniela Jacksona ve Hvězdné bráně, tady si ukradl celý trailer jen pro sebe… jak potom bude vypadat seriál?

A co vy? Podělíte se o své odpovědi v komentářích?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Odyssea

Odyssea

tenhle článkový seriál se mi moc líbil! Neuvažuje se, že by něco podobného sepsali i překladatelé?...
před 10 roky
Elanne

Elanne

Super Fun Night nechápu... ze všech trailerů co jsem letos viděla, tohle bylo rozhodně nejstrašidelnější. A...
před 10 roky
Maarti

Maarti

Se Super Fun Night naprosto souhlasim, na to se vážně někdo chce dívat?! Ten trailer byl peklo, musela jsem...
před 10 roky
Další články k tématu