26. 12. 2013

Velká dávka romantiky: film Duch míří do televize

Velká dávka romantiky: film Duch míří do televize

Čerstvě (znovu)zrozená televize Paramount vystrkuje drápky. Nehodlá totiž začínat bezejmennými projekty, ale rovnou chce skočit do vod probádaných a úspěšných titulů. Že se za touto formulací schová mnoho děl? Je to tak. Přesto ale jedno má úplně jiný zvuk a i proto si ho stanice zvolila pro svou první seriálovou adaptaci.

Je to film Duch (Ghost), několika Oscary oceněný doják z roku 1990 s Patrickem Swayzem a Demi Moore v hlavní roli. Paramount sáhla po tématu vskutku romantickém (už sám film bývá často řazen k těm nejromantičtějším ze všech filmů). Kdo to bude produkovat? Držte se – Akiva Goldsman a Jeff Pinkner, bývalí producenti Fringe (Hranice nemožného).

Filmografie Goldsmana sahá ale mnohem dál. Mimo jiné produkoval filmy I Am Legend (Já, legenda), Da Vinci Code (Šifra mistra Leonarda), The Chronicles of Riddick (Riddick: Kronika temna) a spoustu dalších. Jeff Pinkner si oproti tomu udělal jméno seriály Alias a Lost (Ztraceni).

Paramount Television působila v USA od roku 1967 až do roku 2006. Z větší části produkovala pro ostatní stanice, její vlastní seriály zůstaly v drtivé většině jen pokusy. Ostatním stanicím ale nadělila mnoho hitů (Happy Days na ABC, Cheers a Frasier na NBC, produkovala Star Trek). V roce 1996 potom po domluvě s CBS spustila svou vlastní televizní stanici, UPN, která zanikla o deset let později sloučením se stanici WB (podrobněji viz v Jak The CW na svět přišla). V březnu 2013 pak bylo oznámeno oprášení značky Paramount Television společně s novými projekty. Prvním měl být loňský projekt Beverly Hills Cop.


Líbí se vám, že slavné filmy přecházejí i do seriálové podoby? Myslíte si, že by i dnes mohly hlavní postavy vytvořit stejné romantické kouzlo jako v předlohovém fil­mu?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
DrMovr7

DrMovr7

Já si vzpomínám jen na 10 things i hate about you- skvělý film a neúspěšný seriál
před 10 roky
Jaju

Jaju

Tak s tímhle mám trochu problém, lituju herce, kteří budou hrát hlavní hrdiny.. to srovnání tu pořád...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

protože seriál byl spíš parodií na film než něčím sledovatelným. upřímně řečeno nevím, co lidi viděli na...
před 10 roky
Další články k tématu