8. 11. 2013

Emerald City: NBC vyvíjí projekt o Čaroději ze země Oz

Emerald City: NBC vyvíjí projekt o Čaroději ze země Oz

Následujíc kroky Syfy s jejích postapokalyptickými Válečníky ze země Oz a CBS s jejím lékařským dramatem Dorothy, vyvíjí stanice NBC seriál Emerald City, který je popisován jako nová temná verze příběhu na motivy knihy od L. Franka Bauma s názvem The Wonderful Wizard of Oz (Čaroděj ze země Oz) a jeho románových pokračování.

Tvůrce Siberie, Matthew Arnold, píše scénář k této adaptaci. Její vyvíjení není nahodilé, stejně jako nejsou nahodilé i výše zmíněné konkurenční projekty. Blíží se totiž 75. výročí ikonického stejnojmenného fil­mu.

Scenáristé Heroes (Hrdinové) – Tim Kring, Adam Armus a Nora Kay Foster – mají údajně na seriál o zemi Oz také zálusk, a nadpřirozený Supernatural (Lovci duchů) už minulý týden také vykročil na Cestu ze žlutých cihel.

Již dříve se o zemi Oz vyjádřil tvůrce Once Upon a Time, Edward Kitsis, který chce oprášit svůj plán. Jednoho dne by rád se svou pohádkou navštívil Oz, jen ve svém vlastním čase a nespěchat tak v tomto trendu „každý musí něco o tom mít“. „Minulý rok zde bylo moc pilotových projektů s Wonderlandem (Říše divů),“ poznamenal. „Takže nezbývá než hodit klobouk do pranice a čekat, co se stane."


Máte rádi tuto pohádku? Chtěli byste vidět další kouzelný seriál?

(Zdroj: TV Line)

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Magnetky na kliknutí. 

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Carmen

Carmen

Mám ráda čaroděje ze země OZ a takový seriál bych uvítala :)
před 10 roky
phoebess

phoebess

Supernatural už díl o Dorotě měl minulý týden. :)
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Těžko říct, u nás to není takový hit jako pro Američany, osobně jsem nikdy necítila touhu to vidět. Asi...
před 10 roky
Další články k tématu