24. 6. 2014

Žebříčku světově nejsledovanějších seriálů vévodí kriminálka

Žebříčku světově nejsledovanějších seriálů vévodí kriminálka

Minulý týden se na televizním festivalu v Monte Carlu předávala mezinárodní cena televizních diváků v kategoriích drama, komedie a soap operu. Nešlo však o ceny související s kvalitou seriálu, ale spíše s jeho světovou sledovaností.

NCIS (Námořní vyšetřovací služba) si domů odnáší letošní vítězství v dramatické kategorii. Seriál v uplynulém roce získal celosvětově nejvyšší ratingy. Gibbs a spol. porazili svou konkurenci s celkem 57,6 miliony diváky v 66 zemích. NCIS tak na stupínku vítězů vystřídala kriminálky The Mentalist a CSI, které ocenění vyhrály v letech 2013 a 2012.

„NCIS vstupuje do dvanácté sezóny a my nemůžeme být nadšenější z toho, že jde o světovou jedničku,“ uvedl Gary Glasberg, showrunner seriálu. „Není tajemstvím, že odhodlání a týmová práce dovolily našemu štábu v pokračování seriálu, na který jsme opravdu pyšní. Kromě toho také víme, že bychom tu nebyli bez podpory a věrnosti těch nejlepších televizních fanoušků. Díky vám, celosvětové publikum, za pomoc ke skvělému startu nové série,“ doplnil Mark Harmon.

V kategorii komedie zvítězil veterán stanice ABC Modern Family (Taková moderní rodinka), u soap oper na prvním místě skončil The Bold and the Beautiful (Báječní a bohatí) stanice CBS.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Maarti

Maarti

Není divu, prostě námořnictvo zabírá :)
před 9 roky
akyf

akyf

Tak to jsme na tom stejně. Sledovala jsem cca do osmé série, ale pak mi seriál nějak vyšuměl do ztracena...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak jestli to funguje v jiných zemích jak u nás, tak jiné seriály ani nemají šanci, kriminálky...
před 9 roky
Další články k tématu