Diskuze k článku Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Night Shift?
avatar uživatele
Clear
Redaktor | Cool level: 53 | Roy
27. 3. 2014 / 19:10:10 (před 10 roky)
off

Už od zrušení House M.D. (vlastně už i předtím, ke konci už to nebylo "ono") vyhlížím nějaký seriál z lékařského prostředí, který by ho nahradil. Zkoušela jsem Off the Map, zrušeno, Monday Mornings, zrušeno, Mercy jsem postahovala a když bylo zrušeno, tak jsem neviděla ani první díl. Ještěže mám v zásobě Saving Hope, i když to taky není žádná sláva, ale alespoň se drží. Getting On prodlouženo, ale není to přímo typický lékařský seriál, co bych si představovala. Scrubs jsou sice bezva (a ještě jsem neviděla celé), ale je to spíš vztahová komedie, než že by tam šlo o ty lékařské případy a záhady. The Night Shift se ani nechystám, vzhledem k tomu, že to bude propadák. Doporučil byste mi někdo nějaký dobrý lékařský seriál? Samozřejmě jsem použila při vyhledávání fitr "Lékařský", ale to mi bohužel o kvalitě seriálu moc neřekne. Možná tak akorát zjistím, že byl rychle zrušen...

Seriálový maniak, překladatelka a velká fanynka sci-fi seriálů. Překládám seriály: Suits, Homeland, The Strain, The Americans a další. Působím na stránce neXtWeek.cz.
avatar uživatele
chrispis
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
22. 4. 2014 / 19:03:37 (před 10 roky)
off

Emily Owens je docela o pripadech, ale taky ji po prvni (jeste polovicni) serii zrusili.

avatar uživatele
Tessie13
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
4. 8. 2016 / 06:04:02 (před 7 roky)
off
Clear napsal(a):

...The Night Shift se ani nechystám, vzhledem k tomu, že to bude propadák...

A už běží třetí série..

avatar uživatele
suelin
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
4. 8. 2016 / 10:36:13 (před 7 roky)
off

zkus code black, to se tak trochu blíží pohotovosti, má to obnovenou další řadu a nebo chicago med, taky prodlouženo na další rok :)

začalo to Dallasem...
avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
30. 1. 2021 / 02:01:12 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Je docela funny číst zpětně ty názory, kde ve své věštecké kouli tipujete zrušení po pár dílech... když jste zrovna dokoukali celé čtyři série :D

Na seriál se koukalo dobře. Spousta zábavné akce, mnoho nechutných scén (na to vylezlé oko asi nikdy nezapomenu), epizody opravdu dokázaly zaujmout a udržet si mou pozornost. I když jsem seriál měla převážně jako podkres, dobře jsem se v něm orientovala a celou dobu jsem věděla, co se na obrazovce odehrává, což je velké plus.

Nejkladněji asi hodnotím samotné postavy. Tvůrci dokázali napsat charaktery, které mě opravdu bavily. A k mému největšímu překvapení to dokázali nejen na začátku, ale rok co rok. Kdokoliv nový zde přibyl, ten mi padl do noty, což se mi nestává. Většinou si oblíbím původní partu z první řady a pak jen těžce snáším změny, když někdo odchází a někdo nový přichází. Tady se mi ale nové postavy opravdu vždy líbily, ať už šlo o záchranářku Gwen z druhé série, novou rezidentku Shannon ze třetí série nebo doktora Caina ze čtvrté řady.

I tak mě ale mrzely odchody těch, na které jsem byla zvyklá a měla jsem je ráda. Seriál nějakým záhadným způsobem dokázal ignorovat tyto změny v obsazení a jen málokdy absenci postavy vysvětlil. Škoda, protože třeba Landry z první série byla podle mě perfektním doplňkem příběhu, kdy nešlo pouze o řezání těl a zavádění dýchací trubice, ale příběh se soustředil i na psychické rozpoložení, což seriálu v mých očích dodávalo lidskost. Stejně beze slova zmizel třeba i Ragosa po druhé sérii a už jsem se bála, že i Topher, ale toho nakonec vysvětlili. Nadějná byla i sociální pracovnice, která měla na starost Briannu (taky perfektní postava, btw., na to, že je to malá holka!), ale ta se taky na konci třetí řady úplně vypařila. A taky mě hodně dostalo, že absolutně ignorovali osud Annie, viděli jsme, co se stalo, ale absolutně nikdo to tam neřešil, to byl hodně nevyužitý potenciál.

To bych se stokrát raději obešla bez samotného TCho, který podle mě do příběhu nepřinášel absolutně nic. Celkově kdyby se seriál odehrával jen v nemocnici, tak mu dám tak 90 %, ale válečné dějové linky mě vůbec nebavily a přišly mi tam spíše rušivé, takže nakonec celkové hodnocení snižuju na 70 %.

Co se týče samotných sérií, bavily mě asi všechny, ale jak říkám, stačily by mi případy v San Antonio Hospital. Plus kladně hodnotím taky to, že i když se tu vztahy docela měnily a střídaly, nebylo kolem nich žádné velké drama, jak to známe z jiných seriálů. Pozornost se soustředila především na pacienty, a tak to prostě má u lékařských seriálů být.

Závěr:
Relativně uspokojivý, ale rozhodně otevřený. Koná se zásnubní večírek Kennyho a Belly a Jordan pronáší slavnostní přípitek. Během něho vidíme flashforwardy do nevzdálených budoucností jednotlivých postav - Paul je v Sýrii s Amirou, Shannon se na pár týdnů vrátí do své osady, aby znovu našla radost v doktořině, Scott dostane zelenou pro tréninkový program pro vojáky, Rick podpoří Drewa v tom, že by to měl zkusit u rangerů a TC se rozhodne zůstat v San Antoniu a pomáhat Scottovi a Jordan s tréninkem vojáků a začne znovu s flirtem v očích pokukovat po Jordan.