1. 12. 2013

The Mentalist: Patrick Jane o dva roky zestárne

The Mentalist: Patrick Jane o dva roky zestárne

V zatím poslední epizodě seriálu The Mentalist (Mentalista) byla konečně po šesti letech odhalena identita Rudého Johna. Skončila tak jedna éra, a proto se tvůrci rozhodli, že za touto dějovou linkou udělají tlustou čáru. Stanice CBS minulý týden na tiskové konferenci oznámila, že nedělnímu návratu na televizní obrazovky bude předcházet dvouletý časový skok.

A mnohé se v těchto dvou uplynulých letech pro všechny postavy změnilo. Poté, co byla CBI rozpuštěna a všichni její členové se tak ocitli bez práce, museli se zařídit jinak. Když se se všemi opět shledáme, zjistíme, že Jane (Simon Baker) vycestoval ze země, Lisbonová (Robin Tunney) se mezitím zabydlela v San Franciscu, Cho (Tim Kang) zapustil kořeny v Austinu (Texas) a Rigsby (Owein Yeoman) s Van Peltovou (Amanda Righetti) si v Severní Karolíně otevřeli soukromou bezpečnostní agenturu. Každý si šel tedy po svém.

Zatím to vypadá, že děj bude přeskakovat z jednoho místa na druhé, když teď žijí všichni někde jinde. A blíže nakoukneme i do světa Janea, který byl celé ty roky poháněn pomstou Rudému Johnovi. Když z něj teď ovšem tahle povinnost opadla, zjistí, že mu v životě něco (nebo někdo) schází. A ani Lisbonová nedokázala hodit minulost za hlavu. Má teď sice nový život, stále je ale u policie a zjišťuje, že i po dvou letech na Janea stále vzpomíná. Jejich cesty se nakonec opět zkříží, když spolu budou pracovat na dalších případech. Není však jasné, jak dlouho jejich spolupráce potrvá, protože je možné, že bude pro Mentalistu šestá série zároveň sérií poslední.

V nových dílech se opět setkáme s FBI agentem Dennisem Abbottem (Rockmond Dunbar) a bude nám představena i jedna nová postava, agentka FBI Kim Fischer (Emily Swallow). O to jsme vás informovali minulý týden.


Byl váš tip na Rudého Johna správný? Myslíte si, že časový skok je pro seriál dobrý nápad?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Magnetky na kliknutí. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Spíš jde o to, že už dva roky utíkají zrušení, na CBS seriál má docela nízká čísla, no zatím mu to...
před 10 roky
kacka.irena

kacka.irena

je to blbý, ale zas to třeba nějak šikovně ukončí. Asi by mne fakt štvalo, kdyby to s Red Johnem...
před 10 roky
Fifipek

Fifipek

Přiznám se, že po 6 sérií a geniálních tahů Red Johna bych čekal daleko lepší finále, než to co předvedli...
před 10 roky
Další články k tématu