30. 3. 2014

Jak jsme poznávali matku

Jak jsme poznávali matku

V průběhu devíti let si pro nás tvůrci How I Met Your Mother Carter Bays a Craig Thomas připravili mnoho zajímavých příběhů, nespočet vedlejších zápletek, ale také několik epizod, které nám o Matce měly něco prozradit. Trvalo to, ale Ted Mosby (Josh Radnor) se své vysněné ženy dočkal a my jsme pro vás připravili seznam několika epizod, které byste si kvůli nápovědám měli zopakovat.

Střípky z těchto epizod by měli posloužit jako vodítka k tomu „kdo, co, kdy, kde a proč“ a pomoci dát dohromady vytouženou odpověď na otázku – Jak jsem poznal vaší matku?

Pilot (Série 1, Epizoda 1)

Pilot sice nepřináší žádné velké nápovědy, ale je fajn vědět kdy a jak ten příběh začal. A první díl samozřejmě přináší i twist. Když Ted začne vyprávět o brunetce do které se zamilovat v baru a uzavře to: „A takhle jsem potkal tetu Robin.“

Photo © CBS

Lucky Penny (Série 2, Epizoda 15)

Ted a Robin se zoufale snaží chytit letadlo kvůli pohovoru, což se jim nakonec nepodaří. Ale i to je součástí plánu osudu, protože kdyby Ted práci dostal, odstěhoval by se do Chicaga a nikdy by svou nastávající nepotkal.

Photo © CBS

No Tomorrow (Série 3, Epizoda 12)

V této epizodě jsme se poprvé dočkali žlutého deštníku, když ho matka zapomněla v klubu. I když se nedozvíme nic jiného, tak alespoň žlutý deštník se stává znamení pro matku po zbytek seriálu.

Photo © CBS

The Leap/Definitions (Série 4, Epizoda 24 a Série 5, Epizoda 1)

Na konci čtvrté série přijme Ted pozici profesora na Kolumbijské Univerzitě. Na poprvé se mu však podaří zabloudit a vyučovat ve špatné třídě. Ale i to je osud, protože v té ekonomické třídě, kam dorazil, seděla matka.

Photo © CBS

Girls Vs. Suits (Série 5, Epizoda 12)

Slavnostní stá epizoda se nesla v duchu oslavování. Nakonec jsme se dočkali i matky, teda kousku matky – přesněji kotníku mizejícího ve dveřích.

Photo © CBS

Home Wreckers (Série 5, Epizoda 20)

Na začátku většiny epizod jsou děti a pohled do útulného Tedova obýváku a v této epizodě jsme se dozvěděli, jak se Ted rozhodl pořídit dům. I když to byla spíš ruina.

Photo © CBS

Big Days (Série 6, Epizoda 1)

Přestože potrvá ještě dvě série než zjistíme, kdo je matkou, tak se v první epizodě šesté série dozvíme, kde jí Ted potká. A ironií osudu to bude na svatbě.

Photo © CBS

Trilogy Time (Série 7, Epizoda 20)

V závěru sedmé série jsme se sice nedozvěděli nic nového o matce, ale zjistili jsme něco o jiné důležité ženě z Tedova života. Zjistili jsme, kdy se narodí jeho dcera. Díky skoku v čase víme, že v roce 2015 Ted drží novorozenou dcerku.

Photo © CBS

Farhampton (Série 8, Epizoda 1)

Ve scéně z nádraží sedí Ted jen pár metrů od ženy s již známým deštníkem. Pod žlutým deštníkem s pouzdrem na kytaru v ruce stojí Tedova vyvolená a my se tak dozvídáme o přesném místě setkání.

Photo © CBS

Band or DJ? (Série 8, Epizoda 13)

Znovu se dostáváme ke kytaře, kterou matka držela pod deštníkem. Tentokrát na ní bude hrát. Po Tedově doporučení vystoupí záhadná žena na svatbě Barneyho a Robin.

Photo © CBS

Time Travelers (Série 8, Epizoda 20)

Jedna z nejkompliko­vanějších epizod HIMYM nám předvede Teda, který chce běžet za svou budoucí ženou a vyznat jí lásku.

Photo © CBS

Something New (Série 8, Epizoda 24)

Závěrečný díl osmé série nám konečně představil Matku. Neukáže se dlouho a stihne říct jen jednu větu, ale konečně víme, jak vypadá – a stala se jí Cristin Milioti.

Photo © CBS

Magnetky na kliknutí. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
HonZajs000

HonZajs000

Bohužel souhlas. :-( Taky už koukám jen z nostalgie.
před 10 roky
Nicole348

Nicole348

Ach jaj, teším sa na finále, ale hrozne sa obávam. Posledné 3 série sa ani trochu kvalitatívne nechytajú na...
před 10 roky
Vegen

Vegen

Ten konec mě příjemně překvapil, protože tento konec jsem neočekával a dává celému seriálu smysl :)
před 10 roky
Další články k tématu