5. 5. 2014

SerialZone slaví týden s Přáteli

SerialZone slaví týden s Přáteli

Tento týden se v televizním světě slaví velké výročí. Je to právě deset let od konce jednoho z nejúspěšnějších seriálů v celé televizní historii. Sitcom Friends (Přátelé) se svým srdceryvným finále rozloučil 6. května 2004 s rekordním počtem diváků – 52,5 milionů (rating 29.8).

Seriál se během deseti let ve vysílání stal celosvětovým fenoménem. Příběhy šestice přátel, kteří se každý den scházejí na své oblíbené sedačce ve své oblíbené kavárně, dokázal oslovit diváky z různých kultur i koutů světa. I nyní, téměř 20 let od vysílání pilotní epizody, se můžeme s Friends setkávat na televizních obrazovkách. S našimi oblíbenými postavami tak můžeme řešit nadčasové problémy, které jsou mnohým z nás až důvěrně známé, smát se na míru šitým vtípkům a gagům a zpívat si důvěrně známou úvodní znělku.

Seriál získal v září 1995 skvělých devět nominací na Emmy, a to pouze za svou první sérii! Nominací i proměněných vítězství si Friends během let odnesl nespočet, získané sošky slavily i herecké hvězdy. Cenu za nejlepší komediální seriál však sitcom oslavoval až v roce 2002. Po deváté sérii se herci spojili a navrhli studiu společnou smlouvu – všichni se upsali závěrečným 18 epizodám 10. série, a každý z nich dostal za jeden díl neuvěřitelný milion dolarů. Smlouva byla studiem přijata bez mrknutí oka.

V průběhu let jsme se setkali s celou řadou výjimečných epizod (silvestrovská, finálová…), ovšem především jsme byli svědky vzniku originálu, který se od té doby v různých obměnách kopíruje stále dokola. Nejvíce do očí bijící je srovnání Friends s HIMYM.

Samozřejmě, deset let je dlouhá doba. Není tedy žádným překvapením, že oblíbené hvězdy dávno sklízejí úspěch ve svých dalších projektech.

Mezi vámi čtenáři se jistě najdou desítky fanoušků, kteří si tento seriál zamilovali. I v naší redakci Přátelé bodují. Rozhodli jsme se proto, že desetileté výročí konce Friends oslavíme ve velkém stylu. Po celý týden se můžete těšit na materiály, které jsme pro vás přichystali. Dočtete se mnoho zajímavostí a informací v článcích, zavzpomínáte na oblíbené scény a herce ve fotočláncích. Z čísel, které se k seriálu pojí, vám jistě polezou oči z důlků.

Věříme, že vás týden s Přáteli potěší a že vás zaplaví vlna nostalgie. Kdo ví, možná třeba dostanete chuť sednout si a pustit si svůj oblíbený díl. Protože Přátelé nikdy neomrzí!

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře29zobraz všech 29 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Nebylo, protože by si neudržel kvalitu 10 let. Já ale myslím, že právě tímhle je tenhle seriál unikát....
před 9 roky
Dadulinka

Dadulinka

Ano, já ho teď sleduju na Comedy Chanel v originále a pořád mě to dost baví. :)
před 9 roky
nevermore

nevermore

No jo, řekl jsem spornější, ale přátelé by stejně vyhráli protože přesně jak říkáš měli by 2x tolik co...
před 9 roky
Další články k tématu