7. 2. 2014

Sherlock z Lega?

Nedávno jsme psali o tom, že Lego koupilo licenci na seriál Simpsonovi, takže se řady žlutých panáčků rozšíří o Simpsonovic rodinku (aktuálně je již v prodeji za 4999 Kč). A teď to vypadá, že Lego možná pokukuje po další licenci.

Všechno to začalo díky projektu Lego Cuusoo. Ten ve zkratce funguje tak, že nadějní amatérští stavitelé lega postaví nějaký model a pak nechávají hlasovat ostatní, zda ho podpoří a měl by se z něj udělat set oficiální. Po dosažení 10 000 podporo­vatelů se na set kouknou zástupci Lega a buď set pošlou do další fáze, kdy se začnou řešit další věci okolo setu a kde už je výrazně užší výběr (prostě takové malé finále), nebo ho zaarchivují. No a pokud se vše zadaří i v další fázi, tak nakonec Lego vyrobí podle modelu oficiální set.

No a teď se do téhle finální části dostal set s Sherlockem. Je ve finále spolu s dalšími 5 sety, takže jeho šance nejsou zanedbatelné. Samozřejmě bude záležet na tom, jestli se Legu podaří domluvit licence spolu s BBC a jestli se jim bude hodit do nějaké produktové řady. Například dříve se Lego Cuusoo účástnil i model Firefly, který Lego odmítlo s tím, že si není jisté jestli by prodalo ve své cílové skupině dostatečný počet kusů.

Na druhou stranu Sherlock je aktuálně tak populární, že by si ho možná koupili i neLego fanoušci. Uvidíme, jestli se setu nakonec dočkáme, nebo zůstane jen u „amatérského“ modelu.


Přáli byste si Sherlock LEGO? A kolik byste za něj byli ochotni utratit?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Kytka

Kytka

Licence holt něco stojí. Ale tohle je vážně přemrštěná cena.
před 10 roky
Leslie

Leslie

Líbí se mi ten Mycroftův deštník. :D
před 10 roky
stepa

stepa

sice seriál nesleduju (ale hodlám se na nějaké díly podívat), ale to lego vypadá úžasně! asi nebude moc...
před 10 roky
Další články k tématu