26. 3. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Night Shift?

Pilotový přehled dnes pokračuje novinkou The Night Shift. Budeme s tímto lékařským dramatem trávit naše probdělé noci?

The Night Shift je lékařské drama, které někdy během následujících měsíců odstartuje na stanici NBC. Seriál prozatím nemá datum premiéry ani pevný časový slot v programu, proto nevíme, jaké konkurenci bude čelit (nebo jestli vůbec pojede v hlavní sezóně).

V naší tipovačce jsou všechny týmy tentokrát za jedno. Seriálu nevěří a tipují zrušení. Stejný názor má také 52 procent z vás.

Odehrává se to v noci?

Název v tom je asi docela všeříkající. Ano, jde o noční směny v jedné nemocnici. V centru dění stojí tým lékařů, kteří asi zlobili, jelikož obecně tam platí, že kdo je na noční směně, je něco míň než ostatní doktoři a sestry, kteří pracují přes den.

Hlavní hrdina je opilec a rváč, který ale dokáže před nástupem na směnu hnedka vystřízlivět a předvádět prvotřídní výkony, které zachrání životy i lidem, kterým drží hlava u těla jen díky kůži. Ačkoliv zní jako superhrdina, není tomu tak, je to jen jeden z mnoha doktorů, který sice rád ignoruje autority, ale pravdou zůstává, že pár nadřízených má. Jednou z nich je i jeho bývalá láska.

Takže noční Chirurgové, jo?

Jo, i tak bychom tomu mohli říkat. Vypadá to, že zde půjde i o případy, i o vztahy.

Kdo v tom hraje?

Známých jmen se tu pár najde. V hlavní roli se objeví Eoin MackenMerlina. Znát asi budete i Kena Leunga, který se objevil v Lost, Freddyho Rodrigueze (Six Feet Under) a Brendana FehraRoswellu.

Za seriálem stojí dvojice Jeff Judah a Gabe Sachs, která má na svědomí seriály 90210 a Life as We Know It.

Tak základy vím, ukažte trailer

Smůla, nic nebude. Tedy ne že bychom vám nechtěli vyhovět, ale propagace ze strany NBC je na bodu mrazu. Kromě dvou promofotek neexistuje nic, co by se mohlo uveřejnit. Dokonce ani plakát, proto na začátku článku máte jen obyčejnou fotku. S trailerem se zatím taky nikdo neobtěžoval zabývat, takže musíte rovnou vyzkoušet pilot, pokud chcete obrázek.

Každopádně aby vám to nebylo tak líto, přidáváme vám sem i tu druhou promofotku, která je k dispozici :-)

To skoro zní, jako by to chtěli hnedka zrušit…

Taky nám to tak připadá. Pilot byl zveřejněn online, seriál zatím nemá datum premiéry. Nepředpokládáme, že by se dožil více než hrstky epizod.

A má teda cenu pilot pouštět?

Asi záleží na tom, jak moc velkými fanoušky tohoto žánru jste. Jde o typické lékařské drama, nic nového pod sluncem. Upřímně, rozdíl mezi tím, jestli se to odehrává ve dne nebo v noci… koho to zajímá? Jde o případy, které už se řešily dřív jinde. Stejný tým lidí už jsme taky párkrát viděli. Postavy nejsou nejhorší, ale rozhodně nejsou originální.

Pokud máte rádi lékařské seriály, asi budete i s tímto spokojeni. Pokud ale sledujete jen Chirurgy, tak si to nepouštějte, není potřeba.

V lékařských se vyznám, ještě nějaké jiné podobnosti?

Jasně, hodně to vypadá třeba jako Trauma nebo Three Rivers. Druhé zmíněné ale bylo o několik tříd kvalitnější a stejně mu to nepomohlo.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Začátek pilotu mě otrávil natolik, že jsem nevěděla, jestli to vůbec dokážu dokoukat. Další nafoukaný hrdina, který se tváří jako největší drsňák, ale ve skutečnosti má dobré srdíčko? Není jich už nějak moc? Každopádně během těch 40 minut se seriál začal mírně zlepšovat.

Bohužel The Night Shift nemá dějově vůbec nic, čím by dokázal zaujmout a vyčlenit se z toho moře, které vyplňují americké lékařské seriály. Příběh je plný klišovitých momentů, které už jsme tisíckrát viděli jinde, od přísného šéfa, přes mladou šéfku (se kterou hrdina sdílí minulost), po chytrého, leč asociálního kolegu, sexy gaye a dva snaživé nováčky.

Herecké výkony jsou ok, neurazí, neskáčete z nich do stropu. U lékařských seriálů obecně probíhá všechno v rychlém sledu, každý je ve stavu paniky, takže tam se moc předvádět nedá. Každopádně, alespoň ta pěst potěšila, i když mi bylo líto mého oblíbeného Freddyho Rodrigueze, který i po dvanácti letech vypadá pořád jako ten prťavej Rico ze Six Feet Under.

Pokud se vám líbily seriály jako Three Rivers nebo Trauma (a jste smíření s tím, že i tohle zruší po pár dílech), tak to zkuste, bude se vám líbit i tohle.

+ Freddy Rodriguez
+ vtípek s mrtvolou

- žádná inovace
- drsnej klaďas v hlavní roli

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Fruiko

Co asi tak napsat o další tuctové kriminálce. Promiňte. Doktořině, on ten rozdíl člověk stejně moc nepozná, protože to je podle jedné šablony. Ultracool doktor, který je nenahraditelný a tudíž nevyhoditelný. Teda alespoň to všichni tvrdí, protože žádné voodoo alá Dr. House nepředvádí, spíš ze sebe jen dělá otravného blba. Zbytek castu na tom není o moc lépe, i když bylo milé opět vidět Freddyho Rodrígueze.

Zjednodušeně, Night Shi(f)t je další úplně zbytečný midseason seriál, který většina ani nepostřehne. A do většiny se v tomhle případě dá počítat i vedení televize, které snad ani netuší, že si něco takového objednalo. Proto to má téměř nulovou propagaci a nikdo o tom neví, tudíž to je předurčeno k zapomnění.

+ Freddy Rodríguez

- super doktor na motorce

Moje hodnocení pilotu: 40 %

Tak co, dáte The Night Shift šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Tessie13

Tessie13

A už běží třetí série..
před 7 roky
suelin

suelin

zkus code black, to se tak trochu blíží pohotovosti, má to obnovenou další řadu a nebo chicago med, taky...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je docela funny číst zpětně ty názory, kde ve své věštecké kouli tipujete zrušení po pár...
před 3 roky
Další články k tématu