15. 2. 2014

Josh Schwartz: Jaké jsou šance na návrat Chucka?

Josh Schwartz: Jaké jsou šance na návrat Chucka?

Kultovní akční komedie Chuck se s diváky rozloučila na stanici NBC 27. ledna 2012. V posledních sekundách finálního dílu se Chuck Bartowski (Zachary Levi) snažil vrátit paměť své milované Sarah (Yvonne Strahovski), která po získání vadného Intersectu trpěla amnézií. Dal na radu svého kamaráda Morgana (Joshua Gomez) a Saru políbil s nadějí, že se jí paměť vrátí. Zda byla tato mise úspěšná, nebo ne se už diváci nedozvěděli a je jen na nich, jak si konec vyložili.

Chuck má stejně jako jeho seriálový kolega Veronica Mars spoustu fanoušků, kteří by si přáli prožít s jejich oblíbenými hrdiny ještě jedno poutavé dobrodružství na filmovém plátně. Veronica Mars se po úspěšné kampani na Kickstarteru filmu dočkala, a proto se reportéři časopisu Entertainment Weekly rozhodli kontaktovat jednoho z tvůrců Chucka, Joshe Schwartze, aby zjistili, jaké jsou šance na Chuckův návrat.

Přemýšlíte někdy nad tím, že byste Chucka zase oprášili?
Rozhodně nás to napadlo, zvláště po novinkách o Veronice Mars, najednou to bylo něco reálného. Jde ale o to, jakou zápletku by film měl. Já vím, že u Veronicy Mars měli tvůrci plány na čtvrtou sérii, které nakonec nemohli uskutečnit, takže příběh zůstal otevřený. Ať už to stojí cokoliv, jde vám o náležité ukončení.

My jsme s Chuckem měli štěstí. Každý rok jsme měli pocit, že se náš konec už blíží, ale nakonec jsme vydrželi pět sérií, během kterých jsme stihli říct spoustu příběhů. Proto bychom si s Chrisem Fedakem chtěli být případně jistí, že budeme vyprávět ten správný příběh, ze kterého by byli fanoušci nadšeni.

Je dobré, že jste seriál zakončili otevřeným koncem. Mělo by být snadnější navázat tam, kde jste přestali.
To je pravda. Navíc jde o tajné agenty, takže by mohli jít na novou misi, čelit novým nepřátelům… Vždycky se najde důvod, aby mohl Chuck zachránit situaci.

Kdyby se Chuck vrátil, přemýšleli jste, o čem by to bylo?
Ani ne. Seriál jsme ukončili a z jeho konce jsme měli dobrý pocit. Někteří diváci si přáli větší ukončení, ale něco jsme museli nechat na jejich představivosti. Ještě jsme neměli žádnou schůzku, kde bychom dali hlavy dohromady a přemýšleli o nějaké zápletce. Ale Zac Levi pár nápadů má a Zac je opravdu vynalézavý vypravěč.

Jaká je šance, že k tomu dojde?
No, právě mě k tomu přemlouváte.

Šel byste do toho?
Nikdy neříkej nikdy. Na seriál jsem velmi pyšný. Naši fanoušci byli nedílnou součástí celého seriálu. Nikdy bychom nebyli schopni odvyprávět tolik příběhů kdyby nebylo jich a všech těch sendvičů, které spořádali.

Ještě stále vás fanoušci Chucka oslovují?
Ano. A vtipné je, že fanoušci Chucka jsou nejméně rozpoznatelní. Fanouška Gossip Girl poznám na míle daleko. Ale fanoušci Chucka jsou pěkně nepředvídatelná banda. Patří k nim muži i ženy, kteří seriál sledovali se svými rodinami, děti, které se koukaly s rodiči a rodiče, kteří tak trávili čas se svými dětmi. Jde o překvapivě rozmanitou fanouškovskou základnu.

Kdybyste mohl Chucka přivést zpátky, v jakém by to bylo formátu? Webseriál? Film?
Asi jako film, ne? I když model, který nastavil Marvel/Netflix, je opravdu zajímavý. Možná bychom to udělali ve stylu Avengers – nejdřív bychom sledovali příběh Chucka a Sary na jejich misi, potom Caseyho na jeho misi, Jeffstera na jejich turné a ve finále by se všichni zase sešli.

A Ellie by mohla být v Chicagu?
Jistě, zachraňovali by životy se Suprákem.

Rozhodně byste museli najít cestu, jak do toho všeho zapojit Chuckovu mámu, Lindu Hamilton
Mohla by se přidat k Chuckovi a Saře. A pak by se stavila u Ellie a Supráka, aby jim pohlídala děti. Příběhy kolem Jeffstera by byly pro běžné stanice pochopitelně až moc pikantní, takže bychom museli zvolit Neflix nebo nějakou kabelovku.

Spousta sexu, drog a rock and rollu – nebo nic.
Přesně tak, sex, drogy a klávesová kytara.


Byli jste fanoušky Chucka? Potěšil by vás jeho návrat, ať už ve filmové podobě nebo jako webseriál?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
_Andy_

_Andy_

Já byl se závěrem Chucka poměrně spokojený, ikdyž pár věcí tam asi mohlo být jasnějších. Myslím si ale, že...
před 10 roky
Radim17

Radim17

Souhlasím úplně se vším :) strašně mě zajímá jestli si Sára nakonec vzpomněla nebo ne, ale to se bohužel...
před 9 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Však Yvonne nyní na nějaké tiskové konferenci po 24: Live Another Day řekla, že s Chuckem ještě není...
před 9 roky
Další články k tématu