12. 11. 2013

Seriál Hatfields & McCoys má na triku žalobu

Seriál Hatfields & McCoys má na triku žalobu

Žaloby na seriály nejsou až tak časté a obvykle jdou na tvůrce nebo televizní stanice zvenčí. Tentokrát se ale proti seriálu obrátil sám herec.

Thomas McKay, který hrál v minisérii Hatfields & McCoys postavu Jima McCoye, tvrdí, že byl během natáčení v Rumunsku bez patřičného výcviku donucen jezdit na nemocném koni, který ho následně shodil ze svého hřbetu. Poté mu pojišťovna přestala proplácet účty za lékařskou péči. McKay tedy podal na producenty žalobu za jejich bezhlavé počínání, které mu způsobilo vážná zranění.

Herec ve své výpovědi uvedl, že byl svědkem opakovaného týrání koní a i ostatní zaměstnanci mu prozradili, že se koním nedostávalo patřičné péče. Žaloba je mířená přímo na producenty Hatfields & McCoys Productions a Thinkfactory Media, a na dvě pojišťovací společnosti – One Beacon America a ACE USA. Stojí v ní i prohlášení, že došlo k porušení smlouvy, podvodům, lžím a újmě na McKayově psychickém stavu. Mezi konkrétními viníky jsou uvedeni vedoucí produkce – režisér Kevin Reynolds, producent Leslie Grief, první asistent režiséra Chris Landry a další.

McKaye si do seriálu najali v srpnu 2011 a poslali ho na natáčení v Rumunsku. Hned po příjezdu byl informován, že bude točit scény na koni, ale prý se mu dostalo minimálního školení a výcviku. Režisér mu nařídil, aby si koně osedlal a pokračoval ve scéně i navzdory tomu, že se kůň vymykal kontrole a nespolupracoval. Na jeho hlavě prý byly viditelné známky zranění. Kůň se poté údajně během natáčení nekontrolovaně rozběhl a následně McKaye odhodil do stromu, čímž mu způsobil vážná a trvalá zranění.

V žalobě stojí, že obě pojišťovny nejdříve herci proplácely veškeré náklady na jeho lékařskou péči, poté se prý ovšem začaly zdráhat, až s placením přestaly úplně. Na e-maily s žádostí o prohlášení neodpověděla ani jedna z pojišťoven, nevyjádřila se ani produkční společnost Thinkfactory Media.


Tak co tomu říkáte? Myslíte si, že je herec v právu?

(Zdroj: THR)

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Kdo nesdílí není Čech! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Franki

Franki

Težko říct, ale nemůžu říct, že b me to překvapilo, obzvlast když to bylo v rumunsku, nevim jak to tam...
před 10 roky
Další články k tématu